Dezvaluire socanta facuta de un membru important al regimului Basescu-Boc. Seful RAAPPS era persoana din Guvern care gestiona spatiile de protocol si vilele de lux destinate mai marilor zilei : Traian Basescu, Emil Boc, ministri si altii. Despre Surdu se stia ca este un element cheie al mafiei basiste patronate de cuplul Udrea-Cocos. Acum insa apare aceasta recunoastere socanta, cu elemente de tip mafiot !

 

Fostul director general al Regiei Autonome-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) Georgian Surdu a declarat, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că în cazul despăgubirilor pentru parcul Plumbuita din Capitală i-a dus fostei şefe a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Crinuţa Dumitrean un milion de euro din partea lui Dorin Cocoş pentru a aproba o despăgubire record de 377 milioane de lei pentru un teren de 13 hectare.

Audiat în calitate de martor denunţător, Georgian Surdu a recunoscut că în 2011 Dorin Cocoş i-a dat o mapă groasă de aproximativ 10 centimetri, pe care i-a dat-o apoi Crinuţei Dumitrean, căreia i-a spus că este “din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede”.

”Am fost la sediul ANRP. Mă duceam acolo de două ori pe săptămână. Mă duceam la Crinuţa. ANRP funcţionează într-o clădire a RAAPPS. I-am spus de rugămintea lui Dorin, respectiv de a se soluţiona dosarul al cărui număr i l-am comunicat. Aceasta mi-a spus că ştie de dosar şi că îl va rezolva. Mi-a spus că dosarul era deja validat într-o primă fază, cea a verificării documentelor. I-am dat mapa primită de la Dorin Cocoş. I-am spus că sunt din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede, la prima şedinţă”, a susţinut sub jurământ, luni, la instanţa supremă, Georgian Surdu.

El a mai precizat că nu avea niciun fel de date despre teren sau despre beneficiar.

”Ştiam de la Dorin că este vorba despre o valoare foarte mare deoarece se întocmise raportul de evaluare. Îmi amintesc că am intervenit şi pentru alt dosar tot la Crinuţa Dumitrean. În momentul în care Crinuţa Dumitrean mi-a spus că ştie dosarul nu am mai insistat. I-am comunicat acesteia suma de bani din mapă. Nu a deschis mapa. Dorin Cocoş nu mi-a comunicat alte nume, şi nici Crinuţa Dumitrean. După ce i-am lăsat mapa Crinuţei Dumitrean, am mers la Dorin Cocoş şi i-am spus că e OK. Am formulat denunţ cu privire la ambele fapte. Am aflat de la Cocoş  şi de la Dumitrean că dosarul a fost soluţionat. Nu mi-au dat amănunte, mi-au spus că e OK şi că s-a rezolvat”, a continuat Surdu.

El a descris mapa ca fiind una albastră şi groasă de aproximativ 10 centimetri.

”Crinuţa Dumitrean ştia de mapă, dar nu se aştepta să primească un milion de euro. Ştiam că este vorba despre un imobil, nu ştiam dacă e teren sau construcţie”, a completat Surdu.

Întrebat de către preşedintele completului de judecată dacă mai vrea să spună şi alte asptecte importante care să ajute la soluţionarea dosarului, Georgian Surdu a declarat: ”Dacă aş putea să mă duc într-o groapă să mă îngrop, acolo m-aş duce”.

În 15 septembrie 2015, Dorin Cocoş, trimis în judecată într-un alt dosar, a declarat în faţa judecătorilor că îl cunoştea pe Gheorghe Stelian din anul 2006 şi c= a făcut cu el afaceri imobiliare.

“În 2010, l-am întâlnit pe Diacomatu Sergiu, fost membru al Comisiei centrale de despăgubiri, care mi-a zis că lucrează la ANRP ca vicepreşedinte. Ştiam că Stelu are un dosar la ANRP şi l-am rugat să ne ajute cu dosarul de despăgubire. I-am promis 2,5 milioane de euro date în mai multe tranşe. I-am promis şi sprijin politic pentru a fi menţinut în funcţie. Prin intermediul lui Georgian Surdu, am intrat în legătură cu Crinuţa Dumitrean şi i-am promis 800.000 de euro, bani trimişi prin Georgian după ce s-a rezolvat dosarul. În legătură cu dosarul al doilea, cel din Plumbuita, cel de 377 de milioane de euro, m-am înţeles cu Diacomatu la cinci milioane de euro. Doamnei Dumitrean i-am transmis suma de un million de euro după soluţionarea dosarului. Lui Dragoş Bogdan i-am remis 800.000 de euro. Îl ştiam şi pe el de dinainte. I-am comunicat numărul de dosar şi i-am dat banii după soluţionare. Banii i-am dat în tranşe, cum mi-i aducea Stelian. Lui Stelian i-am pretins 13 milioane de euro, bani pe care i-am primit. Mi-au revenit 1,2 milioane euro în primul dosar şi 1,7 în al doilea. Am primit opt milioane de euro în al doilea dosar, din care mi-au rămas 1,2 milioane de euro. Este posibil să fi pretins mai mult aşa cum scrie în rechizitoriu”, a declarat Dorin Cocoş.

În decembrie 2014, Alina Bica, fosta şefa a DIICOT, a fost trimisă în judecată în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Bica făcea parte, la data faptelor, din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor de la ANRP, alături de Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP, Sergiu Diacomatu şi Remus Baciu, foşti vicepreşedinţi ai instituţiei, deputatul Cătălin Teodorescu, Dragoş George Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, Oana Vasilescu şi Lăcrămioara Alexandru. Celălalt membru al comisiei, deputatul Marko Attila, va fi cercetat separat deoarece a plecat din ţară.

Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu pentru că ar fi aprobat despăgubirea lui Gheorghe Stelian cu 89 de milioane de euro pentru un teren din Bucureşti supraevaluat cu 62 de milioane de euro.

Gheorghe Stelian şi expertul evaluator Emil Nuţu au fost, de asemenea, trimişi în judecată.

În acest dosar a fost arestat şi omul de afaceri Dorin Cocoş, suspectat că a solicitat 10 milioane de euro de la Gheorghe Stelian pentru a interveni pe lângă comisia de la ANRP, scrie news.ro.

 

4 COMMENTS

 1. Banii! Unde-s banii!
  Infractori in libertate si bine mersi, asta stim.
  Acesti infractori trebuie sa ramana doar cu chilotzii de pe ei si atat.
  Fie ea si crinutza …

 2. Pai daca le dadeau voie aia din dreapta europeana de la Bruxelles, ba chiar pe Basescu Sticle il sustineau la panica, l-au trimis americanii pe Philip Gordon la disperare peste ocean sa fie siguri ca nu raman fara Sticlistul ordinar si ca nu le ies manoperele in aceasta tara independenta, suverana si de sine statatoare, numita Romania! Furau de faceau pe ei, cu gentile, ca daca Barroso (dreapta europeana anticorupta si foarte contondenta) trimitea numai liste cu 10 puncte si ne baga prag pe sub pragul de la usa CCR la referendum, cum mortii lor sa nu fure ca disperatii si ca nenorocitii?! Acum cica Sticle ala ar fi intrat in parlament, desi e clar ca este mana lui Opris Marcel care a dat din mouse cand a introdus voturile in server, ca il avea pe frate-su primul pe listele PMP la Satu Mare si trebuia sa-l bage in paine. Cum dreac sa nu fure pana fac pe ei, daca oricum nu ii impiedica absolut nimeni, ba mai mult, aia din Bruxelles pe care nu-i intereseaza de nimic de soarta noastra, ii mai si sustin pe toti acesti bulangii onerosi?

  P.S. Respekt

 3. Acum că s-a finalizat cu alegerile se vede clar ce plan au avut PNL-PDL, ca cei din urmă să intre cu brio în funcţii şi susţinere enormă pentru ocupantul principalului scaun al ţării, după care, punerea în practică a mendrelor cum voiau şi pe cheful lor fie şi prin neconstituţionalitate că deja au vechime şi nu răspund în faţa legii! Reperele sunt clare şi deja se pun în practică dar aruncă totul în sensul scandalurilor bazate pe eşecul alegerilor. Vă puteţi închipui câtă ură şi câtă răutate au pierzătorii? Am scris cu ceva timp în urmă că o să auzim schelălăială însoţită de dejecţii din toate părţile după alegeri şi nu m-am înşelat. Scuipat au aruncat, scuipat au primit, ură şi violenţă verbală au aruncat, alegătorii le-au pus botniţă şi piedică la ascensiune! Măcar la alegeri/la vot să conteze cei care depăşesc vârsta de 49 ani că la audienţe tv…ioc!
  Acum o mică răutate: DNA şi judecătoriile au liber la anchete şi pedepsirea mafioţilor dar şi la recuperarea prejudiciilor/furăciunilor de foştii fără să mai ceară acceptul de la cameră sau preşedinte!

 4. Cred ca si daca ar aparea inregistrari video si audio cu basescu luand mita, tot nu va pati nimic. E nascut in zodia NUP.

Leave a Reply