Lumeajustitiei.ro face noi dezvaluiri socante dupa ce a adus in atentia publica, in data de 7 ianuarie 2016, pozitia judecatorului CSM Cristi Vasilica Danilet cu privire la fenomenul homosexualitatii si al casatoriei intre persoane de acelasi sex. Opiniile exprimate pe Facebook de Danilet au starnit revolta in spatiul public, dar, dupa cum veti vedea, acest lucru nu l-a impiedicat pe magistrat sa isi expuna in continuare parerile fata de acest subiect, chiar daca, spunem noi, afirmatiile pe care le face degajat vin sa aduca vadit atingere onoarei sau probitatii sale profesionale si chiar prestigiului Justitiei. Daca ar fi sa tinem cont ca Danilet emite astfel de alegatii in calitate de membru CSM si de judecator in gura caruia se uita, in continuare, mii de studenti care nu au reprezentarea reala a pericolului afirmatiilor lui Vasilica, ne punem intrebarea legitima daca nu cumva Danilet ar trebui sa fie aspru sanctionat de colegii sai din CSM.

Asa cum veti vedea din dialogul pe care il prezentam in continuarea articolului, la aceeasi postare in care Danilet povestea cum mama sa a trantit usa in nas unor persoane venite sa stranga semnaturi impotriva homosexualilor, membrul CSM a dat curs unor afirmatii facute de un cetatean, care vazand pozitia lui Danilet fata de homosexuali a afirmat: “Pe principiul dvs nici zoofilia nu face rau cuiva, nu?”.

Raspunsul lui Danilet este stupefiant: “Doar sa nu tipe animalul de durere. Mai ales daca e al dvs, nu al lui...” . In continuare, Danilet precizeaza “Sincer, la o astfel de intrebare raspunsul meu e chiar diplomat. Sper insa ca sariti sa aparati porcii cand vecinii dvs ii taie la gat cu satarul si apoi ii ard pe foc… Ca ucisul animalelor e mai ceva ca violatul lor. Ca sa nu mai spun ca mancatul animalelor ucise e un fel de profanare”.

Desigur, pozitia lui Danilet vine sub forma unei ironii si a unui sarcasm iesit din comun, cu toate ca intrebarea si problema ridicata de cetateanul respectiv era decenta si serioasa.

Chiar si asa, noi apreciem ca prin afirmatiile facute, fie ele si sub forma unei ironii, Danilet este posibil sa fi adus atingere prestigiului Justitiei si chiar onoarei si probitatii profesionale a magistratului, in conditiile in care opiniile sale au fost exprimate pe reteaua de socializare Facebook, care este un spatiu virtual public. Nu trebuie omis, consideram noi, nici limbajul folosit de judecatorul CSM, Cristi Vasilica Danilet, care nu are nicio legatura cu postura si statutul unui judecator.

Sub imperiul “standardelor drepturilor omului” Danilet sustine in continuare, in comentariile sale de pe Facebook, ca “nu putem fi obligati sa acceptam casatoria homosexualilor (oricum Codul nostru civil o interzice) dar suntem obligati sa acceptam adoptarea copiilor de catre homosexuali”.

Solicitam membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sa nu inchida ochii la actiunile colegului lor si sa se sesizeze de-ndata cu privire la afirmatiile lui Danilet si sa aplice o sanctiune pe masura pentru acesta.

In acest sens exemplificam actele normative de care ar trebui acestia sa tina cont si pe care apreciem ca Danilet le-a incalcat cu buna stiinta… sau cu ironie si sarcasm:

Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede la Capitolul II – Raspunderea disciplinara a judecatorilor si procurorilor, articolele 98 si 99, care sunt obligatiile magistratilor pentru respectarea onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitie. In opinia noastra, prin comentariile pe care le exprima si prin maniera in care o face, Danilet poate fi cercetat, fara nicio problema:

Art. 98. – (1) Judecatorii si procurorii raspund disciplinar pentru abaterile de la indatoririle de serviciu, precum si pentru faptele care afecteaza prestigiul justitiei.

Art. 99. – Constituie abateri disciplinare:

a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu;

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in Codul Deontologic al judecatorilor si procurorilor Cod care stabileste standardele de conduita ale magistratilor – la Capitolul VI – Demnitarea si onoare profesiei de judecator sau procuror, la articolul 17 este prevazut ca “Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate”.

Redam in continuare dialogul dintre judecatorul Cristi Vasilica Danilet si cetateanul D.M desfasurat in 7-8 ianuarie 2016 pe pagina de Facebook a membrului CSM:

D.M. – “exemplul dvs dle Danilet este identic cu libertatea de exprimare care la un moment dat poate anula libertatea altuia. Si apoi nu stiu cat de sigur sunteti daca face rau sau nu cuiva. Pe principiul dvs nici zoofilia nu face rau cuiva, nu?

Cristi Danilet Doar sa nu tipe animalul de durere. Mai ales daca e al dvs, nu al lui…

D.M. Sa inteleg ca pentru dvs ironia si sarcasmul sunt argumente cu care vreti sa convingeti. Doar atat puteti sa raspundeti, nu?

Cristi DaniletD.M., Sincer, la o astfel de intrebare raspunsul meu e chiar diplomat. Sper insa ca sariti sa aparati porcii cand vecinii dvs ii taie la gat cu satarul si apoi ii ard pe foc… Ca ucisul animalelor e mai ceva ca violatul lor. Ca sa nu mai spun ca mancatul animalelor ucise e un fel de profanare.

http://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/vasilica-de-nestavilit-faza-pe-zoofilie-dupa-ce-s-a-declarat-de-acord-cu-casatoriile-intre-gay-si-cu-posibilitatea-inlocuirii-notiunilor-de-mama-si-tata-cu-cea-de-parinte-judecatorul-cristi-danilet-extrapoleaza-in-zoofilie-atat-timp-cat-nu-tipa-animalul-d

PS : Orice magistrat – procuror sau judecator – care accepta in continuare prezenta in corpul magistratilor a exemplarului Danilet e solidar cu modul acestuia de gandire.

18 COMMENTS

 1. Mulţumim pentru ”palma dată cu piciorul” privind materialele puse pe site-ul A3 şi observator A1 care nu pot fi accesate întrucît nu funcţionează serverele televiziunii !
  Mă deranjează modul în care v-aţi retras la 1 euro pe lună online, dar alte televiziuni, chiar A1, au timpul de emisie live online înregistrat cu audienţă şi de care vă mîndriţi!
  Cum doamne iartă-mă ei pot avea statistici pentru live online, dar la voi, chiar şi înregistrările sînt blocate!
  Ce să comentezi: ceea ce citeşti mai ales că nu ai vorbele scoase pe gură? Cînd e vorba de site-uri străine găseşti materiale scrise şi înregistrate dar poţi lua legătura cu cei care ştiu ce se întîmplă ca să-ţi poţi face o idee pentru un comentariu!

 2. Vă citez “Orice magistrat – procuror sau judecator – care accepta in continuare prezenta in corpul magistratilor a exemplarului Danilet e solidar cu modul acestuia de gandire” şi subscriu. Doar că întrebarea care mi-o pun este dacă mai există vreun magistrat căruia să i se permită să respingă, fără a risca belirea, prezenţa în corpul magistraţilor a acestei forme de viaţă, ca să preiau potrivita expresie a d-lui Badea…

 3. Stiu ca il urâti pe Danilet de aceea nici nu ma prea intereseaza cum incercati sa aruncati homofobia indobitocitului popor roman care pupa mai multe moaste decat ar lua o carte sa citeasca pe spatele saracului judecator. USA si foarte multe state europene sau mondiale nu au sucombat cand au legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex. Chestia asta este atata de privata incat orice discutie despre ea este inutila. Anatema cu zoofilia putea sa o faca numa tâmpul respectiv iar raspunsul judecatorului merita un Nobel!

 4. Un bufon… Nimic altceva.
  Si un semidoct (sau mai putin) cu ifose…
  “Sincer, la o astfel de intrebare raspunsul meu e chiar diplomat.”
  Rapunsul nu poate fi decat “diplomatic”, adica al unui diplomat.
  Dar, de fapt, suntem in afara cauzei.

 5. Psihiatria salveaza Romania! – ce pacat ca nu se face cam la 5 ani un control psihiatric serios tuturor cetatenilor… bine, n-ar avea cine sa-i controleze pe medici, nici nu avem atitia medici psihiatri….

  ar ramine doar vro 3-4 milioane de “votanti” iar cam 30% din actualii “votati” sau “numiti” s-ar apuca de pictura si plimbari in clinici de specialitate (ceea ce, impreuna cu un 60% de care s-ar ocupa DNA, ar cam rezolva problema).
  Irealizabil, din pacate.

 6. Acum si Dvs. va luati de toate amanuntele. La noi in Romania cu ani in urma erai idiot treceai in fata, esti zoofil si cu deviatii sexuale grave treci in fata. Esti om normal stai in spate, esti profesionist esti periculos, stai in spate si tot asa pot continua pana maine. Era sa uit la “servicii” sunt oameni asupra carora planeaza tot felul de lucruri grave, politistii de duc la nunti cu interlopii, altii fura sute de mil. de euroi si totul e OK iar, daca altii indraznesc sa fure o paine bineinteles de foame este bagat la zdup si escortat de “mascati”.
  Sincer nu ma mai mira nimic la inceput am fost putin socat pe parcurs m-am batucit.

 7. Domnul magistrat îmi este teribil de antipatic. Motivele ? Cel puţin două Imi vin acum în minte : 1. Sustinerea cvasitotala a domnului Traian Băsescu în promovarea şmecheriei şi a bădarăniei în viaţa politică. 2. Anunţul care l-a făcut în urma sentinţei definitive şi irevocabile privind ’’cazul Marinca’’ ; atunci, domnul Danileţ ne servea o cugetare filozofico-juridică comform căreia ’’dacă un cetăţean a fost declarat de instanţă nevinovat, asta nu înseamnă că persoana nu a comis fapta de care a fost acuzată’’. Iar ceea ce a urmat a fost aşa cum ne aştepatam cu toţii, inclusiv cugetătorul Danileţ, o pseudo-justiţie fundamentată pe sistemul ’’pile şi relaţii’’, de condamnare înt-un sfârşit a respective doamne.
  În ce priveşte însă speţa de faţă , întrebarea respectivului cetăţean, citez : “Pe principiul dvs nici zoofilia nu face rau cuiva, nu?”, denotă clar resentimentele pe care acesta le are făţă de homosexuali, ignoranţă şi desconsiderare faţă de drepturile persoanelor LGBT. Aşadar ’’ trântitul uşii în nas’’ dar şi răspunsul ironic şi chiar savuros pe alocuri prestat de domnul Danileţ, a fost, în opinia mea, o reacţie legitimă. Imi pare rău pentru domnul jurnalist şi militar Radu Tudor, pentru faptul că nu stăpâneşte suficient problematica persoanelor cu identitate de gen; îmi pare rău pentru prejudecăţile ce se devoalează în profilul intelectual şi moral al jurnalistului, dovedind serioase carenţe în înţelegerea fenomenelor social /morale, specifice unei societăţi democratice moderne. În disputa Tudor – Danileţ, acesta din urmă va avea ocazia să gestioneze cu dibăcie vulnerabilităţile în domeniu, vizibile şi impardonabile, pe care jurnalistul militar şi le afişează într-o veselie. Astfel în spatele domnului Danileţ se vor aşeza personae din mediul preponderant academic, bine informate şi deschise spre modernitate, pe când domnul Tudor va fi urmat de persoane mai puţin informate, cu toleranţă redusă, ignoranţi,oportunişti, semidocţi, rasişti, xenofobi, vagabonzi şi pupători de moaşte.

   • Constat, cu uimire si umilinta, ca nu prea raman postari care exprima ceea ce gandesc la momentul respectiv.
    Dreptul gazdei, bannarea !
    Dreptul meu, autobannarea !
    Cu toata stima, ramane sa ma “delectez” d-acum la dl. Ciutacu, chit ca si-acolo bassistii l-au luat la suturi, dupa interviu (in postari publicate, vizibile), cum ca e prea, cum ca e ultra…Tarisoaaaarrra, de, e plin netu’ de Catavenci !
    Succesm deci, revin cand l-or inghesui pe bassescu… nu cred, in viata curenta, poate in aia de dupa.. sau in vietile urmatoare…

 8. Idiotul.asta sa ceara voie animalului inainte. Daca relatiile homo sunt consfintite, cum crede tembelul ca zoofilia e consfintita?

 9. Ce-i drept a avut postari si mai “enorme”.
  @Carmen
  “Stiu ca il urâti pe Danilet de aceea nici nu ma prea intereseaza cum incercati sa aruncati homofobia indobitocitului popor roman care pupa mai multe moaste decat ar lua o carte sa citeasca pe spatele saracului judecator. USA si foarte multe state europene sau mondiale nu au sucombat cand au legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex. Chestia asta este atata de privata incat orice discutie despre ea este inutila. Anatema cu zoofilia putea sa o faca numa tâmpul respectiv iar raspunsul judecatorului merita un Nobel!”

 10. Legea 205/2004 zice ca e infractiune ranirea sau schingiuirea animalelor. Dar ce sa stie d nul judecator ? Daca copilul lui ar citi asta ar fi vreo atingere adusa ONOAREI ?

 11. sa incercam sa il intelegem.la cum arata, doar o capra ar accepta sa aiba relatii sexuale cu acest”dobitoc”.

Leave a Reply