Plenul Senatului a adoptat, luni, amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură penală iniţiat de Ioan Chelaru, Cristiana Anghel şi Ovidiu Donţu, prin care “măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma de “suspiciuni rezonabile” din actuala lege.

Amendamentul, semnat de senatorii Cristiana Anghel (PC), Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) la proiectul pentru modificarea şi competarea legii nr. 286/2009, privind Codul Penal şi a legii nr. 135/2010, privind Codul de Procedură penală- L95/2015 a fost adoptat cu 91 de voturi “pentru” de plenul Senatului, după ce săptămâna trecută legea a primit raport de admitere în comisia juridică.

Potrivit amendamentului, alineatul 1 al Articolului 202 din actuala lege, care prevede că “măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă <suspiciunea rezonabilă> că o persoană a săvârşit o infracţiune“, s-a modificat, prin amendament, cu următoarea formulare: “măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă că o persoană a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală“.

29 COMMENTS

  • Vakkare, chiar n-ai alta treaba? N-ai o soarta? Du-te si plimba cainele, sau cauta-ti o soarta, in loc sa stai sa iti bati joc de sanatate si de meserie pe aici.

   P.S.: Meserie, insemnand gramatica limbii romane, bineinteles!

  • @Vio, de fapt tu esti unul @Geo, un prost care isi facea veacul pe vremuri pe aici si care scria cu multe puncte, puncte si cu citate din textele celorlalti comentatori. E simplu de observat ca te denumesti dupa cum gandesti, adica din 3 litere, cel mult, @Vio, @Geo.

  • @marilena dă-i o palmă peste obrazul stâng lui @sorin, …
   @sorin dă-i o palmă peste obrazul drept lui @marilena, …
   sau dă-ţi palme singur …
   Băsistule, nu te mai chioveşi p-acilea …
   cine-i tătucul tău, coldea? eşti un postac/ă slab/ă
   Nu ai înţeles nimic, din toate comentarile …

   • Mai bine da-ti singur un cap in gura si pune mana pe gramatica, ca ai umplut blogul de sange de cat te-ai dat cu capul de calorifer pe-aici.

    P.S.: Din asa zisele “comentarii” ale tale, de fapt doar niste simple balarii, am retinut exact ca ai sarit gardul scolii si te-ai dus sa joci fotbal in timpul orelor de gramatica.

    • emi, sorin, absolvent grup scolar, roman aurel, marilena, vio şi alţii …
     am înţeles, am înţeles, am înţeles, eşti doar un POSTAC PLĂTIT PROST ŞI NERVOS ❗ ❗ ❗
     nu faci rau societăţii … dar societatea TE ÎNŢELEGE, NU MUŞTI, DOAR LATRII …

 1. Salutara decizia senatului. Diferenta majora dintre cei doi termeni rezulta chiar din lecturarea lor. Nu trebuie sa fii jurist ca sa realizezi diferenta.

 2. Apel catre urmatorii comentatori ai blogului: Vio, alexph, Citizen, Protestez, Paris, Stan Petru Paul, Johnson Flota Mihaileanu (JFM), Anonimul, Probleme Cotidiene, si bineinteles, de la mare distanta, Parere:

  Ba vakkarilor, nu va mai jigniti intre voi pe-aici, chiar daca sunteti toti retardati mintal si analfabeti! Nu e frumos sa va jigniti, distrusilor ce sunteti!

  • citez pentru deontolog din propriile scrieri: “@Vio, de fapt tu esti unul @Geo, un prost “, sau “Ba vakkarilor” sau “sunteti toti retardati mintal si analfabeti” si asta doar aici in 2 postari. vorba aia esti noaptea mintii!

 3. Apel catre urmatorii comentatori ai blogului: Vio, alexph, Citizen, Protestez, Paris, Stan Petru Paul, Johnson Flota Mihaileanu (JFM), Anonimul, Probleme Cotidiene, Gelu, Mihail si bineinteles, de la mare distanta, Parere:

  Ba vakkarilor, nu va mai jigniti intre voi pe-aici, chiar daca sunteti toti retardati mintal si analfabeti! Nu e frumos sa va jigniti, distrusilor ce sunteti!

  • Karnatule,mai bine hotaraste-te tu cu cine vrei pe izlaz ca sa te… incepem, la verdeata,in mijlocul naturii.Ca sa te scapam de plictiseala.

 4. Oricum fiecare votează pe indicii, că suspiciunile îi domină pe ei personal. Dacă codul penal sau cel civil a fost aşa cum s-a votat actualmente, întreb: la ce au modificat codurile?
  Dacă în anteriorul cod penal era stipulat: probe sau indicii temeinice, de ce nu s-au luat măsuri pe lege pentru a stopa infracţiunile care au la bază complicitatea multora tocmai de cînd era Năstase premier??? Toţi erau FSN apoi PSD cu mentalitatea pro-ei personal:
  Virgil Măgureanu şef SRI : 1990-1997
  Costin Georgescu şef SRI: 1997-2000
  Aleandru Radu Timofte şef SRI: 2001-2006
  Florian Coldea şef SRI:2006-2015
  Premierii României după 1989:
  Petre Roman: 1989-1991
  Stolojan Teodor: 1991-1992
  Văcăroiu Nicolae:1992-1996
  Ciorbea Victor: 1996-1998
  Radu Vasile: 1998-1999
  Mugur Isărescu: 1999-2000
  Adrian Năstase: 2000-2004
  O întrebare cam greu de suportat pentru Adrian Năstase şi pentru complici: cumva le spune ceva numele unui ataşat/reprezentant al egiptului(Al Munawar) pe relaţii comerciale şi afaceri??? Păcat că acum 2 ani s-a dus pe lumea cealaltă, altfel nu cred că mai scăpa nepedepsit pe viaţă alături de băse şi complicii lor. Cînd a auzit că Năstase a fost arestat, reacţia a fost: pe viaţă că-şi bate joc de popor cu clonaţii lor.(ştiu asta de 5 ani de zile şi este realitate)

  • fii un pic mai clar. costin georgescu a devenit din liberal pesedist? coldea din basist a devenit pesedist? sau taranistii ciorbea si radu vasile?

   • @alexphrost: Nu te mai opinti atata sa intelegi, ca risti sa faci emoragie cerebrala pe aici. E un sfat prietenesc! N-ai alta soarta? Du-te si taie lemne sau tunde iarba, mai da-i o matura prin curte si nu uita sa dai mancare la oratanii, inainte sa te duci la culcare.

 5. Pe indicii era si pana acum….Alde Udrea si Basescu au acuzat ca nu este asa si Ponta & PSD s-au si repezit sa execute modificarea.Coabitarea se deruleaza perfect in continuare pt ca au furat toti impreuna si stiu ca le va veni tuturor randul.Eu zic sa-i lasam sa vada viitorii hoti ca au un aliat de nadejde in presa si politicienii la varf.De ce nu ? Mai sunt de furat multe inca.

 6. s-au trezit astia din senat? isi dau si ei seama acum ca dna-ul ii vaneaza nu numai pe pesedei ci si pe restul? au inteles totusi care e diferenta intre propunerea basista si cea de acum? au inteles ca totusi libertatea unui om nu se face pe suspiciuni?

 7. V-ati gandit la consecintele solutionarii favorabile a plangerii penale ce sta la baza dosarului penal privind ,,erata,, ? Acuzatia este de falsificare a unor inscrisuri oficiale ! Asta OBLIGA parchetul sa ceara si solutionarea partii civile pana se RESTABILESTE SITUATIA ANTERIOARA COMITERII FALSULUI (conform unui RIL ) , fara a fi necesar ca statul sa se constituie el in parte civila . Trebuie sa o faca PICCJ . Ce inseamna acest lucru ?! Pai , referendumul va trebui sa fie constatat a fi valid (ca o consecinta a anularii ,,eratei,, , cvorumul necesar fiind atins) . Basescu , chiar daca a ramas pe functie , nu se va mai bucura de avantajele pe care i le ofera statul , el fiind DEMIS DE DREPT . Nu stiu daca il ajuta cu ceva mandatul anterior , mandat intreg .

 8. in sfarsit se pune botnita dictaturii staliniste DNA. daca nu ma insel, makovey a introdus si porcaria asta, nu? artizana porcariilor basaului, a acoperirilor porcariilor sale.

 9. Următoarea lege care trebuie adoptată trebuie să reglementeze pedepse drastice pentru magistraţii care fac abuzuri în serviciu – singura categorie de salariaţi care nu răspund niciodată, în faţa nimănui pentru cacealmalele judiciare pe care le fac. CSM nu este altceva decât o umbrelă pentru abuzurile magistraţilor.

Leave a Reply