Senatul a respins luni cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada când era premier. S-au înregistrat 38 de voturi ”pentru”, 71 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Decizia de ridicare a imunității se ia cu votul majorității senatorilor prezenți la ședință, scrie g4media.ro

4 COMMENTS

 1. Legea e doar pentru catelusi, unu de fura o bicicleta si un parizer o incaseaza imediat, altii de iau spagi de milioane nici macar nu sunt judecati, pentru ca au imunitate.

  Nimic nu s-a schimbat de sute de ani, astia nu sunt reprezentantii nostri alesi democratic, sunt boieri cu toate privilegiile lor iar restul suntem iobagi pe mosia lor si suntem buni doar la plata taxelor. Salarii enorme, pensii speciale, paziti de servicii, contracte cu statul, spagi si imunitate in fata legii, de VIS!

 2. Well, era de așteptat—PSD nu-și putea pune in pericol majoritatea parlamentara și nici “opoziția” nu putea merge atât de departe cu razbunarea lui Johannis încât sa-i bage la pușcărie ambii rivali imediat după “victoria” din 26 mai. Orice s-ar spune, Number One nu e atât de “exaltat” cât pare și nici Barna-Cioloș împreuna nu ating pragul înalt de prostie afișat de Caramitru Jr. iar prezenta, cel puțin ubicua, a lui Ponta era departe de a garanta succesul unei operațiuni atât de fățiș războinică precum eliminarea “fizica” a șefului senatului. De fapt, dacă ne amintim de păpușile in zeghe plimbate in sulițe deasupra mulțimii “revoluționare” in 2017-2018 vom vedea ca multe dintre ele se aflau acolo in chip de umplutura, simpli figuranți in spectacolul “uciderii” lui Dragnea—“Moartea lui Danton” in versiune tefelista—eliminați din distribuție pe măsura ce dispăreau din prim-planul politicii (vezi Grindeanu și Tudose). Tariceanu a evoluat spre rolul secundar in timp și doar pentru ca nu și-a trădat aliatul, in plus asumându-și discursul anti-abuz in justiție și snoband, impenitent, parangheliile date de Johannis in cinstea feluritelor sale “succese” politice și/sau literare; eticheta de “hot” nu i se potrivea, mulți nici nu aveau vreo idee de ce-ar fi “furat” efectiv “papitoiul asta bătrân cu șase neveste”—am verificat, amicii mei intelectuali participanți la mitingurile din 2017-18 nu pretindeau ca Tariceanu ar fi luat bani cu japca de la stat—și figura cu dosarul de 7000 de file semăna atât de tare cu facatura ICA/Telepatia încât era mai bine sa fie lăsată deoparte ca mijloc de anihilare. Si astfel spectacolul revoluției lui Johannis Geaca Rosie se încheie, ca orice spectacol prost, cu un moment factice, fără strălucire, recitat fără convingere și fără elan in fatza unui public epuizat de emotie după execuția protagonistului.

 3. ARTICOLUL 72 – Constitutia ROmaniei:

  (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
  (2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  (3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Leave a Reply