Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a apreciat, luni, că în cazul lui Dan Şova ar trebui reluat votul în plen, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga procedură din 25 martie, când în urma votului nu a fost emisă o hotărâre de respingere a solicitării DNA.

Întrebat care este calea de urmat în cazul Dan Şova, după decizia Curţii Constituţionale, vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a apreciat că, după ce Senatul va primi, oficial, hotărârea CC, se va stabili “calea de urmat” în prima şedinţă a Biroului Permanent. “Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri şi în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot”, a afirmat Chelaru.

Vicepreşedintele Senatului a precizat că aceia care vorbesc de o reintepretare a votului  “fie nu cunosc, fie sunt de rea-credinţă”.

“Am văzut puncte de vedere care vorbesc de reinterpretare. Atât timp cât Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga hotărâre asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura completă. De-asta am spus că nu se pune problema reinterpretării. Cine vorbeşte în aceşti termeni, sau nu cunoaşte sau este de rea- credinţă”, a spus Chelaru.

Întrebat de ce nu se poate reinterpreta, în condiţiile în care votul nu a fost viciat, Ioan Chelaru a precizat: “Dacă CC a spus că este o problemă cu hotărârea, care este dată, în principiu, în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care n-au fost modificate, în aceste condiţii toată procedura care s-a desfăşurat în ziua respectivă este neconstituţională şi va trebui refăcută. Şi ceea ce cred că se va întâmpla. Nu ştiu, o să vedem, nu eu hotărăsc, eu v-am spus un punct de vedere”.

În 25 martie, la votul din plenul Senatului privind cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, din cele 151 de voturi exprimate au fost înregistrate 79 de opţiuni “pentru”, 67 “împotrivă”, iar cinci voturi au fost anulate.

15 COMMENTS

 1. Eu zic, Parlamentul să voteze dacă îl trimit, sau NU, direct în instanţa de judecată …
  Parcă el a cerut acest lucru, şi nu i-a fost acceptată de ICCJ …
  Ori Parlamentul să voteze CATEGORIC, NUUUUUUUUU ridicării imunităţii ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

  • @Vio: Pai da bai vakkare, dar aici spre exemplu, ai bagat greseala mai inspre inceput:

   “Vio May 9, 2015 at 15:49

   Rogu-te frumos, dacă poţi folosii alt nick-name ……”

   Vakkare, “te aflii”, “poti folosii”, se scriu corect cu un singur “i” in limba romana (asa a fost intotdeauna, nu doar de cand te-ai apucat tu de scris!).

   Intelegand ca tu incerci sa te dai foarte inteligent scriind gresit intentionat pe aici, nu ar fi totusi mai simplu sa scrii corect pentru ca oamenii sa isi dea seama in felul acesta de cat de inteligent esti?

   Ar fi mai simplu sa dai dovada de tarie de caracter si sa iti recunosti greselile gramaticale! In Romania sa nu stii sa sa scrii nu reprezinta o rusine, fiind oficial ca tara noastra este plina de analfabeti!

   Ca esti lipsit de caracter si mincinos, asta nu e cazul sa o reafirmi, pentru ca imi dadusem seama si fara sa faci tu vreun efort spre a evidentia asta! Derbedeule ce esti!

   P.S.: Incearca totusi sa inveti sa scrii, chiar daca tu de fapt esti un bolnav mintal care incearca sa invete sa scrie pe aici.

  • @Vio: Ti-ai pus vreodata intrebarea, tu pentru cine te opintesti totusi pe aici, de niste ani de zile? Sau la tine latura constienta a ratiunii a fost nativ mai atrofiata?

  • @marilena dă-i o palmă peste obrazul stâng lui @axinte petre, …
   @axinte petre dă-i o palmă peste obrazul drept lui @marilena, …
   sau dă-ţi palme singur …
   Nu ai înţeles nimic, din toate comentarile …

   • Dacă nu eşti documentată, te înţeleg … Dar dacă eşti documentată, înseamnă că-ţi fuge ceva …
    Eu ştiu că Şova a cerut ca dosarul lui să fie trimis în INSTANŢĂ, CEREREA A FOST RESPINSĂ …
    citez “Ar trebui arestat imediat “, dacă este vinovat şi eu sunt de acord … DAR DACĂ NU ESTE VINOVAT ???… POŢI DA TIMPUL ÎNAPOI ???…
    citez “protejat de ponta si tariceanu”, ORICE OM ÎN ŢARA ASTA ARE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI, care nimeni nu le poate încălca …. până la o decizie definitivă şi irevocabilă (din partea unui judecător) … EXISTĂ PREZUMŢIA DE NEVINOVĂŢIE ….
    citez “sa aiba aceeasi soarta ca si Udrea”, până la a avea aceeasi soarta, TREBUIE MERS în Instanţa de judecată, NU CEEA CE VOR PROCURORII DNA …DNA-ul, NU ESTE JUSTIŢIA ÎN ROMÂNIA, JUSTIŢIA = JUDECĂTORI; JUSTIŢIA – NU PROCURORI;
    dau un exemplu:
    Poate, tu mâine ieşi în steneograme, nevinovată, intre blaga şi udrea … ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ EŞTI ŞI VINOVATĂ …. Nimeni NU trebuie să te pună la zid ….

 2. Dacă sunt proști și nu doar lași, să o facă.
  Bine că votul lui Anastase “80 = 160” nu a fost nici reluat și nici anchetat…
  Așa popor, așa țară.

 3. Oricum vor face cum îi duce căpuţu.
  Aş lansa/desconspira programul/prioecţia în ceea ce priveşte România, începînd cu anul 1990(surse sigure externe care s-au lovit de reforma care s-a implementat în forţă şi care acum a distrus ţara dar şi multe relaţii cu ţări în care găseam siguranţa existenţei şi creşterii cît de cît a nivelului de trai). Nu cred că va recunoaşte măcar unul din participanţii la hotărîrile luate în acea perioadă pe ascuns fără ştirea poporului, poporul fiind minţit de ani de zile, mă refer aici la:
  -*Virgil Măgureanu: sef SRI din 1990 pînă în 1997
  -Costin georgescu: sef SRI din 1997 pînă în 2000
  – Alexandru Radu Timofte: sef SRI din 2001 pînă în 2006
  – Florian Coldea: sef SRI din 2006 pînă în 2015, alături de capii marilor instituţii care acum au avansat, specializaţi în grad şi funcţii*
  – Premierul din acea perioadă: Adrian Năstase şi ataşatul diplomatic al egiptului/liga arabă pe afaceri şi comerţ(de 2 ori în România după ’90)-un arab Al Munawar, îi aminteşte ceva acest nume lui Năstase?(eu le ştiu cam de 5 ani).
  Radu, e ceva uluitor, înspăimîntător, din cauza lor totul s-a distrus, păcat că a decedat ataşatul diplomatic acum 2 ani, că se auzea absolut totul, deşi la ştirea că a fost arestat Năstase, persoana respectivă a spus clar: pe viaţă că altfel nu poate plăti răutăţile introduse intenţionat în România. La fel şi cu băsescu, aceeaşi reacţie!

  • PYSSY,mamaie,Probabil tu si toti buimacii umblati prin Patagonia dupa oua de pinguin si nu ati aflat ca, in perioada anilor 2000 dupa mareata guvernare a cdr-ului care ne ingropase in poarta fmi-ului si ,vorba lui Nastase de la acea vreme cand a luat guvernarea, ca, incarcat si de datorii,statul mai exista de pe urma taierilor de paduri si al firmelor italiene de cusatorese pe salarii de nimic,caci altele prin tara erau deja facute pulbere de dreptacii neamului.Ce era tara in 2000 cand dreptacii dupa guvernarea lor si datoriile cu care ne pricopsisera, nu stiau pe unde sa se ascunda de frica de perspectiva foarte posibila la acea vreme ca Vadim Tudor sa fi iesit presedinte,fata de cum a scos-o la mai bine si din datorii, Nastase in 4 ani,iar acum va gasiti voi, buimacii neamului, sa trageti aiureli sulfuroase,asa cum trageti si despre actuala guvernare, dupa catastrofa de guvernare Boc-basista.Le stii tu in draci pe toate,ce sa spun.

   • @paris nu te mai obosi sa-i explici individului. singurii vinovati pentru situatia din tara asta din 89 incoace sunt nastase si psd. nu au existat guvernarile de dreapta care au ingopat economia tarii, ce conteaza ca mult hulitul nastase a repus tara pe picioare obtinind cele mai inalte ritmuri de crestere economica din europa, nu conteaza ca acelasi psd prin ponta reface tara dupa dezastrul adus de “dreapta”. conteaza ca pentru individ oameni de “dreapta” mentionati in postare devin pesedei si merita deci oprobiul public al necunascatorilor care habar n-au ce scriu dar insista pe aceeasi tema la fiecare postare.

 4. Dacă nu eşti documentată, te înţeleg … Dar dacă eşti documentată, înseamnă că-ţi fuge ceva …
  Eu ştiu că Şova a cerut ca dosarul lui să fie trimis în INSTANŢĂ, CEREREA A FOST RESPINSĂ …
  citez “Ar trebui arestat imediat “, dacă este vinovat şi eu sunt de acord … DAR DACĂ NU ESTE VINOVAT ???… POŢI DA TIMPUL ÎNAPOI ???…
  citez “protejat de ponta si tariceanu”, ORICE OM ÎN ŢARA ASTA ARE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI, care nimeni nu le poate încălca …. până la o decizie definitivă şi irevocabilă (din partea unui judecător) … EXISTĂ PREZUMŢIA DE NEVINOVĂŢIE ….
  citez “sa aiba aceeasi soarta ca si Udrea”, până la a avea aceeasi soarta, TREBUIE MERS în Instanţa de judecată, NU CEEA CE VOR PROCURORII DNA …DNA-ul, NU ESTE JUSTIŢIA ÎN ROMÂNIA, JUSTIŢIA = JUDECĂTORI; JUSTIŢIA – NU PROCURORI;
  dau un exemplu:
  Poate, tu mâine ieşi în steneograme, nevinovată, intre blaga şi udrea … ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ EŞTI ŞI VINOVATĂ …. Nimeni NU trebuie să te pună la zid ….

Leave a Reply