Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat joi că România a parcurs un an extrem de dificil, iar sistemul medical “a reuşit cu brio să treacă peste momente critice”.

Potrivit consilierului, anul care a trecut a dovedit că medicii români sunt “extrem de profesionişti şi dedicaţi”.

“Anul care a trecut ne-a dovedit că medicii români sunt extrem de profesionişti, sunt oameni dedicaţi care pot să treacă peste multe frustrări şi probleme legate de propria lor valorizare”, a afirmat Diana Păun în cadrul conferinţei “Cercetare şi Inovare în Medicină şi Farmacie”.

Ea a spus că inovarea este “cel mai important vehicul care ne permite să implementăm rezultatele ştiinţifice”.

“Cercetarea medicală poate să aibă rezultate imediate, dovadă fiind dezvoltarea atât de rapidă a unor vaccinuri. Criza ne-a oferit oportunitatea de a privi către viitor şi de a reitera importanţa pe care inovaţia şi cercetarea le au”, a spus Păun.

În opinia sa, agenda de relansare a sănătăţii în contextul pandemiei trebuie să ia în considerare mai multe direcţii majore de acţiuni: în primul rând – reorientarea şi accelerarea investiţiilor digitale ca răspuns la nevoile pacienţilor, în al doilea rând – utilizarea inteligenţei artificiale pentru a îmbunătăţi modelele de furnizare a asistenţei medicale, în al treilea rând – îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii tehnologice dar şi creşterea “agilităţii instituţionale” prin folosirea instrumentelor digitale.

Ieri, ministrul sanatatii Vlad Voiculescu a declarat ca se impun sanctiuni impotriva medicilor din centrele de vaccinare, inaintea existentei unor controale si a rezultatului acestora.

 

Leave a Reply