Un asa zis Consiliu de Securitate al separatiștilor de la Tiraspol a introdus “cod roșu de alertă teroristă” în regiunea transnistreană în urma exploziilor produse ieri și azi. Aceste explozii sunt, cel mai probabil, opera lor impreuna cu Rusia, statul sponsor. Aceste provocari le sunt necesare ca pretext pentru o invazie ruseasca in Transnistria pentru “protejarea populatiei de etnie rusa”. Totul se bazeaza pe un scenariu fake bine ticluit in laboratoarele KGB.

Liderul separatiștilor, Vadim Krasnoselski, a desfășurat ședința Consiliul Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căreia a calificat drept ”atentate teroriste” atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, unității militare din satul Parcani și celor două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Potrivit presei din stânga Nistrului, Krasnoselski pregătește spre semnare un decret prin care vor fi sporite măsurile de securitate în Transnistria.

Anterior, reprezentanții CUC din partea Tiraspolului au declarat pentru RIA Novosti că așa zisele autorități transnistrene vor lua în cel mai scurt timp măsuri pentru apărarea intereselor regiunii separatiste, scrie deschide.md

In 1992, rusofonii din Transnistria au declansat un razboi in care sute de romani au fost ucisi :

Leave a Reply