Simona Halep a acordat un interviu pentru New York Times în care a vorbit despre sezonul ei, accidentarea suferită la spate şi ce a schimbat în ultimul timp.
„În ultimul an am lucrat cu un psiholog, el m-a învăţat să îmi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. M-a învăţat să opresc gândurile negative in timpul meciurilor cu câteva exercitii. Asta m-a ajutat să devin mai bună Problema mea este ca sunt negativă, pentru că vin din Romania, iar românii sunt puţini negativi in gândire. Toata lumea ştie asta. E normal aici“, a declarat Simona pentru New York Times.
Ea a mai spus că: „A fost cel mai bun an din cariera mea, după ce am câştigat un Grand Slam. E grozav să fii numărul unu, dar e chiar şi mai bine să câştigi un Grand Slam“ „Trebuie să fac recuperare, unde voi lucra exerciţiile mele de bază, plus o terapie cu masaje. N-o să mai joc tenis pana la Turneul Campioanelor“.

Has mental fitness been a key to this year’s success?

Over the last year, I have worked with a psychologist. I work hard on the thinking part. At this moment and at this level, everyone is playing very well. So, I try to get mentally stronger. My psychologist told me I have to control my emotions and be more positive.

She’s taught me to stop the negative thoughts during the matches with some exercises. That’s helped me make an improvement. My problem is that I’m negative — I come from Romania. Romanians are a little bit negative in thinking. Everyone knows that. That’s normal here.

 

3 COMMENTS

  1. Presupun ca a acordat interviul in engleza (aia putina pe care o are 🙂 ), iar sintagma “românii sunt puţini negativi in gândire” e doar o gafa a aluia care a incercat sa traduca. Asta in timp ce o criticam, din sculare in culcare, pe … Veorica.

  2. Fata are perfecta dreptate deoarece nicaieri in lume nu intalnesti caracterul est european romanesc: timid, cu bun simt, o bunatate iesita din comun, naivitate, incredere in celalalt si destule manifestari incat te simti coplesit de asa zis-a putere si duplicitate a strainilor!

  3. Exact ce zice “parere” mai sus:
    Chiar aseara vedeam la a3 reluarea cu “În Premieră: Șacalii cu dinți de aur”, unde naivii angajati ai companiei de resurse minerale, topometri si geologi din vremea comunismului, oameni cu carte dar foarte saraci, spuneau cum a venit camionul canadienilor si a incarcat 8 000 de pagini si harti ultra secrete, cu munca de 50 de ani a geologilor romani de recenzare a metalelor pretioase din zona cu Aur din Apuseni.
    http://www.youtube.com/watch?v=JfvdKfNjtQ4

Leave a Reply