Camera Deputaților a adoptat, în ședința de marți, 9 mai, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia.

Au fost 270 de deputați prezenți, dintre care 232 au votat pentru, scrie stiripesurse.ro.

Acest demers vine după ce peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot s-au pronunţat pentru înlocuirea în art. 48 din Constituţia României a termenului ”soţi” cu sintagma ”bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Proiectul merge la Senat, cameră decizională în acest caz. În cazul adoptării și în Senat, legea constituțională trebuie promulgată de președintele Iohannis, după care se va organiza un referendum în care cetățenii vor decide dacă se modifică sau nu Constituție Pentru validarea referendumului este necesară o prezență de minim 30%.

10 COMMENTS

 1. Cate persoane de acelasi sex au depus cerere de legalizare a relatiei sau s-ar estima a o face pt a se justifica acest demers si a se cheltui astfel cateva zeci de milioane de euro ? Ca sa ce,ca sa ni se spuna constitutional ca Gheorghe nu se poate lua cu Ion decat daca unul din ei isi schimba sexul ? OK,nu era un fenomen social de impact major ca sa necesite cheltuirea atator fonduri.Stiti cum e cu fructul interzis si impactul acestei sintagme la tineri,in acest caz chiar nu conteaza sexul,aici se va ajunge,nu le fortati imaginatia politrucilor bolovanosi.

  • Sunt bani BINE cheltuiti. Problema nu e cati homosexuali vor sa se “casatoreasca” (oricum, o mica minoritate din randul lor), ci faptul ca trebuie sa ne aparam impotriva agresiunii subversive neomarxiste, daca vrem sa mai existam ca popor.

 2. e, sa strecuram un amendament prin care oricine se poate declara fie barbat fie femeie (ceva cu drepturile omului, antidiscriminare, legislatia europeana…) si se rezolva si problema asta: Virgil se declara barbat, Gogu se declara femeie si se vor casatori si vor trai fericiti pina la adinci batrineti

  • Corect Viconte,
   As adauga ca un bun avocat poate face minuni.
   De exemplu avocatul caprei mele are imputernicire de la capra sa o declare femeie. Asa se simte ea. Ai o problema cu asta? Vorbeste cu avocatul ei unicul reprezentat legal.

   Mai e si varianta ca un grup de doua iubite sa se declare “o femeie” pentru ca asa se simt ele intregite. Deci bigamismul devine in sfarsit legal.

 3. Cum se va numi: familia mea, familia ta, familia noastra, sau: ce-i al tau poate fi oricand al meu, la nevoie te sui si in patul altuia ca mascul la barbat, liber la incest ca deja are vechime ca lege prin negociere”tata cu fiica sau mama cu baiatul” ,in parc pentru vizionare live de noi experiente sexuale intre pipite, panouri publicitare imense cu pipitele folosind limba in rol de periuta de dinti sau altceva curiozitati nevinovate,nevinovatele mangaieri in familia de baza viitoare barbat-barbat pe strada,tinandu-se de maini si mangaindu-se cu pumni,injuraturi si scuipaciuni ca respect,dragoste si armonie dar cu imensa satisfactie: avem libertate la orice ca afara! Wow, #rezist…..ca se poate:) 🙂

  • Io zic sa se numeasca “Familia europeana”.
   Ca sa ne exprimam si adeziunea nestramutata la UE.

 4. Intr-o lume in care stricăciunea e luata drept normalitate, gestul acesta al definirii familiei, mai exact al felului in care se intemeiaza o familie si al scopului acesteia in societate, vine sa indrepte ce s-a strambat de la o vreme încoace.
  Asa se intemeiaza o familie: intre un barbat si o femeie, prin căsătorie. Din punct de vedere constitutional si implicit legal asa va fi, asa e corect. Restul relatiilor nu pot fi considerate drept familii desi nu sunt interzise. Un stat cu o asemenea prevedere in Constitutie va deveni mai puternic. Familia sta la baza societății iar rolul părinților este acela de crestere si educare a copiilor. Familia traditionala trebuie incurajata, întărită. Am vazut ca cel mai rau deranjeaza introducerea casatoriei in ecuatie. Pai concubinajul nu oferă un cadru suficient de stabil pentru cresterea copiilor. Constitutia nu spune ca barbatul si femeia e musai sa aiba copii, nici nu le interzice sa adopte chiar daca pot procrea dar FAMILIE este un termen mult prea important in viitoarea legislatie si in cea actuală ce va fi adusa la zi dupa modificarea constitutiei, asa ca Barbat+Femeie+Casatorie=Familie e varianta castigatoare intr-o societate in declin. Orice alta formulă pentru termenul FAMILIE este nedemna de a fi consfintita in Constituție. Practicile homosexuale si altele in afara celor heterosexuale nu sunt condamnate sau interzise dar, pe cale de consecinta, nu vor conduce in veci la intemeierea unor familii. Absolut corect!

Leave a Reply