Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că pleacă din PSD, solicitându-i şi liderului partidului, Liviu Dragnea, să demisioneze de la şefia formaţiunii şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, avertizând că, în caz contrar, România va fi izolată pe plan european şi i se va tăia finanţarea europeană. Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu spune că demisia din partid a lui Sorin Moisă era, cumva, inevitabilă, pentru că apropierea acestuia de Dacian Cioloş a fost mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar, o poziţie similară având şi Viorica Dăncilă, care s-a întrebat retoric de ce atunci când a fost ales pe listele PSD ca să reprezinte România în Parlamentul European Sorin Moisă “nu s-a izbit de aceleaşi nemulţumiri pe care le invocă acum”. Cătălin Ivan, însă, afirmă că plecarea lui Sorin Moisă din PSD este o pierdere imensă pentru stânga românească şi că “un partid sănătos, democratic, nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea”, scrie news.ro

”Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte din reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului pe care le speram definitiv depăşite. Doar în 1990 partea cea mai reacţionară din FSN mai folosise acest discurs, pentru a-l abandona apoi şi ea şi a se legitima prin discursul integrării României în Uniunea Europeană şi NATO. Acum suntem din nou în situaţia în care străinul rău conspiră împotriva României, în care Bruxelles-ul este ostil şi inamic românilor, multinaţionalele îi exploatează pe români, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea în stradă şi se ocupă personal să comită diverse nedreptăţi împotriva domnului Dragnea”, a scris Sorin Moisă pe pagina personală de Facebook.
Europarlamentarul critică inadecvarea, incompetenţa, stângăcia, complexele, lipsa aderenţei spontane la elita europeană şi occidentală a grupării Dragnea, despre care spune că sunt transformate în pretext de falsă mândrie naţională.

”Ce oferă PSD acum nu este patriotism, ci naţionalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social. O formă de discurs şi practică politică ce apropie ţara nu doar de grupul iliberal al ţărilor de la Visegrad, ci şi de Rusia lui Putin”, mai atrage atenţia europarlamentarul.

Sorin Moisă denunţă şi ”lipsa halucinantă de empatie individuală sau de grup” arătată cu prilejul aniversării lui Liviu Dragnea în ziua comemorării celor doi ani de la Colectiv.

De asemenea, europarlamentarul critică şi neprioritizarea contrucţiei autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi, ”durerea Moldovei, leagănul electoral al PSD”.

Moisă arată că PSD ar trebui să îşi asume ”cu prioritate” lupta împotriva corupţiei deoarece electoratul acestui partid este cel mai vulnerabil la corupţie, ”la cea mică în mod direct, la cea mare în mod sistemic”.

”Nu cred cu niciun chip că există o majoritate tăcută furioasă care ar sta să se reverse în stradă să stopeze <<abuzurile justiţiei>>, cum spune PSD. Dimpotrivă, oamenii sunt obidiţi şi, convinşi fiind că <<toţi sunt nişte hoţi>>, probabil ar tolera chiar şi excese ale justiţiei câtă vreme ele îi lovesc pe hoţi, ceea ce, evident, nu e deloc dezirabil: într-un stat de drept şi escrocii au drepturi. Sub nicio formă şi cu niciun preţ nu aş fi de acprd cu mutilarea justiţiei şi perpetuarea în România a unui model bazat pe impunitatea elitei politice în faţa legii”, mai scrie europarlamentarul.

Sorin Moisă cere demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor.

”Chiar dacă la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovăţia, poziţia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului şi a Parlamentului României a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată. Pe 13 noiembrie, frecventabilitatea europeană şi internaţională a PSD, atât cât a fost ea construită în ultimii 20 de ani, a fost spulberată. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare şi face ridicolă teoria complotului <<Statului Paralel şi Ilegitim>>. Dat naibii, <<Statul>> ăsta dacă a preluat şi controlul instituţiei europene antifraudă. Chiar dacă în sufletul lui s-ar şti nevinovat, singurul act cu adevărat patriotic pe care îl poate face acum Liviu Dragnea, dacă într-adevăr iubeşte România, este să se retragă”, mai spune Sorin Moisă.

Europarlamentarul atrage atenţia că o acuzaţie de fraudă plecată de la o anchetă OLAF, cu caracter aparent sistemic, implicând o persoană de la vârful statului român care face numiri în funcţii cheie, va arunca în aer orice încercare a României de a justifica menţinerea unui buget important pentru propria dezvoltare după 2020. ”Ne va costa miliarde”, avertizează acesta.

”Cum credeţi că poate justifica un politician dintr-o ţară plătitoare netă la bugetul UE propriei opinii publice alocarea de bani mulţi unei ţări al cărei număr trei în stat este acuzat în acest fel de OLAF? Cu explicaţii despre statul paralel european?”, arată Moisă.

”Ce pare să se întâmple acum este că domnul Dragnea împinge România, pentru a se salva, înspre un proiect autoritar, pentru a justifica ignorarea reacţiei Uniunii Europene şi SUA la o operaţiune-şoc împotriva justiţiei. Românii, <<asediaţi>> de Bruxelles, multinaţionalele şi <<trădătorii sorosişti>> din interior, vor fi chemaţio să îl apere pentru a nu pierde beneficiile guvernării PSD.”, mai scrie Sorin Moisă.

”Pentru toate aceste motive, astăzi am decis să îmi prezint demisia din PSD”, conchide europarlamentarul.

viewscnt

19 COMMENTS

  1. Probabil individul nu mai era în cărți pentru un nou mandat de euroinutil din partea pesede și ca toată lumea bună, ne arată cât de neprihănit este.

    • Tu nu înțelegi nimic scumpule. Bruxelles vrea oameni curați și nepatati. Romania daca si-ar fi dorit la fel cred ca demult eram in fata Cehiei.

      • Sigur că da, scumpică duamnă! Dacă bruxelezii chiar și-ar dori oameni integrii, n-ar mai avea pe cine să corupă! Și vai, n-ar mai fi corupți!

      • Am avut oameni nepatati si iubiti la Bruxelles care spuneau ca romanii pot lucra si pe 2 lei si drepturile cetatenilor reprezinta un lux..

  2. Cum a plecat cel mai apreciat europarlamentar pe care-l aveau au si inceput sa curga invectivele de la “centru”,de la nucleul PRM,responsabili cu rubrica Alcibiade dedicata celor care nu(mai) sunt cu noi deci sunt impotriva noastra…Omul n-a spus ca va pleca la PNL sau domne fereste,la USR ori la Pro Ponta si alte variante…Propaganda paralela cu cea a tribunului nu doarme,vegheaza intotdeauna,unii prin “guverne” altii prin studiourile TV…Ne-am intors de unde am plecat,ar chema ei si minerii dar au cam disparut asa ca vor iesi activistii sa demonstreze “impotriva statului paralel” …adica a Statului ala care isi baga totusi infractorii dupa gratii si nu-i protejeaza prin legi cu dedicatie ori ii scoate din inchisori ca sa loveasca a doua zi intr-un om simplu,nevinovat care se afla la locul nepotrivit in momentul si mai nepotrivit…Eu aleg Statul Paralel,cel care ma protejeaza de borfasi fie ei cu gulere albe sau fara gulere,doar cu lant de aur la gat.

    • O sa-l mai aleaga Soros la urmatoarele alegeri…..De ce ne trebuie nationalism de tip Polonia cand putem fi presuri de tip mioritic?

      • Pentru ca presuri am fost in toata istoria noastra,cu mici exceptii iar polonezii au fost mereu ceea ce sunt azi.Daca vrei sa pozezi a fi altceva decat esti s-ar putea sa-ti rupi gatul,miscarea ar fi prea brusca.Dar discursul nationalist a fost si va ramane valabil si la noi,aici n-am surprinde pe nimeni.Una e sa fii nationalist,de secole si alta e sa fii o ora cat postezi ceva impotriva ambasadelor straine sa arati naivilor cat de verde esti si cam atat.

  3. Inteleg de la doamna Olguta ca acest europarlamentar e un mic securist. As avea si eu o intrebare pentru doamna Olguta, mai sunt multi securisti in PSD? Nu mai bine faceti o lista cu ei sa stim si noi cum stau lucrurile? Sau e mai simplu sa faceti o lista cu cei care nu sunt securisti? Sau sa inteleg ca acesti securisti sunt buni cat timp servesc interesele partidului?

    Incep sa ii dau dreptate lui Ponta care zice ca oricine are ceva de comentat la adresa lui Dragnea are o mare problema in partid.

  4. Pe când o comisie parlamentara pentru a se verifica spusele altui jurnalist (Rares Bogdan) despre șantajul lui Dragnea? Cum? Nu se face comisie decât pentru anchetarea alegerilor din 1900 toamna? Hm, pai ăsta îmi cam miroase ca statul paralel de fapt este reprezentat de PSD – ALDE (paralel cu economia, cu justiția etc.).

  5. E Chirica de la Iasi, e vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Fănuţ Costea, e Moisa asta care desi o voce mica e al doilea europarlamentar PSD dupa Catalin Ivan care il critica pe Dragnea, a fost saptamana trecuta Piperea consilierul lui Tudose.
    L-am auzit si pe Mircea Pascu ca e suparat pe Dragnea dar nu spune public si el nu ar pleca la PPE.

    Sunt deocamdata putini, pentru ca multi fie sunt in “cartelul TelDrum” cum spune Ponta dar la si mai multi le este frica de Dragnea si furia partidului, pentru ca imediat sar pe ei Olguta Vasilescu sau Codrin Stefanescu sa ii faca “securisti” si dupa aceea isi peird functiile fie ei, fie rudele lor.

    Singura sansa sa cada Dragnea e fie sa se termine unul din procese, fie sa-si dea mana Tudose cu Firea !

    • Firea îi este devotată lui Dragnea chiar și trecută în neființă.
      Să ne imaginăm că mâine dispare Dragnea din peisaj, natural sau artificial. Crezi că vor înceta acuzele la adresa pesedeului?
      Pesedeul este țapul ispășitor al politicii românești, va fi veșnic hulit chiar dacă președintele PSD ar fi Laura Codruța Lascu, pentru simplul motiv că este un partid mare de care se încurcă stăpânul străin.

      • Oare chiar se încurcă? Cine a făcut cele mai păguboase privatizări ( ARO, Petrom, Romtelecom- trei exemple ) pt România? Nu cumva partidul ăsta de neprihăniți?

        • Cadouri stăpânului străin au fost făcute de toate guvernele, fără excepție. Cel mai consistent cadou a fost acordul PSAL II (actul de desființare a industriei românești), semnat cu Banca Mondială de către reprezentantul României, Traian Băsescu în calitate de negociator șef și Mugur Isărescu în calitate de Prim Ministru. Acordul PSAL II conținea lista tuturor întreprinderilor de stat ce urmau să fie privatizate sau lichidate.

  6. De la trecerea celor 13 (treisprezece, nu unul) europarlamentari, aleși pe listele USL aripa liberală, la popularii europeni, in 2014, toată lumea se poate întreba, precum Șir Graham Watson la momentul “trecerii”, dacă nu cumva șeful PNL (Crin Antonescu) va fi înnebunit sau va fi fost șantajat intru a da comanda unei astfel de mișcări de trupe. Răspunsul la întrebarea de atunci n-a venit nici pana in ziua de azi, intr-o forma plauzibila, cel puțin, și tot așa va fi și cu trecerea “mititelului” Moisa tot la PPE, ca “afiliat”, in plină confruntare de tabere pe scena locală. Euro-traseistii din 2014 ne-au procopsit cu Johannis pe post de președinte, mai întâi al PNL, apoi al “statului de drept” (Romania), încă un eurotraseist ca necunoscutul Moisa nu mai are nici o relevantă, decât dacă vedem Parlamentul european ca pe o “oglinda” a celui național: plin de traseisti, oameni fără scrupule, care se plasează după cum bate vântul de-o parte sau de alta a spectrului politic continental. Cine vrea sa precipite căderea lui Dragnea pe modelul Crin Antonescu 2014 ori a înnebunit, ori e șantajabil, vorba lui Șir Graham, ori toate astea la un loc plus un mare prost, încremenit intr-un proiect desuet pe care-l cârpește cum poate din sloganuri răsuflate și-l da la purtat pe baricadele “interne” doar-doar va obține rezultatul scontat. Eu, una, am ascultat cu atenție spusele Renatei Weber la ultima emisiune a dlui Tudor: mitingul din Februarie trecut, cu aerul lui de mișcare “Flower Power” a luat ochii europenilor, și ei prinși de Nostalgia revolutiilor pașnice/fără doctrina din secolul trecut—între timp, însă, Nostalgia s-a risipit și-a revenit perplexitatea, mai ales din pricina ca lipsa de ideologie a mișcărilor de strada actuale tinde sa arate natura personală și meschinării conflictului dintre președintele “liberal” Johannis și șeful “comunist” Dragnea. Deci, tot ce se întâmpla la “Bruxelles” e o stare de neîncredere cronica fata de politica românească, in general, și de politicienii de vârf, in special; la nivel național, pe de alta parte, lipsa de ideologie, sau măcar de idei, fie ele și disparate, care domnește in PNL-ul, împins de Johannis sa ia frâiele “opoziției” stradale, face sa apara teme ca “Vrem o țara ca afara”, perfect rupte de realitate sau, in cel mai bun caz, cinice, (Weber, op cit) in raport cu cei care le propun. De pilda, amintește dna Weber, șeful PPE, Joseph Daul, susținătorul efectiv al lui Johannis la alegerile din 2014 și destinatarul “cadoului românesc”(13 traseisti menționați anterior) “penal” pe toată perioada celor doua mandate ale sale de europarlamentar, infirma categoric discursul anti-corupției promovat de Johannis și PNL și arunca in derizoriu modelul de “afara” promovat de Strada. Dacă “afara” se poate cu “penali” la conducere, ce dracu’ vrea strada ca ținta a luptei anti-corupție? Dacă “afara” operează prezumția de nevinovăție, ce dracu’ îl împinge pe Johannis sa ceara capetele urmaritilor penali din PSD, care nu-i nici măcar partidul din care provine el însuși? Dragnea ca Dragnea, ca ne explica Fenechiu cum e cu statutul lui de “condamnat” in dosarul referendumului, dar pe cine insulta prezenta lui Tariceanu, încă necondamnat, la vârful Senatului, pe Daul, poate? E clar, deci, ca “europenii”, dacă pricep ceva din spectacolul românesc, e faptul ca Johannis și partidul lui, PNL, duc conflictul PERSONAL cu Dragnea și “ai lui” in strada cu un CINISM care depășește mult limitele cinismului manifestat de politicienii pro-Brexit. Trista opoziție și trist mesajul pe care-l transmite! După mine, cine mai are cap pe la Bruxelles, dintre europarlamentarii romani, ar fi bine sa iasă mai des la rampa-contez pe A3 sa-i aducă la “vorbitor”.

    • Și mulți alții care trădează alte partide și se înscriu în PSD. Suma ticăloșiilor este constantă.

  7. Acest Sorin Moisa de care n-am auzit sa se fi remarcat prin ceva la Bruxelles, am inteles ca se alatura grupului ppe. Eu pe astia ii numesc tradatori ordinari.

Leave a Reply