12 COMMENTS

 1. Din 1990 pana in prezent a fost cineva (de la BNR, de exemplu) “pe strada Threadneedle din Londra” (cata precizie se incearca a fi sugerata prin indicarea strazii si a masei exacte de aur, la gram!) sa verifice ca lingourile alea cu numar de serie chiar exista (fiind un cont alocat)? Probabil ca nu-i lasa sa intre nici macar pe strada aia, daramite in seif.

 2. De ce nu spun adevarul ? Se minte la greu. Daca privim doar ce a putut sa faca o doamna la o banala numaratoare de voturi ,ma intreb ce facea daca numara lingouri impreuna cu valcov(poi innebunea acolo). Este perioada electorala si trebuie satisfacut electoratul macar cu promisiuni. Cine este electoratul celor care doresc intoarcerea aurului din pribegie? Sunt peste 150000 de procese pe rol care revendica aur adica aproape 10 tone in custodie la bnr daca mai punem ce vor si anumite case regale,printese si alti pretinsi mostenitori o sa vedem ca nu mai ramane nici de verighete, Daca nu satisfac revendicarile unor minoritari atunci anumite persoane adio parlament si functii de partid. Ii asteapta foametea.Isarescu speriat de ce a patit prin anii 90 cand a ramas fara dolari acum sufla si in iaurt sa nu se arda cu lingourile. Lupii minoritari care haituiesc Romania au inceput sa turbeze.

 3. Nu mai bine il tinem in cimitirul Ghencea? Se ocupa Valcov “8 ani” sa-l ascunda bine, de nu mai da nimeni de el. Dupa aia face si un joc ceva, un fel de Pokemon Hunt, cine gaseste rezerva de aur in cimitirul Ghencea primeste un gram.

  Bai cat de nenorociti sunt, li s-a lasat apa-n gura de pofta pentru aur. Cum ii mai rabda Dumnezeu, Buddha, Allah, Extraterestul Suprem…???

 4. daca e cineva interesat sa afle citeva date relevante (lasind la o parte ambalajul jurnalistico-propagandistic si tonul ultimativ-patriotard al articolului citat) am gasit o sursa destul de bine documentata, care ofera o explicatie destul de serioasa si o “big picture” credibila in care si aurul asta are rolul sau:

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=51826&title=mostenirea-nestiuta-a-lui-ceausescu-america-e-socata-de-ce-a-descoperit-in-romania-br-ultima-ora-dusmanii-tarii-vor-sa-ascunda-adevarul

  Ar mai fi de citit si:
  http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-dezinformeaza-referitor-la-aurul-romaniei-definitia-rezervei-internationale/

  http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-nu-reuseste-sa-justifice-decizia-din-2006-de-a-nu-mai-primi-dobanda-la-aur/

  http://lucianisar.com/uncategorized/din-minciuna-in-minciuna-spre-cat-aur-neremunerat-tine-bnr-la-londra/

  “Cetateni, ginditi!” spuneau cei de la Divertis prin ’90-’91 in sceneta intitulata “Despre prostie”.
  Cu putin efort, “pas cu pas”, se poate….

 5. Nu cunosc care sunt dedesubturile cu aurul asta dus pe alte taramuri, insa nu iese fum fara foc. Tare mi-e frica ca ce-i dus, dus ramane si n-ar fi prima data in istoria Romaniei. Nu m-as repezi sa-i demonizez pe astia de la psd, ca nici gasca de la BNR nu-i usa de biserica.

  • Mai tare ar trebui sa te sperie treaba asta cu adusu’ nu aia cu dusu’ prin Londra ,NY si alte locatii safe … aurul nostru este aur international ,garantia cu care guvernul se imprumuta si alte gatantii pe care romania le poate oferii ca tara !

   • Ce-i aia “aurul nostru este aur international” ? Am impresia ca nici tu nu esti stapan pe ceea ce spui, doar sa dea bine, ca si cum le-ai stii pe toate.

 6. Standard&Poor’s a dat verdictu’ urmeaza Moody’s și Fitch Ratings poate,ori cum un rating negativ e suficient , mai are careva dubii despre cat de bine ne merge ?

 7. Inteleg ca motivul pricipal care il tine treaz pe domnul Serban Nicolae e ca platim ca sa tinem aurul la altii. Ideea e ca da, platim, dar nu 300 000 de eur ci 300 000 de ron, ca pentru domnul sofer, pardon, senator, e greu sa proceseze informatii complexe. Inteleg ca numai pensia speciala a lui Tudorel ne costa mai mult de atat, ca sa nu mai vorbim tot timpul oamenilor importanti care deja dezbat pana la sange acest subiect crucial, dar e de inteles de ce pentru unii obisnuiti sa isi ascunda aurul prin cavouri prin cimitiruri orice pret pare scump.
  In caz ca mai aveati vreo indoiala ca suntem guvernati de niste manelisti, acum aveti si dovada.

 8. ‘Specialistii spun de ce este important sa nu retragem aurul din Banca Angliei’….care specialisti?Ce specialisti trebuie sa consultati sau de parerea carora trebuie sa tinem cont in cazul chestiunilor simple?Mai sunt si oameni care nu trebuie sa ajunga la specialisti :)))

Leave a Reply