Intr-un an cu imense provocari de aparare si securitate, cand detinem presedintia Consiliului UE, Armata Romana nu are un comandant militar cu puteri depline. Cine beneficiaza din aceasta neintelegere majora la varf?

Curtea de Apel Bucureşti a admis sesizarea CCR în procesul în care MApN cere anularea decretului de prelungire a mandatului al lui Nicolae Ciucă de şef al Statului Major al Apărării. Concret, instanţa cere CCR să analizeze un articol din legea organizării MApN ce vizează numirea în această funcţie.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, invocată din oficiu. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.39 alin. 5 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale. Prorogă dezbaterile şi pronunţarea asupra celorlalte excepţii ridicate de părţi în cursul judecăţii, pentru următorul termen de judecată. Definitivă”, se arată în decizia instanţei de la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa cere CCR să analizeze articolul din legea de organizare a Ministerului Apărării care prevede numirea de către preşedinte a şefului Statului Major al Apărării.

În acest dosar, în luna ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Astfel, funcţia este asigurată în prezent de un locţiitor.

https://www.antena3.ro/actualitate/ministrul-apararii-apel-la-presedintele-klaus-iohannis-510308.html

Leave a Reply