Nu mai puţin de 18 filiale sunt pregătite să ceară demisia lui Ludovic Orban din fruntea PNL.

Aceasta ar fi motivul pentru care Orban evită să convoace forurile de conducere ale partidului, în speranţa că va câştiga suficient timp ca să îşi reclădească susţinerea. Cei mai mari contestatari ai şefului PNL sunt chiar adjuncţii acestuia, prim-vicepreşedinţii Iulian Dumitrescu şi Ilie Bolojan.

Tot mai mulţi liberali sunt nemulţumiţi de felul în care Ludovic Orban conduce partidul, chiar dacă votul din biroul politic a fost de susţinere pentru Orban şi pentru plângerea lui penală depusă împotriva premierului. Unul dintre greii PNL, primarul din Alba Iulia, critică dur deciziile luate de Orban în ultima vreme.

„Ce mai mare gafă din lumea asta. Nu trebuia să se facă lucrul ăsta. Domnul Orban a făcut-o”, a declarat Mircea Hava.

Deputatul liberal Daniel Zamfir consideră că o orice zi a lui Orban la conducerea PNL aduce prejudicii partidului.

„Sunt revoltat pentru că ce a făcut Ludovic Orban este de neacceptat pentru PNL. A transformat politica PNL din lipsa de argumente in politica de forta a institutiilor de forta, politica denunturilor penale, ori asa ceva este de neaccpetat ptr PNL.

Nemulţumirile liberalilor sunt legate şi de listele pentru alegerile europarlamentare. Aducerea lui Siegfried Mureșan în partid şi susţinerea lui de către Orban pentru un loc de europarlamentar ar fi un alt motiv care a creat tensiune. Cu toate astea, Orban dă asigurări că ştie foarte bine cum trebuie să fie alcăuită lista. Acesta chiar l-a întrerurpt pe şeful PNL Argeş în timp ce vorbea la o conferinţă pe această temă”.

Totuşi, potrivit unor surse din interiorul PNL, partidul ar fi împărţit în 3 tabere. Tabăra lui Ilie Bolojan, primarul din Oradea, tabăra preşedintelui PNL Bucureşti, Cristian Buşoi şi a senatorului Iulian Dumitrescu. Cel care l-a criticat public pe liderul PSD, Iulian Dumiterscu ar încerca să strângă semnături necesare pentru convoca un congres pentru schimbarea lui Orban. Pentru un asemenea demers ar fi nevoie de acordul unei treimi din totalul filialelor de judeţ şi de sector, scrie antena3.ro

4 COMMENTS

 1. Radu Tudor, ar fi frumos sa vorbim despre liberalism. Tu spui ca liberalism ar fi libertate in sens larg.
  Pai hai sa vedem ce inseamna liberalism : este un curent ideologic și social-politic care promovează libertatea și egalitatea în drepturi.

  Dar la ce se refera la libertate: democrația liberală, alegeri libere și corecte, drepturile omului, internationalism, libertatea presei si libertatea de exprimare, comerțul liber, precum și libertatea religioasă.

  Daca tu Radu Tudor esti liberal in gandire trebuie sa:

  – aperi libertatea de exprimare, sa ai oameni de la USR si PMP in emisiuni.
  – sa aperi egalitatea de sanse si sa sustii ridicarea imunitatii parlamentarilor
  – sa nu sustii pensiile speciale
  – sa sustii privatizarea Tarom, piata libera in educatie si sanatate
  – impozite si taxe mici

  Deci libertate inseamna sa si dai in judecata pe cine vrei. Adica Orban poate da in judecata pe cine vrea si e perfect liberal.

  Deci cum esti tu liberal ? Nu poti sa fii partial liberal cum nu poti sa fii partial crestin.

 2. – cei din USR și PMP nu sunt oameni ci altceva;
  – impunitatea parlamentară este corectă; dacă parlamentarul nu este un pericol pentru societate (crimă, viol, tâlhărie) cercetarea penală poate aștepta până când acesta își termină mandatul;
  – din moment ce există profesii speciale sunt logice și pensiile speciale;
  – dacă și privatizarea Tarom, seamănă cu privatizarea Petrom, mai bine să fie lichidată; educația și sănătatea țin de politica unei țări – hai să fie piață liberă și la apărare, și la interne și de ce nu, la justiție!
  – impozite și taxe mici înseamnă sănătate puțină, educație puțină, justiție puțină, autostrăzi puține și în general tot ce cade în îndatoririle unui stat cât de cât independent.

  La tine merge. Ești parțial inteligent!

Leave a Reply