Editorial de Dan Constantin in www.jurnalul.ro

Prezidențiabilul Tudorel Toader

Moțiunea care spera să-i dea un vot de blam ministrului Tudorel Toader a căzut cu succes. Numărul de voturi favorabile moțiunii a fost substanțial mai mic decât numărul de parlamentari ai opoziției, iar mult prezentata „lucrătură” a PSD care voia să-i „rupă mâna” titularului de la Justiție prin susținerea moțiunii s-a dovedit a fi o abureală a zvonerilor profesioniști. Mai mult, Liviu Dragnea a înlăturat posibilitatea remanierii lui Tudorel Toader, ceea ce blochează avalanșa de fake news lansate „pe surse” pentru a fragiliza alianța cu ALDE. Tudorel Toader a devenit încet, dar sigur principala voce care îl pune la punct pe Klaus Werner Iohannis cu argumentele solide ale juristului supercalificat la care adaugă ironia fină a intelectualului rasat.

Poziția de netă inferioritate pe care stau din start criticii lui Tudorel Toader naște ura viscerală plecată din neputința adversarilor de a-l atinge și a-i știrbi autoritatea.

Ministrul care a debarcat-o pe Codruța Kovesi, obligându-l pe Iohannis la umilința semnării actului de revocare, nu poate fi coborât din scaun cu procedee democratice. Trimișii statului paralel din CSM sunt mereu cu obrăzniciile pe masă, stimulați de penibilitatea acțiunilor lui Augustin Lazăr, pus și el pe făraș după evaluare. Lui Toader i se caută prin arhiva profesională, se fabrică noduri în papură, familia îi este scoasă din anonimat. Nimic nu-l scoate însă din ritm, nimic nu-i tulbură discursul. Neputincioșii încearcă doborârea lui cu mijloacele oculte ale instituțiilor specializate. Defăimarea, caricaturizarea, ținta propagandei ostile, campaniile #rezist focalizate pe Tudorel Toader au efect invers, îi sporesc notorietatea și-l poziționează ca lider.

Profesor de Drept, judecător la Curtea Constituțională, membru al Comisiei de la Veneția, ministru cu performanță executivă și legiuitor, autoritate care are știința dialogului cu instituțiile europene susținând pozițiile naționale cu demnitate – iată un sumum de calități care pot face din Tudorel Toader un prezidențiabil cu mari șanse de a prelua simpatia electoratului cu mult peste bazinul electoral al actualei coaliții de guvernare. O soluție care ar rezolva și tensiunile dintre PSD și ALDE pe tema concurenței președinților celor două partide în perspectiva 2019. Iohannis știe cine-l poate învinge, și ei nu sunt Dragnea, Tăriceanu, Cioloș. Românilor le plac poveștile lui Creangă…

7 COMMENTS

  1. Un editorial,captivant, citit cu drag, documentat si cat se poate de adevarat asa cum ne-a obisnuit “seniorul” Jurnalului, domnul Constantin.

  2. Daca nu era dl.Toader cu felul lui,calm,meticulos,profesionist si cu o abordare inteligenta si in spiritul legii nu am fi avut evenimentele,importante,pe care le-a declansat!Revocarea lui kovesi,acum cu lazar a retezat din radacinile putrede ale sistemului judiciar,neatinse de nimeni si dezvoltate ca o plaga!Am aflat despre albirea rapida,9 dosare bagate in clor, a lui iohannis,ca doar era exponentul “justitiei independente”,facem cum vreau eu,guvernul meu,clica mea….,,am aflat de cardasia din parchetul general,daca faci frumos iei postul tragandu-le pe cele trei cu el,am aflat,colateral, despre plagiatul nesimtit al proiectului lui Nitu de lazar si toata mocirla asta in care s-au balacit!Spunea aseara dl. ministru ca sistemul ar trebui resetat,are dreptate!Ar fi o varianta dar cred ca mediul lui prielnic in care exceleaza e dreptul si nu s-ar dezice!

  3. Un narcissist cu multe titluri care va ramane in istorie doar ca un slugoi oribil al unui grup infractional organizat, face si el acum parte dintre cei mai urati pamanteni alaturi de dragnea , tariceanu, mazare, udrea, bica etc

  4. Am auzit comentariile jurnalistului si nu sunt deacord 100% cu ele. De fapt, fiecare are obiectiunile lui cu argumente sau nu.
    Daca ar candida la presedintie, sigul il voi vota cu cei din jurul meu in locul d-lui Daconu si impotriva actualului scaunar, turistul ratacit, biciclistul nr.1 al tarii.

Leave a Reply