Home Articole Sotia premierului israelian Netanyahu, acuzata de fraude

Sotia premierului israelian Netanyahu, acuzata de fraude

3832
4

Poliția israeliană a anunțat – duminică, într-un comunicat – că a transmis procurorilor rezultatele unei anchete care vizează presupusa utilizare a fondurilor publice în scopuri private de către premierul Benjamin Netanyahu și soția sa, informează AFP citata de Agepres.

Poliția nu a furnizat detalii despre rezultatele anchetei, dar presa israeliană asigură că poliția recomandă începerea urmăririlor împotriva Sarei Netanyahu.

Anunțul intervine după câteva zile de la publicarea unui raport oficial distinct care examina în detaliu călătoriile cu avionul efectuate de Benjamin Netanyahu și de familia sa, indicând existența unor posibile conflicte de interese.

Sara Netanyahu fusese audiată de anchetatori anul trecut după afirmații care acuzau cuplul că ar fi cheltuit bani ai contribuabililor pentru mobilier de grădină și reparații ale instalației electrice în vila personală din Cesareea (vest) a familiei.

În comunicatul publicat duminică, poliția arată că această anchetă, începută în februarie 2015, examinase ‘suspiciunile privind comiterea unor acte de delincvență, inclusiv în scopul obținerii frauduloase de avantaje, fraudă și abuz de încredere’.

‘Toate probele au fost transmise procurorului districtului din Ierusalim care a urmărit ancheta, cu scopul ca el să poată studia dosarul și să ia o decizie (de urmărire penală sau nu)’, a continuat poliția, care nu a făcut alte comentarii, dar — potrivit canalelor media israeliene — recomandă procurorului să înceapă urmărirea împotriva Sarei Nertanyahu și a altor persoane, dar nu și împotriva soțului ei.

Marți, a fost publicat un raport asupra călătoriilor în străinătate ale lui Netanyahu, unele dintre ele efectuate împreună cu soția și copiii săi, între 2003 și 2005, când era ministru al finanțelor.

‘Călătoriile dlui Netanyahu și ale familiei sale, finanțate de organizații externe (care nu au legătură cu guvernul) în timpul perioadei în care era ministru al finanțelor, au contravenit reglementărilor în vigoare în domeniu și ar putea da impresia astfel că el a obținut beneficii sau că este vorba despre un conflict de interese’, indică raportul.

4 COMMENTS

  1. Off-topic:

    Dar calatoriile “Primei Doamna” Ciolannis cine le finanteaza? Si medaliile la maratoanele?!

    P.S. Daca buzoianca Elena Urdea (Buna pentru Romania!) ar fi castigat alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 cine ar mai fi fost “Prima Doamna” in Romania daca ea era “SEFA Statului”? Aceste apelative inventate de toti ghelbanii din presa care viseaza Sefie si Prime Doamne, ca daca eram de etnie visam Regi, Imparati si Printese. Pa, pa.

    • Corect,este o adevarata intrecere socialista de aruncat cu expresii de lins-bass, intre promteriste si mai ales intre distrusii aia care le intocmasc materialul,probabil niste acoperiti cu ordin sa inoculeze romanasilor, si mai adanc si durabil, obisnuinta de a linge si ei basul stapanului,de la stapanii aia mai mici ,pana la stapanii aia mari.Corporatistii si slugile lor din tara,plus papagalii lor din servicii si propaganda, considera ca pe la noi a ramas prea multa mentalitate comunista si de aceea nu se ling basurile lor atat de mult si bine.Asta,in mintea javrelor si idiotilor,trebuie sa fie la pachet (intra in pachetul de umilinte,salarii “de 2 lei”,cod al muncii de rahat,program de lucru non-stop si nepedepsit de nimeni,drepturi-“un lux”,”bine ca nu se trage de pe cladiri”),pachet pentru ,vezi drace,”atragerea investitorilor”.Niste neispraviti.

Leave a Reply