Liberalii au primit cifrele unui sondaj de opinie, care are cifre cu adevărat spectaculoase. Sondajul a fost prezentat conducerii PNL în urmă cu câteva zile, iar STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia cifrelor.

 

Sondajul a fost prezentat în două variante: scorul ponderat al partidelor și scorul neponderat. Mai precis cifrele pe care le-ar obține partidele cu nehotărâți, dar și cifrele pe care le-ar obține cu cei care s-au decis 100% cu cine vor vota la aceste alegeri.

Cifrele sondajului care nu cuprind nehotărâții:

– PSD: 34%

– PNL: 28%

– USR: 5%

– UDMR: 5%

– ALDE: 4,2%

– PMP: 4%

***În această ecuație, la redistribuire vor rămâne 18-20%, procente care se vor redistribui între partidele intrate în Parlament. Dezastrul ar fi pentru PSD, care s-ar vedea în Parlament fără ALDE, principalul partid alături de care au explicat că vor face alianță.

Cifrele sondajului care cuprind și nehotărâții:

– PSD: 41%

– PNL: 33%

– USR: 7%

– UDMR: 5%

– ALDE: 5%

– PMP: 4%

***Aceste cifre ne arată procentul nehotărâților care nu au o opinie cristalizată, dar au totuși o preferință pentru unul dintre partide și așteaptă până în preajma alegerilor pentru a se decide dacă acordă sau nu votul.

Scorurile partidelor depind foarte mult de prezența la vot. O prezență scăzută avantajează PSD și dezavantajează PNL, dar lovitura cea mai grea va fi pentru USR.

Cifrele care sunt luate în considerare de analiștii partidelor sunt cele care includ și nehotărâții, pentru că sociologic este imposibil ca partidul să nu convingă măcar o parte dintre nehotărâți să vină totuși la vot.

Astfel, cu un PSD aflat la 41% și cu un ALDE intrat în Parlament, dar fără PMP și alte partide mai mici, asta înseamnă că vor fi multe procente la redistribuire, iar partidul aflat pe primul loc, în această situație PSD, își va tăia cea mai semnificativă parte. În schimb, problemele pentru PSD apar dacă obțin un scor de sub 40% și ALDE nu intră în Parlament, pentru că atunci PNL și aliații au potențialul să facă peste 50%.

La PNL scorul ideal este de peste 30% și cu un USR aflat cât mai sus. În schimb, un scor de sub 30% este mortal pentru PNL și nu lasă liberalilor nicio șansă să mai facă 50% împreună cu aliații.

Bătălia foarte mare se dă între cele trei partide care se zbat să facă pragul electoral: USR, ALDE și PMP. Dacă unul dintre aceste trei partide nu intră în Parlament, toate calculele dinainte de alegeri se schimbă și jocul se resetează.

15 COMMENTS

 1. sondaj intern basito-penelist? pana si pentru uzul lor alegerile inseamna dezastru! “marele” partid basisto-penelist care are 99,99% din mass media de partea lor nu reuseste? “marele” partid basisto-penelist cu tot sprijinul intaiului falsificator al tarii, al institutiilor de forta ale tarii in frunte cu binomul dna-sri nu reuseste? “marele” partid basisto-penelist atat de pupat in fund de 99,99% din moderatorii din studiourile tv nu reuseste? “marele” partid basisto-penelist cu toate minciunile aruncate asupra adversarilor politici nu reuseste? cu ce seamana ce se intampla acum la noi? cu marile minciuni aruncate in campania prezsidentiala din sua cumva? cu laturile aruncate asupra unui candidat si preluate cu entuziasm de toti ratatii din mass media de la noi care se cred mari “analisti” de tot felul? poate daca vor vedea ce circula pe net vor intelege ca nu intotdeauna banii aruncati de oculta politico-financiara ca sa-si asigure viitorul duce la succes. cine vede acest clip https://www.youtube.com/watch? v=ciL80TkrXtU va intelege de ce a castigat trump alegerile.

 2. sondajele astea sunt mai mult pt aia indecisii, ca sa nu se mai opuna “evidentelor”…
  bulshit 🙂

 3. in general … sunt mincinoase … si km atat 🙂 PSD + ALDE vor conduce … si cu asta basta … pun si pariu … ce ma dispera .. este ca Gunoiul de la USR … tot se da pro Romania 🙂

 4. F tare ca ati pus tarifele la emisiunile si spoturile de campanie pe site, bravo!
  si din ce inteleg eu, teoretic aveti voie sa faceti campanie pt senat si camera deputatilor DECI:
  inteleg bine ca nu ar trebui sa acceptati in campanie referiri la Ciolos??? 🙂 devine ilegal?

   • nu asta voiam sa spun! voiam sa spunc a eu cred ca potrivit legii care lasa televiziunile sa vanda spatiu electoral pt campaniile pt Senat si Camera Deputatilor,. legal eu cred ca ar trebui intrebat daca nu cumva e ilegal sa difuzati ceva despre ciolos, care NU candideaza nici pt Senat nici pt Camera Deputatilor. Adica: un spot PNL cu Ciolos, ar fi ilegal sau nu?

    • (tinand cont ca el NU candiseaza iar legea face referire la ce fel de campanie si pt ce structuri se poate face)

 5. 🙂 🙂 sondaje!
  Vom vedea finalizarea acestor manipulări şi minciuni plus răutatea şi ura împlementată la rang de stat !

 6. USR=5%? Asta este gogoasa cea mai mare.Dar tot inainte…ce nu merge la usr,merge la pnl si viceversa,iar asta-i tot un drac.Toti sunt aceiasi tzepari basisti cu Iohannis si Ciolos in frunte,care nu vor ca romanii sa iasa din saracie.

 7. Dar nu face nimeni un sondaj printre votantii astia dreptaci, care tot au adus catastrofe la putere, sa aflam si noi ceilalti cati miorlaie apoi ca “de 25 de ani (sau mai multi) clasa politica bla bla bla catastrofa”? O vrajeala de doi bani dupa care isi ascund ei preferintele inepte pe care le-au avut de-a lungul vremii (l-au votat pe Basescu de doua ori) si care,ajunse la putere,au facut dezastru.Pentru ca tara asta,de 25 de ani,are aceeasi soarta,unii distrug,iar altii repara,dupa care iar vin aia si distrug si tot asa.Iar oamenii normali la cap isi pierd anii din viata cu opera unor idioti care vin valuri valuri si voteaza alte si alte catastrofe “dupa chipul si asemanarea” lor.Nu ar fi bine sa se legifereze ca votul sa nu mai fie secret,ci sa fie asumat cu nume si pronume de fiecare votant,iar cand alesii lor provoaca pagube,sa le plateasca ei iimpreuna cu alesii lor incompetenti, si nu sa le plateasca si ceilalti care nu au nicio vina?

 8. In preajma alegerilor exista niste intrebari simple:avem nevoie de baso-penelisti si de munca pe doi lei,de incompetentza,austeritate si alte taxe noi si taxe marite? Avem nevoie de PAGUBA si GHINION?

 9. Ca orice sondaj aparut inainte sau la inceput de campanie NU trebuie bagat in seama.Sondajele adevarate le cunosc partidele si ele nu se dau publicitatii pana il ultimele zile ale campaniei cand trebuie si casele de sondare sa-si faca reclama deja nu le mai convine sa arunce deseuri pe piata.

 10. AICI SE ÎNTÂLNESC IUBITORII ȘI PSD-iști ???
  AICI SE SIMT BINE ȘI SE SIMT ÎN VOIE UNDE PUN LA CALE ANTIROMÂNISMELE ???

Leave a Reply