Presedintele Klaus Iohannis, discurs in Parlament cu ocazia Zilei Independentei Romaniei si Zilei Europei – 9 Mai :

“Nu suntem un stat de rangul 2 in UE”

“Nu exista o alta varianta pentru Romania decat o integrare deplina in UE”

“Aderarea Romaniei la zona euro este un pas esential in opinia mea pentru consolidarea rolului Romaniei la nivel european”

“Aderarea Romaniei la spatiul Schengen va aduce plus valoare nu doar tarii noastre, ci si spatiului european integrat”.

“O democrație autentică nu poate fi funcțională fără un Parlament puternic, iar o Românie modernă nu se poate dezvolta fără un cadru legislativ coerent”.

Aici mesajul integral : http://www.presidency.ro/ro/media/agenda-presedintelui/mesaj-adresat-parlamentului-cu-prilejul-sarbatoririi-a-140-de-ani-de-la-proclamarea-independentei-de-stat-a-romaniei-precum-si-cu-ocazia-zilei-europei

 

 

19 COMMENTS

 1. de ziua Indepenedentei ocupantul german explica avantajele capitularii in favoarea colonistilor lui

  9 mai este si ziua victoriei impotriva regimului totalitar german al lui Hitler, si ziua in care s-a hotarit inscaunarea unui Rege al Romaniei independente… da astea nu mai e politically correct sa amintim, nici sa invatam la scoala

  • Intr-adevar. Pentru ca suntem de rangul 3. Pe primul rand e Germania si catelusii ei: Franta, Spania, Italia, Olanda etc pe locul doi grupul de tari de la Visegrad care s-au unit sa negocieze:Ungaria, Polonia, Cehia si apoi vin aia de rangul 3 ca noi.

  • Trantorul asta nu e in stare de nimic.
   Mai trantor nici nu esti in stare nici de o vizita oficiala in Germania.
   Mai bine ocupata-te de furat case cu acte false ca aici te pricepi.

   Si ce inseamna integrarea deplina? Disparitia ca stat si subordonarea totala?

 2. M-am linistit, nu stiam de ce aveam azi o neliniste, in schimb ma nelinisteste “… o integrare deplina in UE”. Oare la ce se gandea dl. Presedinte cand a spus aceasta fraza ?

 3. O Românie puternica,domnule ,nu o poti face batand pasul pe loc,pas cu pas nerevocand-o pe Chiovesi ,neavand sef Sie si cu urechiatu Sts la transmisie de zeci ani cu Maior in Sua si cu porti inalte ce se deschid cand vor nu cand vrem.

  • O ilustra doamna, Dumnezeu s-o odihnesca, spunea: “in Romania pana si matura trebuie schimbata”. Nu credeti c-avea dreptate ?

   • Eu in memoria acelei doamne as spune:Nu putem aduce noi maturi cat praf si mizerie ne-au facut ei.Sa schimbe si dubleze maturile acolo unde trebuie si e un inceput mai sigur.vad ca nu si ma ingrijoreaza timpul pierdut

   • Eu in memoria acelei doamne as spune:Nu putem aduce noi maturi cat praf si mizerie ne-au facut ei.Sa schimbe si dubleze maturile acolo unde trebuie si e un inceput mai sigur.vad ca nu si ma ingrijoreaza timpul pierdut

 4. Presupusul presedinte Krauss Weber Iohanes a mai debitat prostia asta (si nenumarate altele) in diferite ocazii festiv(ist)e; probabil crede ca-l pune pe el intr-o lumina favorabila, ceea ce nu ma mira, la cita minte are!!

 5. “Epidemie de holeră în Zambia, a anunțat Ministerul Sănătății din țara africană. 70 de persoane au fost internate în spital din această cauză.
  Conform lui Wezi Kaonga,purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătății din Zambia, holera a izbucnit în două districte pînă acum, însă fără să se fi înregistrat decese.”

  “Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de județe ale țării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienților, informează INSP pe site-ul instituției.”

  Vorbele trec, realitatea ramane.

 6. Vom avea Schengen in 3017, poate caci in 2017 se inchide Schengen si la cei care il au deja.
  De exemplu Italia inchide Schengen pentru 20 zile in vederea summit-urilor de la Bari si Taormina.
  De ce? Pentru ca merge totul bine? Evident nu. E inimaginabila cantitatea de probleme pe care UE o are de rezolvat. Chiar daca Merkel und J.C. Junker au rasuflat usurati ca nu s-a verificat un Frexit. Problemele vor veni mai tarziu deja din iunie pentru Macron si toti contagiatii de boala numita “Macronita” severa.
  Johannis are un lapsus (Freudian) cind vorbeste despre prosperitate, progres si democratie in Romania, el de fapt inconstient se gindeste la Germania-muma si la cit de bine o duce ea .
  Fiind etnic German, pasul e simplu, transfera Germania in Romania si noi trebuie sa credem.
  Sunt in Eurozona pe care o lauda atit de mult Johannis, nu vreti sa stiti problemele de pe aici,sunt suficiente cele din tara.
  Vom fi o tara de rangul 1 si noi? Ma tem ca cifra este 4 nu 1 din pacate si cu disconfort in suflet cind auzi atita retorica si minciuna! Un discurs de balalau!-

 7. Adevărat! ÎNCĂ NU ne-am ridicat la rangul 2, au “biserica” DNA și “credincioșii” ei, susținătorii “luptei anticorupție” cu orice preț, grijă de asta… 😉
  Noi suntem buni doar dejumulit grav economic și social, da’ cînd să zicem ceva, suntem corupții galaxiei și numai buni de luat la șuturi…

 8. Integrare totala in UE sau absorbtie totala a Romaniei si nu ca stat sau regiune,ca sclavi pusi pe tava de nemernicii scaunari cu drept de decizie? Nu suntem un stat de rang doi in UE? Posibil sa fim princip s lul stat cu rang inalt ca oameni haituiti de decizionali prin legislatia care deposedeaza proprietarul de drepturi favorizand indivizii care declara case cumparate cu bani din meditatii, ulterior dovedindu-se acte cu continut fals si posibil viitori infractori in functii inalte alaturi de consoarta proprie impusa tuturor ca fiindu-i prima doamna,desi omul are trei soate:toate trec obligatoriu prin imobilele individului! 🙂 🙂 si pana la urma…care-i prima doamna personala declarata?!

Leave a Reply