Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare sociologică. Primul sondaj la nivel național din 2020 arată un PNL care se consolidează bine după alegerile prezidențiale și un PSD care pare să își revină ușor după înfrângerile electorale dureroase din 2019.

În zona de jos a clasamentului avem Alianța 2020 USRPLUS care încă resimte bușitura puternică de la alegerile prezidențiale, Pro România care se menține bine peste pragul electoral, dar și un grup de partide pentru care același prag va fi o mare provocare în anul electoral 2020 la locale și parlamentare.

Potrivit datelor sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, opțiunile indicate de respondenți ar arăta cam așa:

PNL – 37%

PSD – 26%

Alianța 2020 USR-PLUS – 14%

Pro Romania – 6%

UDMR – 5%

ALDE – 4%

PMP – 4%

PER – 3%

Altul – 1%

content-image

Alt sondaj :

PNL ar obține 47,4% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arată un sondaj IMAS realizat în ianuarie la comanda Europa FM.

Potrivit cercetării sociologice, doar trei partide ar reuși să treacă pragul electoral: PNL, PSD și USR.

Clasamentul partidelor în sondajul IMAS:

PNL – 47,4%

PSD – 20,6%

USR – 12,4%

UDMR – 4,7%

Pro România – 3,8%

PLUS – 3,4%

ALDE – 3,2%

PMP – 1,8%

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI.Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

1 COMMENT

  1. PSD este la fel ca Păcală: se suie in pom, pe o craca,si apoi se chinuie s o taie de sub fund.
    In loc sa fezandeze pana in toamna PNL ul, ca sa creasca PSD in sondaje( ca tot isi dau astia cu stangul in dreptul), forteaza alegerilor anticipate , pierzand in toamna cu…succes !
    La cate greseli a facut PNL in 3 luni , PSD e…mut !

Leave a Reply