Un autoturism VW Touareg a fost transmis fără plată, în anul 2016, de Serviciul Român de Informaţii către Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, informează SRI.

Precizarea vine după ce în presă a apărut informaţia că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, rector suspendat al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, se deplasează cu un autoturism care ar aparţine Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achiziţionat în anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fără TVA, în urma finalizării unei proceduri de achiziţie prin licitaţie deschisă.

“Autovehiculul a fost scos din funcţiune la momentul îndeplinirii condiţiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe. În acest context, în conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, Serviciul Român de Informaţii a iniţiat demersurile în vederea transmiterii, fără plată, către o altă instituţie publică, a autovehiculului, potrivit dispoziţiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-menţionată”, arată SRI vineri, la solicitarea AGERPRES.

Conform sursei citate, în baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevăzut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor două instituţii şi semnat la 13 decembrie 2016.

 

6 COMMENTS

 1. Masina a apartinut SRI si ce daca. SRI, U. Al. I. Cuza nu este institutie a statului ? Asemenea proceduri se practica nu de azi de ieri. Masini care au apartinut unor ministere, institutii ale statului sunt de cele mai multe ori schimbate intre ministere sau alte institutii ale statului.
  Ma intreb daca astia de la #rezist sau “coruptia ucide” sau alte asemenea “institutii’ n-au luat la control ciorapii, dosarele plastifiate, pixurile si radierele d-lui profesor ?
  Astia in ura si imbecilitatea lor nu mai stiu ce sa scorneasca, doar doar vor reusi sa-l scape pe taica lor, pe frumosul, bengosul, chiparosul, nepretuitul dl. Lazar.

  • Pe vremuri A3 a semnalat achizitii jenante,vita cobe,alcool, parfumuri si alte finesuri in timp ce se taiau salarii si-o dadeau cu criza,nu o banala crema uzuala de maiini de 2 lei!Poate ca tu nu folosesti dar e foarte buna pentru igiena!

  • Iar esti papagal, nu te oboseste? Pe vremuri era vorba de unguente pentru un singur corp; acum e vorba de un minister intreg. Chiar nu simti nicio diferenta? Inseamna ca esti nesimtit!

 2. Si nu are voie sau dreptul sa foloseasca masina?!
  E inceputul haiturii celui de-al doilea om din guvern, primul fiind Nitu?!

  • Dacă este al universității de ce circula cu el nemaifiind profesor acolo. Este ministru și are Duster la dispozitie. Obraz gros de porc are gargamel ăsta

Leave a Reply