Pentru afecțiunile oncologice, care au o incidență în creștere și influențează semnificativ calitatea vieții, intervenția chirurgicală reprezintă etapa principală din tratamentul multidisciplinar al cancerului, fiind singura opțiune de tratament cu viză curativă pentru majoritatea tumorilor.

Chirurgia oncologică include orice tip de intervenție chirurgicală pentru diagnosticul și tratamentul bolilor oncologice sau pentru ameliorarea unor simptome cauzate de boală. În special pentru stadiile inițiale, chirurgia reprezintă tratamentul de primă intenție pentru toate formațiunile tumorale, excepție fiind neoplaziile hematologice care necesită tratament chimioterapic sau radioterapic.

Fiecare patologie oncologică are propriile caracteristici, iar tehnicile chirurgicale abordate sunt personalizate în funcție de complexitatea cazului și de comorbiditățile asociate, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai puțin traumatizant pentru pacient iar recuperarea cât mai rapidă și mai ușoară. Astfel, în cazurile selecționate, chirurgia oncologică se poate realiza prin abord minim invaziv atât laparoscopic cât și robotic, pacientul beneficiind de o serie de avantaje: risc scăzut de sângerare, spitalizare redusă, risc minim de infecții post-operatorii și avantaj estetic prin inciziile de mici dimensiuni. P

Intervențiile chirurgicale avansate, realizate minim invaziv, se pot efectua în orice patologie oncologică mai ales când scopul intervenției este cel curativ. Prin chirurgia robotică, în cazurile dificil de abordat precum tumorile pelvine din cancerele uro-genitale sau colo-rectale, pacienții beneficiază de rate mai mari de succes terapeutic comparativ cu alte metode, prin intermediul tehnologiei de ultimă generație a robotului chirurgical. Prin abord robotic, chirurgul vizualizează elementele anatomice ale regiunii abordate cu o claritate superioară beneficiind de un câmp operator mărit de zece ori iar accesul în locurile altminteri greu accesibile în chirurgia clasică, sunt mult mai ușor abordabile grație instrumentelor robotice.

Chirurgia oncologică presupune intervenții de mare amploare și are un impact important în vindecarea pacienților oncologici. De aceea, astfel de operații necesită o echipă anestezico-chirurgicală cu experiență vastă în domeniu atât din punctul de vedere al tehnicii operatorii, cât și din cel al îngrijirilor postoperatorii, într-o secție de terapie intensivă dotată la cele mai înalte standarde.

La Spitalul Clinic SANADOR pacienții beneficiază de intervenții de chirurgie oncologică salvatoare de viață în condiții de maximă siguranță, realizate de medici supraspecializați în domeniu și cu o experiență incontestabilă, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație și cu sprijinul terapiei intensive dotate la standarde europene. La SANADOR se realizează toată gama de intervenții chirurgicale din patologia oncologică, atât clasic, cât și minim invaziv, cu ajutorul echipamentelor de înaltă performanță.

 

Leave a Reply