Senatorul PSD Nicolae Moga a propus, miercuri, în plenul Camerei superioare, constituirea unui grup de lucru care să evalueze legislația existentă, dar și necesarul reglementativ pentru a se asigura libertatea deplină a presei, prevenirea atacurilor împotriva jurnaliștilor și eliminarea amenințărilor la adresa libertății presei.

“Este cazul să acordăm atenția cuvenită jurnaliștilor onești din presă. Și fac o exemplificare concretă, referindu-mă la cei acreditați la Senat. Pentru informația corectă, transmisă în timp real, jurnaliștii își petrec 10-12 ore stând în picioare, cu un suc sau 2-3 cafele. Nu-și permit să piardă timpul la masă pentru a nu pierde știrea. Cu aparatura greoaie târând-o după ei, pentru că redacțiile nu au fonduri de investiții pentru tehnică nouă. Ei sunt o echipă — a celor acreditați la Senat—, indiferent de canalul media. Nu se ceartă, nu au divergențe, ci transmit știrea fără nicio constrângere. Comportamentul lor ne poate folosi ca model. Prin conlucrare se pot realiza reglementări moderne, în spiritul apărării valorilor democratice ale unui stat de drept”, a argumentat senatorul Moga.

Senatorul și-a exprimat îngrijorarea că, după ultimele evenimente, libertatea de expresie și de opinie prin mass-media devin tot mai restrânse.

“Recunoașterea dreptului jurnalistului de a exprima opinii fără a fi îngrădit de vreo autoritate politică, administrativă, economică sau juridică este o valoare inviolabilă și nu suportă ingerințe în câmpul competențelor sale profesionale. În prezent asistăm la fenomene dramatice care impun o analiză detaliată și măsuri urgente”, a adăugat Nicolae Moga.

El a semnalat că presa scrisă este pe cale de dispariție, fapt ce afectează predominant populația din mediul rural, în special de vârsta a treia, iar publicul urban tânăr pare să se fi îndreptat masiv spre surse alternative de informare, cum ar fi mediile online sau social media.

“Televiziunea publică, plătită din banii contribuabilului român, se află în imposibilitatea de plată a angajaților, dar și de preluare a transmisiilor internaționale de interes: finala la tenis, meciuri importante de handbal, fotbal etc. Decizia de evacuare a celor 5 posturi ale trustului Intact va produce o întrerupere a emisiei acestora, dacă va fi pusă în aplicare în termen restrictivi.Insolvența’ atribuită celorlalte posturi — Realitatea, B1, RTV și alte surse media — ne duc cu gândul la dorința unora de a exista un post unic sau niciunul“, a spus senatorul PSD.

6 COMMENTS

 1. Pentru mine sunt doar vorbe vorbite.
  Mai e puţin şi vreţi presa mea după multele dezvăluiri scandaloase privind îmbogăţirea voastră politicienii prin furtişaguri pentru îmbogăţire deîndată.
  Să vorbim ca să nu tăcem. Asta e metoda practicată de imunitatea de care se profită.

  • @părere…
   Ce să-ți spun..frantz?!
   Spune tu, dă tu exemplu de unul pe care-l consideri cel mai mai breaz, dar…spune-mi unul. Unul care să aibă și FORȚA și CAPACITATEA de a face ceva dar care să aibă în spate și un PARTID care să facă ce vrea OMU’ pe care ți-l dorești. Oamenii, băi părere cu 3(trei) puncte, sunt reali sunt printre noi și nu sunt ficțiunile din mintea ta.
   Eu am optat pentru cineva , clar și răspicat și tu l-ai dat jos, de exigent ce ai fost tu… și-ai tăi. Spune tu, naibii(doamne, iară-mă!) CE TREBUIE FĂCUT și, mai ales, DE CĂTRE CINE TREBUIE FĂCUT spre binele general al societății și al Țării și MERG CU TINE, MERG CU ĂIA, dacă ăia-s frecventabili , onești, de bun simț, specialiști, și ”ce-ți mai dorește inimioara”. Tu nu vezi că din elita actuală a PNL nu găsești unul nepătat sau care nu-i cameleonic. Din partea ailaltă, din stânga, îți pot da multe nume de care care n-ai avea ce zice.
   Nu mă(ne) aburi cu prostii că toți sunt la fel numai tu ești deșteptu lumii! Dai în toți de parcă ai fi presă, îi ”omori” pe toți, de parcă ai fi presă, și te miri ca prostu că stăm pe loc,ba , mai și regresăm.
   Cât de spre imunitate vorbește cu Mircea Badea, intră la el pe blog și dacă nu ți-o plăcea ce-ți va spune el depre imunitate să nu-mi spui pompiliu.
   Știu și ar începe o discuție cu tine, Mircea Badea(parcă-l văd): ” Am mai spus-o de 70 de mii de ori da’ ți-o spun și ție că văd că nu te duce dăloc căpocul măi părere cu 3(puncte)…”

 2. cum se impusca elegant doi iepuri: se inchide falimentarul TVR, se evacueaza platitorul de impozite Antena si se inchiriaza cladirile TVR catre Antena.

  Cum se procedeaza de fapt: se evacueaza Antena, nu se mai primesc banii din impozite, se vinde teren+cladire Antena la o multinationala franceza (stie dl Ciolos de ce) cu 10 mil euro esalonati pe 10 ani, se dau 10 mil ajutor de urgenta la TVR ca sa cumpere Euro2016 sa fie poporul fericit, Ciolos devjne salvatorul fotbalului romanesc, se mareste taxa radioTV la prostii care inca exulta, se dubleaza bugetul TVR, se invita politrucii din Guvern la TVR zilnic tot anul electoral.

  Peste un an avem tot pe Ciolos PM, Tvr va fi iar in faliment (si ce daca? marim iar taxa) Antena va fi istorie.

 3. Da? V-ati trezit acum cand vedeti dezastrul? Toate legile sunt o mizerie, cu modificari si paramodificari la modificari. Legile facute de voi au permis jaful tarii. Vezi privatizarile, vezi retrocedarile, legea sanatatii, legea invatamantului, coduri fiscale, penale, etc. Haos si talmes-balmes de a inebunit lumea. Nu v-ar fi rusine!
  Iesiti la comentarii, va mirati si dati ochii peste cap la abuzuri de parca ati fi simpli cetateni.
  Munciti dracu 24 din 24, pana corectati toate mizeriile, c-ati nenorocit milioane de vieti.
  LEGILE FACUTE DE VOI AU PERMIS TOT JAFUL IN TARA AIA, ATI LEGIFERAT RAUL! Meritati un monument, ZIDUL TRADARII NEAMULUI si numele tuturor din 90 incoace sa fie incrustate in piatra pe veci. O sa-l facem!

  • plus ca legile comise de putorile astea tembele au devenit un hatis incredibil de lege modificata prin ordonanta numarul rectificata prin OUG nr etc etc, pana tampesti.

 4. A aparut miscarea FB care boicoteaza firmele care fac reclama prin A3, incredibil la ce-i duce capul pe securistoizi, si pe frumosii care pun botul.
  Faza faina e ca va creste audienta pe timpul reclamelor pentru ca se uita frumosii ca sa monitorizeze ,si faza si mai faina e ca o sa facem noi un grup care exact de asta se va ocupa, dar pe invers: va boicota firmele care NU isi fac reclama pe A3.
  Sa vedem care suntem mai multi, frumosilor. Puahhhhh, leprelor, javrelor ordinare.

Leave a Reply