Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor, susţine că “semnale despre derapaje în lupta împotriva corupţiei au existat de mult timp”, făcând referire la revolta a trei procurori din DNA, referitoare la deschiderea dosarului înregistrărilor, care a dus la sesizarea inspectorilor.

Preşedintele UNJR vorbeşte despre declaraţii pe care le făcea în urmă cu doi ani, în care atrăgea atenţia “că nu se poate vorbi despre justiţie şi, implicit, despre lupta împotriva corupţiei, ignorând ori încălcând drepturile omului, deoarece se va sfârşi prin aruncarea în derizoriu şi discreditarea justiţiei şi anticorupţiei.”

“Nici azi nu ştim cum, când şi în ce a constat transformarea justiţiei în “câmp tactic” pentru SRI şi nici cum au operat acele “echipe mixte” procurori – agenţi SRI în baza unui Protocol care continuă să fie secret. Mai mult, inclusiv procurori DNA au ajuns să sesizeze CSM, semnalând probleme extrem de grave din interiorul instituţiei. Semnale despre derapaje în lupta împotriva corupţiei au existat de mult timp, iar UNJR şi AMR au vorbit despre ele de peste 2 ani”, scrie Dana Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.

Dincolo de enunţarea unor principii, e important să nu se uite că în justiţie nu e vorba doar despre legi, ci despre aplicarea lor la oameni. Din acest motiv orice încălcare a drepturilor procesuale poate produce vătămari ireparabile asupra vieţii oamenilor, completează preşedintele UNJR.

1 COMMENT

  1. O viziune la momentul de faţă: dacă în cel mult 48 de ore germania-munchen, sau sudul belgiei, franţa-paris nu blochează sau prind buimacii…vor sări în aer destui şi va fi jale(e mult prea roşu cerul pe partea lor). Sper să se trezească la timp ca să fie vai şi amar de viaţa multora! Sper să greşesc…dar nu prea cred!

Leave a Reply