Antena 3 face un demers cat se poate de necesar. Intreaba pe cei mai importanti lideri ai regimului Basescu ce opinie au despre faptul ca Justitia confirma si dovedeste acum savarsirea unor abuzuri in anchetele judiciare, dirijate politic.

Prima a fost Elena Udrea. Care ne spune (vomitos !) cum a plans ea cand a fost condamnat si arestat Adrian Nastase. Si cum a vazut ea biletele, a auzit comenzi, s-a uitat in ochii puternicilor regimului Basescu atunci cand isi trimiteau adversarii la inchisoare din comanda politica. Atunci a tacut sau a fost de acord. Acum vorbeste.

A urmat Augustin Zegrean, autorul multor orori, una dintre ele unica in istoria atentatelor la adresa democratiei : noaptea eratei dupa referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Era in vara lui 2012.

Juristul de autobaza, facut de Basescu presedinte CCR, ne spune cum a fost abuzat colegul sau Toni Grebla.

Pe Udrea si pe Zegrean, dar si pe multi alti co-autori ai unui regim monstruos, i-au lovit brusc amintirile. Si ne spun ei noua cat de rau era, ce mizerii se faceau, ce viciata era democratia in regimul Basescu.

E vomitos ce se intampla. Cand Antena 3 isi asuma curajos dezvaluiri majore in timpul regimului Basescu, acesti infecti au tacut. Ba mai mult, au participat la decizii in care Antena 3 era desemnata drept inamic al regimului. Memoria publica e relativ scurta. Daca ar fi sa ne reamintim amenintarile, dosarele si executiile la adresa Antena 3 si a oamenilor sai din timpul regimului Basescu, ne-ar trebui sute de pagini.

Cand spuneam atunci despre abuzuri, eram considerati nebuni, inamici, numai buni de calcat in picioare. Prin institutii care aveau cu totul alte atributii constitutionale decat acelea de a distruge, la comanda politica, libertatea de exprimare.

Demersul Antena 3 este unul perfect necesar. El scoate la suprafata caracterele infecte, executantii regimului mafiot, confesiunea pacatelor uriase impotriva democratiei. Iar ei, autorii crimei, sunt acum de acord cu noi ca s-au facut mari abuzuri. Noi cu cicatricile, cu sediile confiscate, cu toate pe care le-am trait in timpul odiosului regim Basescu. Ei, cu milioane de euro in conturi, cu detasarea si linistea nefireasca pentru ce au facut, cu tupeul inimaginabil de care dau dovada. Ei si stapanul lor total defect pentru democratie, Traian Basescu.

Simfonia nesimtitilor asteapta si alte marturii.

Ele constituie filele unui roman public a carui prima pagina a fost scrisa de fostul demnitar comunist Tudor Postelnicu prin faimoasa replica : “Onorata instanta, am fost un dobitoc!”.

9 COMMENTS

 1. Domnule Tudor,
  Nu avem mijloace la indemana, facem numai constatari, singurele lupte date au fost si sunt cele date de ANT3 si cativa lupi singuratici care au avut curajul de-a lungul timpului sa aduca in fata cetatenilor toate ilegalitatile, faradelegile si nemerniciile comise toata gasca basista. Ce mi se pare extrem de grav, sunt multi inca in functii, sunt soldati fara uniforme si asteapta ordine. Pentru acestia din urma, as dori sa stiu cum se impaca juramantul cu faradelegea ? E posibil ca sa le fi venit si lor timpul, ca unul cate unul sa plateasca, daca nu in fata cetatenilor, a Romaniei, in fata lui Dumnezeu, cu certitudine vor plati.

  • Intreb si eu: ce tara e aia in care Ministrul Justitiei revoca un procuror de sub autoritatea lui (conform Constitutiei) iar presedintele tarii Iohanis care nu are autoritate ierarhica asupra procurorilor se opune revocarii pentru ca are interes politic sa o tina in functie sa il serveasca pe el arestandu-i oponentii politici? E o tara europeana, democratica? Ce zice UEul si dna Merkel, incurajeaza abuzurile?

   • Evident că doamna Merkel încurajează abuzurile! Abuzurile din România, evident! Neamțul nostru cere voie de la Înalta Poartă Brandenburg chiar și când merge la schi pe Șureanu!

 2. Cred ca demersul A3 de a aminti publicului trecutul unor personaje care cauta a se reinventa ,astăzi, in ochii publicului, e mai mult decât necesar—e pur și simplu o excelenta idee de presa, publicitară, cum vrem sa-i spunem, o idee care va scoate in evidenta lipsa de scrupule și, pina la urma, imensa prostie a foștilor “tartori” ai politicii românești. Sigur ca demersul va face pe mulți sa-și vomite și sufletul din ei dar, cum mijloacele artistice—absolut fără ironie spus—n-au folosit la trezirea imediata a publicului, e cazul sa se revină la documentar. Personal, nu voi uita numărul lui Mircea Badea cu dosarele ICA, sau dansul Telepatiei care-l afecteaza pe Denunțătorul “mogulului” Voiculescu însă umorul de calitate, oricat de incisiv, nu poate lupta singur cu valurile de tâmpenie golănească revărsate de la Cotroceni in jos, pe canalul PNL-USR, SRI-DNA și de-acolo prin scurgerile presei de “casa”. In fond, Satyriconul tot între vomitoriu (culoarul unde parvenitii romani se degajau de preaplinul banchetelor) și forum se petrece și, noi suntem urmașii Romei, pas vrai?

 3. Aria “vacarilor si vacilor” care rag de ani de zile! Gura lor emana numai minciuni,manipulari,ura,violenta si tot ce inseamna rau si rautate! V-a mai tarat si prin instante cu procese inventate!

 4. Oameni importanti in statul roman sesizeaza abuzuri .Se vaicaresc la tv.
  De ce nu o fac in scris : plangere penala/ denunt ?

  • Păi dacă abuzatorul este tocmai cel care trebuie să cerceteze abuzul, ce sens are? Dacă un tâlhar îți ia gentuța, tu te duci tot la tâlhar să te plângi!

Leave a Reply