Exista de ani buni mecanisme politice si militare prin care se mentine o minima cooperare intre Rusia si continentul european, civilizat, democratic. Din care, Slava Domnului, face parte din Romania.

————————-

 

Inspectori din România şi Marea Britanie vor participa la zboruri de observare deasupra Rusiei în cadrul Tratatului “Cer deschis”, în timp ce experţi ruşi vor lua parte la zboruri deasupra Cehiei şi Slovaciei, a declarat Serghei Rijkov, şeful Centrului pentru reducerea riscului nuclear din cadrul Ministerului rus al Apărării, relatează luni agenţia rusă Sputnik preluata de Agepres.

Potrivit oficialului citat, aceste zboruri de observare reciproce au loc în cadrul eforturilor de dezvoltare a încrederii între Rusia şi NATO.

‘Zborurile de observare vor fi efectuate între 30 mai şi 4 iunie, de pe aerodromurile Pardubice din Cehia şi Malacky în Slovacia, având o rază maximă de acţiune de 800 şi respectiv 1.170 km’, a spus Rijkov.

Experţii ruşi vor efectua zboruri cu un avion Antonov AN-30B, având colegi cehi şi slovaci alături de ei la bord, pentru a monitorizarea respectarea tratatului.

Marea Britanie şi România vor efectua zboruri de observare deasupra teritoriului rus într-un avion de observare românesc AN-30 între 30 mai şi 3 iunie.

Zborurile se numără printre măsurile de dezvoltare a încrederii în conformitate cu Tratatul ‘Cer deschis’, care a fost semnat în martie 1992 şi a devenit unul dintre programele majore care a acţionat în acest sens în Europa după Războiul Rece. Tratatul a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002 şi în prezent reuneşte 34 de state, printre care Rusia şi majoritatea statelor membre NATO, scrie Agerpres.

Iata baza legislativa romaneasca :

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=14310

1 COMMENT

  1. E uimitor la ce poate conduce neincrederea intre oameni! Rusia mai are sa intre si ea in NATO si atunci s-a terminat tot cazul. Desi poate parea abstract, povesti din acestea s-au mai intamplat cand spre exemplu la 23 august 1939 Germania a semnat cu Rusia pactul de neagresiune si s-a vazut la ce a condus acea poveste in toata Europa dupa aceea.

    Americanii baga cate 3.9 miliarde dolari intr-un submarin, cam la atat se ridica pretul unui submarin. Unii poate se intreaba de ce nu dau acei bani direct oamenilor ca sa le asigure bunastarea?! Pai poate nu intelegem noi si suntem imaturi, dar poate ca de fapt asa se asigura bunastarea oamenilor, cu submarine, drone, rachete balistice etc.

    P.S. Sper ca acest mesaj sa nu il mai banati, pentru ca oricum nu are rost sa faceti asta. Mesajul nu contine nimic insultator, periclitant la adresa sigurantei nationale sau a tratatului nord-atlantic etc. Pa, pa.

Leave a Reply