Colega mea Sabina Iosub i-a luat un interviu unul liberal consacrat european, Sir Graham Watson.

https://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-interviu-eveniment-cu-sir-graham-watson-521873.html

Iata raspunsul lui Watson despre acuzatiile de tara corupta aduse Romaniei :

SABINA IOSUB: Am primit multe critici de la nivel european în legătură cu România. Cum vedeţi această analiză din ultima perioadă?

SIR GRAHAM WATSON: Cred că este important să fim oneşti unii cu alţii. Dacă oamenii cred că România este o ţară coruptă, să spună asta şi să vină şi cu dovezi care să susţină asta. Dar, haideţi să fim sinceri…

Există corupţie în multe ţări din Uniunea Europeană, iar unii dintre cei care aruncă cu noroi în România provin din ţări care nu stau nici ele chiar aşa de bine. Atunci, de ce să nu facem o Agenţie Anticorupţie la nivel european? De ce nu avem un FBI european care să lupte cu corupţia şi cu activităţile mafiote ? Funcţionează foarte bine în SUA şi avem nevoie şi în Europa.

SABINA IOSUB: Poate că nu vrem una?

SIR GRAHAM WATSON: Aşa este, sunt interese ale unor guverne care se opun acestei idei. Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut eu ca europarlamentar a fost să propun crearea nui mandat de arestare european. Ceea ce înseamnă acesta este că, dacă ai comis o infracţiune gravă, dar ai fugit într-o altă ţară, poliţia din acea ţară, trebuie să lucreze cu poliţia din ţara ta, ca să fii arestat şi trimis înapoi pentru proces. Avem nevoie de acest timp de cooperare transfrontalieră în Europa.

4 COMMENTS

    • la noi ie jale…mazare sufera in asa zisa detentie…s-a cerut din madagascar unde intr-adevar facea puscarie

Leave a Reply