Cancerul are deseori o evoluție rapidă, iar afecțiunile oncologice rămân una dintre principalele cauze de deces la nivel global, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Cu toate acestea, multe tipuri de cancer pot fi prevenite sau, dacă totuși apar, dar sunt diagnosticate din timp, beneficiază de tratamente cu viză curativă.

Pentru a crește șansele de vindecare, cancerul necesită însă o abordare multidisciplinară, integrată și personalizată, astfel încât procedurile terapeutice să fie adaptate nevoilor și particularităților fiecărui pacient în parte.

Gestionarea afecțiunilor oncologice implică terapii specifice individualizate, precum și o colaborare eficientă între medicii de diferite specialități, implicați în rezolvarea cazului respectiv. Prin urmare, planul terapeutic trebuie să fie stabilit în comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), în urma analizării cu atenție a fiecărui caz în parte.

Pentru a crește șansele de supraviețuire și a se bucura de o calitate mai bună a vieții, pacienții care suferă de cancer trebuie să se adreseze unui centru oncologic performant, cu servicii integrate și complete, asigurate de medici cu o îndelungată experiență, care au acces la echipamente medicale moderne.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru specializat în diagnosticul și tratamentul cancerului din sistemul medical privat, oferă pacienților acces la servicii integrate de oncologie medicală, radioterapie, chimioterapie și chirurgie oncologică. Experiența medicilor este dublată de performanțele obținute cu ajutorul unei aparaturi medicale foarte avansate – acceleratoare liniare pentru radioterapie externă și stereotaxie, tehnologie performantă pentru brahiterapie, PET-CT, RMN și SPECT-CT. Centrul Oncologic SANADOR este dotat și cu o secție dedicată terapiei izotopice cu iod radioactiv.

Cele mai potrivite opțiuni de diagnostic și tratament sunt stabilite, la Centrul Oncologic SANADOR, de comisia multidisciplinară, conform celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice în domeniu. De asemenea, pentru siguranța deciziei medicale, dar și pentru sporirea confortului psihologic, pacienții pot să beneficieze și de o „a doua opinie” medicală (second opinion). P

De Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, marcată anual la 4 februarie, SANADOR se alătură inițiativei lansate la nivel global pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestei boli grave.

Leave a Reply