La parada de 9 mai de la Moscova, criminalii de război care au comis masacrul de la Bucea din Ucraina au fost așezaţi în spatele lui Putin.

E vorba despre locotenentul principal Chalyy Chuldum-ool, maiorul Boris Dudko și căpitanul Serghei Bacherikov. Toți trei au atacat în Ucraina și au primit titlurile de Eroi ai Rusiei. Toți trei sunt acuzați de crime de război.

Chuldum-ool (stânga în captură de ecran) a servit în Ucraina în Brigada 55 Motorizată. Autoritățile ucrainene au acuzat militarii din Brigada 55 că au reținut peste 360 de locuitori ai satului Yagodnoye în subsolul unei școli timp de aproape o lună, în martie 2022. Sătenii înghețau afară și erau forțați să se dezbrace, apoi torturați. În acest timp, 10 persoane au murit în subsol.

Maiorul Boris Dudko (centru) din Ucraina a servit ca comandant adjunct al Batalionului 124 de Tancuri al Diviziei 76 de Asalt Aeropurtat de Gărzi a Forțelor Aeropurtate. Militari ai acestei divizii din Ucraina sunt acuzați că au ucis civili în timpul ocupației Bucea.

Penibilul a depaşit sfidarea la paradă – un singur tanc vechi de 90 de ani, T34, a defilat prin faţa tribunei unei se aflau criminalii de război Putin şi subordonaţii.

În alte vremuri, zeci de tancuri şi blindate defilau la parada de 9 mai.

 

Leave a Reply