Momente cruciale pentru Laura Codruța Kovesi. Se aşteaptă decizia preşedintelui Klaus Iohannis. El are pe masă toate documentele care l-ar ajuta să ia această hotărâre. Până atunci, analiza politică este axată pe prospăt desecretizatul protocol SRI-PÎCCJ.

Decizia legată de cererea de revocare a şefei DNA este aşteptată după Paşte. Dacă preşedintele va face acest lucru şi când, analistul Bogdan Chirieac a explicat că:

“Să ştiţi că şi Decembrie e tot după Paşte! Până în decembrie mai este. Eu cred că preşedintele o să plece în vacanţă. S-au dat zile libere cu grămada. Deci nu vă aşteptaţi la o decizie. Nici nu are termen. El nu are niciun motiv să se grăbească. S-a pronunţat ferm în această privinţă, este împotriva revocării. Partenerii strategici sunt împotriva revocării, chiar dacă au început să mai înţeleagă şi că nu a fost ceea ce sperau dânşii. dar doamna Kovesi este un simbol şi va rămâne un simbol”, a explicat analistul.

Legat de consecinţele pe care le poate avea existenţa protocolului negat de unii, dar desecretizat în urmă cu câteva zile, Chirieac a arătat:

Case de avocatură străine

“Problema este că protocoalele vor avea consecinţe în justiţie. Se pot cere despăgubiri. Cei care au suferit în urma acestui protocol, SRI-Parchetul General, pot să meargă în justiţie şi să ceară daune uriaşe. CCR a declarat neconstituţional art. 142 Cod penal, dacă nu mă înşel. Protocoalele au fost încheiate în baza acestui articol. Situaţia este foarte gravă! În baza acestor protocoale au fost băgaţi la închisoare corupţi autentici şi ei au dreptul acum, fiindcă dovezile au fost devoalate, deci şi cei care au furat, să fie repuşi în drepturi, conform legii. Pentru că proba a fost coruptă! Situaţia este atât de gravă, încât România ar trebui să apeleze la experţi străini. Case de avocatură faimoase, britanice sau americane, care să analizeze toate consecinţele în aşa fel încât concluziile lor să fie mai presus de bătălia care se va declanşa în România. Nu de alta, dar în momentul în care România va avea de plătit 1 miliard de euro despăgubiri, plus să le dai înapoi inclusiv la cei care au furat pe bune ceea ce li s-a confiscat pe motiv că probele în baza cărora au fost condamnaţi nu sunt valabile… e “un pic” de DERANJ!!!“, a mai spus Bogdan Chirieac.

“De plătit vom plăti noi. Pentru că nu există legea răspunderii magistraţilor,” a fost concluzia analistului, potrivit www.dcnews.ro.

 

14 COMMENTS

 1. Posibil sa isi asume riscul schimbarii deoarece va pune pe primul loc,voturile cetatenlor pentru viitoarele alegeri(a mai avut o asemenea actiune chiar daca i-au sarit in cap aliatii lui in gura mare)! Nu-i rau sa schimbe din temelii totul,trebuie sa puna punct si,de la capat,asa nu se mai poate(o va lua alaturi de el sa isi ingroase colaboratorii/proiectul 100 romanica cu 500 bugetari de lux la cosmelia robotului plimbaret)! Pe zi ce trece se agraveaza totul in tara,marile companii se bucura de reusitele in romanica,reusite pe care in alte tari serioase care isi respecta cetatenii si patria mama,nu le-ar avea!

 2. Da…hotii vor deveni oameni cinstiti…din România au dispărut bogățiile țării prin evaporare. Românii sunt săraci de prosti ce sunt!

 3. doamna Procuror șef DNA nu o să fie revocată.
  apropo, hotărârea CSAT nr17/2005 și protocoalele au fost o decizie asumată de politicieni împreună cu partenerii externi din UE și USA.
  cine crede că toată strategia cu privire la lupta anti-corupție s-a făcut la ordinul lui Maior-Coldea-Kovesi-Basescu este naiv.

 4. Nimic nou. Prin comunism au intrat in legalitate hotiile din capitalism si acum se intampla intrarea in legalitate a hotiilor din democratie. Daca se reuseste legalizarea prostitutiei si a drogurilor .regionalizarea atunci visul de aur al mafiilor se implineste. Cartierul General al Mafiei fara frontiere poate fi mutat in ,,Casa Poporului” iar Bucurestiul devine capitala in adevaratul sens. Mustafa poate sa isi caute lejer loc de grup statuar inconjurat de haremul de la belina

 5. E foarte probabil ca Johannis sa tergiverseze revocarea cucoanei K pana la sfârșitul “natural” al mandatului acesteia—omul nu are pic de fler politic și mai e și extrem de incapatanat—dar ma îndoiesc ca “Occidentul” mai considera proiectul anticoruptie și pe șefa DNA București ca pe o poveste de succes. Ambasadele tac, SRI se spala pe mâini de Maior & Coldea, presa aservita și societatea “civilă” (cea care-și trimite liderii in lista scurta a celebrităților FORBES) se învârte in gol căutând argumente pentru continuarea “luptei”—in cel mai bun caz, “Occidentul” cauta febril soluții pentru a minimiza pagubele produse de faimosul program, operație care, cu cât se tergiversează mai mult, cu-atât mărește riscul de a pierde și ce-a mai rămas din fațada cooperării cu statul roman, taman in condițiile expulzărilor de diplomați-spioni “bilaterale”, Rusia-Anglia, cu SUA in fundal. Tot tabloul amintește de sfârșitul mandatului Basescu 2 și de vizita lui Biden încheiata cu faimosul mesaj : goodbye, my friend! lansat de mesager drept in chelia prietenului, la îmbrățisarea de rămas bun; și-atunci era vorba de iminenta revenire a lui Basescu la “butoane”, se dădea ca foarte probabilă formula cu Basescu premier, Occidentul, vezi Doamne, avea sa-l “susțină” in continuare dacă tot îl vârâse cu cizma, înapoi, in scaunul Cotrocenilor, in 2012–de fapt, semnalul fusese dat, “drum bun, amice”, simplu și eficient. In cazul de fatza nu s-a dat, încă, mesajul—sau s-a dat pe alta scena, pe la vreuna din “ieșirile” diplomatice ale lui Johannis, și n-a percutat pana in patria muma—și, in obtuzitatea lor extrema, Johannis și Kovesi se țin “tari” pe o poziție deja părăsită de aliați, numai cu gărzile personale in chip de apărători. Dacă n-ar fi fost atât de prosti, și generalii implicați in proiect, (inclusiv Johannis, generalul lui Orbán) și șefa “agenției” anticoruptie, poate ca s-ar fi salvat, măcar, mobilele—agenția insasi—dar după incredibila tâmpenie de a păstra cu tot dinadinsul, in serviciu, oameni pătați precum Portocala & Co, urmată de incomensurabila idioțenie de a nega evidentele, proiectul Prunei de a comasa parchetele speciale intr-o singura direcție—desigur, nu sub conducerea tinichelei ruginite de Kovesi—va deveni singura soluție de a recupera pierderile. Și dacă Hellvig vrea sa-l recicleze pe Johannis pentru 2019, bine-ar face sa scoată tinicheaua din joc, cu sau fără ajutorul “Occidentului” Altfel, Ghinion pe toată linia.

  • Îmi place cum scrii, argumentele sunt OK, însă, ce mă nedumerește este poleiala în care învelești „Occidentul”, creditându-l cu bune intenții.

 6. Situatia e grava pentru penali si mai ales pt propaganda gras platita sa o elimine pe LCK, din cate se vede au esuat deci s-ar putea sa nu le mai vina banul. Au ajuns sa faca ei plangere la IJ, asta arata disperarea maxima. Oamenilor putin le pasa ca cei care i-au furat sunt hartuiti de procurori. Lovind in ei nu le fac decat un mare serviciu acestora indiferent ca sunt OK sau derbedei. E greu sa convingi ca, intr-o masa mare, cateva mere stricate pot compromite tot efectivul. Il exclud pe domnul Tudor din acest grup, daca mai era nevoie sa precizez, pentru ca dansul abordeaza subiecte economice, de proasta guvernare lucruri cu impact la masa larga a populatiei care deja simte ca traieste mai prost decat atunci cand li se promitea ca vor trai mai bine.

 7. De ce nu au fost desecretizate toate protocoalele din 1992 incoace? Hellvig face jocul PSD!

  Ţuţuianu:”SRI a încheiat protocoale începând cu anul 1992 la iniţiativa serviciului sau a altor instituţii din România”
  Ţuţuianu: “Protocoalele încheiate de SRI sunt legale şi normale”

Leave a Reply