Interviurile video PSnews au continuat în această săptămână avându-l ca invitat pe vicepreședintele Partidului Național Liberal pe politică externă, apărare și siguranță națională, Vlad Nistor.

În acest context, vicepreședintele PNL a comentat gestul de joi a purtătorului de cuvânt al partidului, Ionel Dancă. Amintim că liderii liberali nu au permis accesul echipei Antena 3 în sediul central al PNL, în care joi seară va avea loc o ceremonie dedicată împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea partidului.

Concret: purtătorul de cuvânt Ionel Dancă le-a spus jurnaliștilor că nu au voie în crutea partidului și că ar fi bine să iasă. El a declarat că el ia decizii, având în vedere că e purtătorul de cuvânt al PNL.

O problemă importantă a PNL în această vreme este faptul că accesul său mediatic este limitat. Eu însumi am experiențe destul de triste, eu fiind un personaj care joacă în media de foarte multă vreme. Țin minte că abia se înființase primul post de știri din România și eu am moderat o emisiune acolo, deci sunt cineva care știe bine cum funcționează media, care îi cunoaște destul de bine pe cei mai mulți dintre principalii jurnaliști din țara asta, cineva care a suportat înjurături, având de pildă săptămânal un editorial în Evenimentul Zilei, atunci când aveau cu totul alt punct de vedere decât al majorității celor care scriau în Evenimentul Zilei și știu bine cum se joacă jocul acesta. Dar nu mi se întâmplă o dată, mi se întâmplă în ultima vreme foarte des să mă trezesc într-un studio de televiziune singur, unde am în față 5-6 adversari politici, pentru că toți ceilalți sunt de fapt de aceeași culoareși de obicei, nu întotdeauna, cei mai agresivi sunt moderatorii. E un joc pe care PNL trebuie să îl joace în condiții extrem de dificile. Accesul nostru la media este foarte limitat. Este o eroare fundamentală pe care domnul Dancă a făcut-o ieri, și o spun cu toată convingerea. Eu în locul domniei sale nu aș fi procedat așa, i-aș fi lăsat pe jurnaliști să se plimbe pe unde vor ei, mi se pare cât se poate de democratic”, a declarat liberalul.

7 COMMENTS

 1. Hopa . Alt dusman gasit al Antenei 3. :)))
  Bravo lui Ionel Danca.
  PNL nu ar trebui sa mearga la Antena 3.
  Vlad Nistor e un nimeni.

 2. Daa, nu ca e vorba de A3, pe unii dintre realizatori nici eu nu i-as primi in curtea mea, dar eu nu-s persoana publica. Am observat o atitudine cam exaltata la acest domn Danca in toate comentariile sale online, cred ca i s-a urcatun pic cam repede la cap ideea ca se apropie o zi in care se va afla si dansul pe cai mari, ziua pentru care a intrat in politica. E o boala a politicienilor, mai des intalnita la cei tineri. Ascultati de un om ceva mai trecut prin viata, mai pregatit, mai respectat, cum este domn profesor Nistor si veti avea doar de castigat.

 3. Ha,ha,haaaa! Zicerea sloganului stradarilor urlatori spre psd-alde e perfecta si la PNL: “PNL,ACEEASI MIZERIE”! Si nu numai la astea trei entitati politice si USR plus restul intra cu brio in cloaca!

 4. Greseala de comunicare in media.Asa a pierdut si PMP.
  Ca sa invingi, trebuie sa convingi.
  Si nu ai cum, la B1 !
  Pe fond, cred ca se rasucesc in mormimte adevaratii PNL isti vazand ce loaze conduc, acum, partidul !

 5. Danca e o “eroare” in sine, un fel de anomalie userista grefată pe PNL-ul istoric, sau pe ce-a mai rămas din partidul Bratienilor; are și un complement feminin, pe nume Hilde Brandl, al carei limbaj stâlcit contribuie la senzatia ca PNL-ul și-a pierdut orice urma de rigoare in materie de gândire și, in consecință, de acțiune politica. In cazul interzicerii accesului Antenei 3 in curtea PNL, situația e mult mai complicata decât pare tocmai pentru ca, împotriva așteptărilor, Danca nu s-a comportat ca un userist, n-a zbierat, n-a împins pe nimeni, n-a amenințat cu lupte de strada dacă reporterii postului nu ies imediat din incinta, nu i-a înjurat de “PSD”(citește: nu i-a făcut slugi)—pur și simplu a repetat pe un ton anost, de funcționar, “hai, va rog sa ieșiți”, “nu aveți voie sa filmați înainte de eveniment”, “eu fac regulile deoarece sunt purtător de cuvânt”(probabil, relationist de presa, era întelesul comunicării) și, dacă nu i-as fi văzut pantofii de “stil”, nici n-as fi fost sigura ca e vorba de golanul corporatist cu același nume, cunoscut din emisiunile respectivei televiziuni. Sigur, izgonirea reporterilor unei singure televiziuni de pe “proprietatea” PNL—in filmuleț se aude clar o voce care spune: dar sunt colegi de-ai noștri înăuntru, uitați, acolo! noi de ce nu avem voie sa rămânem? voce ignorata de Danca—miroase a discriminare, dar actul in sine se deosebește ca de la cer la pământ de gestul Andreei Pora de la faimoasa întâlnire de la GDS la care Cioloș, agronomul ajuns prim-ministru, a emis faimosul termen de “mocirla” aplicabil aceleași televiziuni. Sigur ca darea afara a echipei Antenei 3 reprezintă o eroare—in general, nu e cazul sa te cerți cu presa libera, dar cu A3 nici nu merita sa încerci, atât din pricina practicilor riguroase ale postului cât și pentru ca Badea sta la cotitura, gata sa te facă vedeta la satirele lui nocturne—dar cu un Danca dezbrăcat de nesimtirea lui funciară, rămâne doar atât: o greșeala (eroare) de comunicare făcută de un relationist de presa stângaci deoarece nou pe post, și nou venit in partid. Noroc de fundalul sonor al evenimentului—tangourile interbelice menite sa învăluie in sentimentalism realitatea jalnica a “urmașilor” Bratienilor au fost, intr-adevăr, o găselnița—altfel n-am fi avut nimic de comentat la aceasta aniversare a 143 de ani de la nașterea cui? A ce? A unei formațiuni fără ideologie, fără scop, fără viziune, fără lideri și fără purtător de cuvânt, pina la urma, fiindcă Danca făcea pe majordomul, mai degrabă decât pe comunicatorul, prafuindu-și pantofii eleganți prin curtea PNL. Dacă nu interzicea A3 de la făcut live pe pregătirea petrecerii nici n-am fi știut ca va fi fost o petrecere la Orbán in curte! Iar distinsul Vlad Nistor are exact ce merita: o Interdicție, probabil, de la șeful lui, Orbán, de a mai apărea la A3, care-l face sa vadă toate erorile de comunicare săvârșite de flașnetele care iau cuvântul in numele partidului și-al lui însuși, in consecință.

 6. Nistor a cam sărit calul. Nu l-am văzut niciodată „singur” la A3 în față cu 5-6 adversari politici și cu moderatori ostili domniei sale! Mai prizabil pare să fi devenit un Prișcă!

Leave a Reply