Dupa ce Malta a fost zguduita in 2017 de asasinarea unei jurnaliste ce facea dezvaluiri dure despre legatura dintre coruptie si politica, mafia loveste din nou !

Un jurnalist de investigaţii a fost împuşcat mortal în locuinţa sa din oraşul slovac Velka Maca, în urma unui atac despre care se crede că are legătură cu anchetele sale privind evaziunea fiscală, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

Jan Kuciak, 27 de ani, şi prietena lui au fost descoperiţi morţi în locuinţă, după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor, a declarat Tibor Gaspar, şeful Poliţiei slovace.

Oficialul a adăugat că asasinatul “probabil are legătură cu investigaţiile sale”, fără a oferi detalii suplimentare.

Kuciak lucra pentru site-ul de ştiri Aktualne.sk şi se ocupa în principal cu anchete privind evaziunea fiscală.

Cel mai recent material al său se referea la cazul unui om de afaceri suspectat că vindea apartamente companiilor sale, jurnalistul speculând că aceasta ar putea reprezenta o metodă de a face evaziune fiscală.

Victima a depus anul trecut o plângere la poliţie după ce a fost ameninţat de omul de afaceri vizat de ancheta sa.

Gaspar a mai precizat că reporterul a fost împuşcat în piept, iar femeia, în cap. Se estimează că dublul asasinat a avut loc în perioada cuprinsă între joi şi duminică.

Premierul slovac, Robert Fico, a declarat că, în cazul în care se dovedeşte că asasinatul a avut legătura cu anchetele jurnalistului, ar fi “un atac fără precedent la adresa libertăţii presei şi democraţiei din Slovacia”, scrie Mediafax.

4 COMMENTS

  1. Vedem cu totii crimele si tot ce inseamna violenta e in crestere aici in tara. Atatea fonduri s-au cheltuit aiurea,doar s-au imbogatit leprele,si,nimic concret nu s-a reusit,ba mai mult s-au intensificat,la fel cu violurile,violenta,drogurile, si cam orice unde au fost date fonduri fara limita si fara justificare! Peste ceva timp,o sa auzim si la noi de asemenea incidente! Deh,vrem o tara ca afara,eu aleg vestul,ca romanica e tara de tranzit(nastere,crestere,invatat,escrocat)si pa,in vest! Ce mentalitate idioata(la unii mitingii).

  2. Tragic, dar și mai tragic este faptul că mult prea repede a fost dat uitării Virgil Săhleanu!

  3. Libertatea presei nu e un bun câștigat pe veci, din cand in cand ea trebuie re-câștigată cu sacrificii: 23 jurnaliști închiși pe viață in Turcia, câțiva asasinați in teritoriile rusești sau satelite (unde bântuie încă obiceiurile sovietice), cenzura economică mai peste tot, asta-i tabloul războiului continuu dus pentru libertatea cuvântului. Sper sa nu ajungă si la noi nebunia criminală, Gâtuirea, la propriu, a Ziariștilor independenți; dar orice se poate întâmpla sub un regim care tolerează spânzuratul, deocamdată in efigie, in Piata publica, a dusmanilor președintelui deci, sa ținem degetele incrucisate.

Leave a Reply