Senatorul Daniel Savu a demisionat din PSD, el explicând, marţi, pe blogul său, că această decizie este un semnal de alarmă faţă de personajele ‘compromise’ care reprezintă PSD în Prahova.

‘Am încercat să atrag atenţia asupra corupţiei sau a compromiterii unora dintre liderii locali din Ploieşti şi din Prahova, am încercat să lupt cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot, am încercat să vorbesc atunci când mulţi dintre colegii mei lăsau capul în jos, deşi le-am spus că n-are de ce să le fie frică. (…) M-am zbătut mult să atrag atenţia asupra mentalităţilor din PSD care trebuie să se schimbe şi asupra oamenilor la care partidul trebuie să renunţe, pentru simplul motiv că menţin eticheta de corupţie şi clan mafiot. Mă refer aici strict la unii dintre liderii PSD Prahova, singura organizaţie pe care o cunosc în detaliu, prin natura poziţiilor pe care le-am deţinut’, a scris Savu pe blog, citat de Agerpres.

De asemenea, el arată că, după ce şi-a anunţat intenţia de a candida pe lista Consiliului Judeţean Prahova, a fost ‘aspru certat’ într-o şedinţă a Biroului Permanent al PSD Prahova.

‘Ultima experienţă de acest gen a fost vinerea trecută, când am fost aspru certat într-o şedinţă a Biroului Permanent al PSD Prahova, pentru simplul fapt că mi-am permis ca într-o declaraţie de presă să îmi anunţ intenţia de a candida pe lista Consiliului Judeţean Prahova. Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi posibil ca partidul meu, în Prahova, să fie la cheremul unor oameni trimişi în judecată sau suspectaţi de corupţie, care să îşi menţină funcţiile prin metode de intimidare şi frică, iar eu să cer voie să exprim ceea ce gândesc… De aceea, decizia mea de a demisiona se doreşte a fi un semnal de alarmă, un protest dacă vreţi, faţă de acele personaje compromise care reprezintă în continuare PSD în acest judeţ’, spune Daniel Savu.

Totodată, el aminteşte că a încercat să candideze pentru diverse funcţii în partid, însă nu a fost lăsat.

Savu precizează că a activat timp de 18 ani în PSD, iar acum este senator independent, plenul Senatului urmând a fi informat, miercuri, cu privire la acest aspect.

7 COMMENTS

  1. Aşa cum a păţit acest individ(s-au folosit de el pentru imaginea partidului în zonă apoi şutul în cur), asta o să păţească pnl-ul la aleferi şi nu numai !
    O să vedem cu toţii efectul ura în masă aruncată pe oricine şi atacul aiurea între ei tot cu ură! Din cîte îmi amintesc poporul/alegătorii îi valorifică şi-i triază pe politicieni! Acum s-a întors roate? Se hăcuiesc între ei pentru ca noi să nu mai avem de unde alege?

  2. Nea Radule,

    Stim toti ca cei care se organizeaza in clan, gasti, organizatii mafiote etc., o fac pentru ca sunt niste oameni slabi. De asemenea stim toti ca in viata binele invinge. Asa ca, daca vom gandi pozitiv, daca vom fi optimisti si vom avea credinta in Dumnezeu, binele va invinge! E ca in filmele americane, cand in seria urmatoare eroii filmului o iau exact de la capat, de parca nu ar fi rezolvat absolut nimic in filmele anterioare. Asa incat, eu zic ca si dl. senator Savu trebuie sa gandeasca pozitiv, sa fie optimist si sa aiba credinta in Dumnezeu! Astfel, cu toata dezamagirea dansului si mafia prahoveana din tigania noastra de tara eu cred ca pana la urma o sa iasa totul bine, fara indoiala! Nu?!

  3. Dnul Savu a aparut intotdeauna ca un tip corect.Dar ce sa mai faca bietul om ?De 18 ani se lupta in zadar cu hotii fesenisti din Prahova si totul datorita faptului ca probabil a uitat ca :Lupul isi schimba parul dar naravul ba.

  4. Asa e viata asta unii demisioneaza iar, altii misioneaza, n-am gasit alt cuvant iar, unii inteleg perfect ce-am vrut sa spun.

  5. Daca PSD nu v-a face o analiza serioasa in partid privind coruptia si mai ales ,,,, platitul de a fi nominalizat si apoi votat ,,,, se v-a trezi si fara membri si fara simpatizanti . Gafele facute de partid in ultima vreme ne arata o conducere anchilozata ce traieste din amintiri.Savu are dreptate sa paraseasca nava plina de corupti cu sete de bani si functii.

Leave a Reply