Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat, joi, că SRI nu are niciun protocol cu DNA, dar că există protocoale cu mai multe instituții ale statului, care sunt “perfect legale”.

“SRI nu are niciun protocol cu DNA. Avem protocoale cu multe instituții ale statului, perfect legale, care nu fac altceva decât normează activitatea ofițerilor SRI în raport cu parchetele sau alte instituții pe atribuțiile date de lege. Astăzi, multe din aceste documente nu mai sunt actuale pentru că noul Cod penal și Cod de procedură penală și decizia CCR din martie 2016 le-au anulat”, a afirmat Marincea.

El a explicat că astfel de protocoale sunt strict secrete, scrie Agerpres.

“Este strict secret pentru că normează activitatea operativă a ofițerilor SRI în raport cu atribuțiile legale pe care le avea: adică punerea în aplicare a mandatelor. Adică supraveghere tehnică. Adică filaj, interceptare. Toate astea le făceam pe baza unui mandat de la judecător, iar protocoalele normau această activitate: ce ofițeri/departamente de la SRI pun în aplicare mandatele, cu ce resurse, normau schimbul de informații pe spețele în cauză etc. Ofițerii nu făceau muncă de cercetare penală, nu interogau, nu scriau probatorii. Nu au făcut-o niciodată. Jobul nostru era să informăm, este și astăzi, iar înainte de decizia CCR aveam și obligația să punem în executare mandatul de supraveghere operativă și de supraveghere tehnică”, a arătat Ovidiu Marincea.

El a precizat că acum aceste protocoale nu mai sunt valabile pentru că SRI “nu mai pune în aplicare nimic în afară de mandatele de siguranță națională”.

Președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Târgoviște, că în următoarea ședință a comisiei va discuta despre cum va fi abordat subiectul apărut în spațiul public legat de existența unui protocol DNA-SRI.

”Vom discuta, săptămâna viitoare am ședință la comisia parlamentară, cu mai multe subiecte, și vom discuta cum abordăm și aceste lucruri”, a spus Țuțuianu.

15 COMMENTS

 1. 😉 🙂 🙂 aiurea! Am auzit labeunu cum spuneai Dedu si Florea fosti sri destule amanunte cu mizeria intelegerii. Pana si 55 din constitutie si intrarea cu picioarele in viata omului sunt modificate de ei si toate semnate sunt secrete,de ce? Pentru ca nu au la baza nicio lege si ce e ilegal este secretizat!
  Nu cumva aceasta metoda era folosita de basescu de cand era ministru transporturilor si in continuare in orice din plin? Amintiti-va,sunt prea multe coincidente!

  • Legea 50 sau 51 din constitutie,au fost amanunte destule in cateva minute vizionate/auzite Instantaneu labeunu

 2. Gata in seara aceasta ma culc linistit, SRI vegheaza si este mai mult decat sincera. Ca ma voi culca linistit si ca SRI ma vegheaza este o certitudine restul … .

 3. Nu stiu daca SRI a sesizat nervozitatea si tensiunea accentuata la nivelul tarii, a cetatenilor acestia, din cauza situatiei politico-socio-economice. As fi curios sa cunosc un studiu pe aceasta tema a SRI, este mai mult decat relevant si important pentru starea natiunii, decat sa umble cu iordane.

 4. Povestea cu Omar Hayssam prezentata la Mihai Gadea la “Sinteza Zilei” e cat se poate de simpla. Doctorul Mohamad Yassin cunoscandu-l pe Hayssam ca e cel mai bogat arab din Romania si cel mai influent peste arabii din tara noastra si ca acesta era simpatizant PDRS-ist el si cotizand la partidul respectiv, a aranjat cu Basescu alias “Profesorul” preluarea averii acestuia si redirectionarea valorilor pe care le detinea Hayssam inspre PD si zona de influenta a lui Basescu Sticle.

  In acest sens au hotarat sa ii ia averea lui Hayssam adica sa puna mana pe averea aluia si sa i-o confiste, iar partea cu rapirea a avut ca scop tocmai sa ii insceneze aluia ceva pe care baza sa il poata baga la puscarie pe foarte, foarte multi ani, eventual pana la sfarsitul zilelor, ca ala sa nu mai poata niciodata revendica nimic sau cere inapoi din ce a avut. Adica scopul vrajelii cu rapirea in toata povestea acesta a fost, ca sa poata sa ii dea aluia 500 de ani pentru terorism si ala sa nu mai iasa din puscarie niciodata, sa nu mai vada lumina zilei si in consecinta tot ce i-au furat astia aluia sa ramana al lor fara a mai avea vreo problema vreodata.

  Acela a fost si scopul termenului de 50 de ani de secretizare a povestii cu rapirea pe care l-a vomitat Basescu Sticle in spatiul public.

  De-aceea insusi Basescu Sticle spunea ca Romania este “stat mafiot”, pentru ca el stia cine e el si cu ce s-a ocupat si de-aia. Sal

  • Va dati seama in ce tara de golani cu gulere albe traim ? Mafiotii originali sunt mici copii pe langa asti ai nostri.

 5. Off-topic:

  Ma fratele meu, ma uit acum la emisiunea “Sinteza Zilei” a lui Mihai Gadea care tocmai citeste o stenograma dintre Hayssam si procurorul Anastasiu, stenograma pe care Mihai Gadea o face praf si pulbere! L-am mai observat si in alte randuri ca e un excelent orator, dar la citit stenograme e praf ori din cauza faptului ca are probleme cu vederea adica nu vede prea bine, ori pur si simplu sunt unii care nu le au cu citirea cu intonatie, lucru pe care l-am mai constatat si mai demult cand se difuzau stenograme din interceptari pe la televizor si astia de la posturi ii puneau sa le interpreteze citindu-le pe unii care habar nu le aveau cu citirea cu intonatie! Sunt niste chestii elementare dreacului, daca sunt unii care nu au talentul asta eu chiar nu inteleg de ce sa nu ii folosesti pe unii care se pricep la asa ceva, decat sa chinuiesti telespectatorii si sa faci praf materialele pe care vrei sa le prezinti de nu se mai intelege nimic din ele dreacului, adica sa le faci varza cu carne! Pe bune acum…

 6. Oh well. Hellvig si-o fi dat seama ca a mizat pe cartea greșita/Johannis si încearcă din răsputeri sa-si scoată jetoanele, câte i-au mai rămas. Probabil, e asa de sigur pe el cand anunța lipsa oricărui protocol deoarece, ca si Basescu, la vremea lui, stie ca protocolul a fost tăiat felii felii cand a devenit operațional, după protocolul Securitatii lui Ceaușescu, cel care prevedea distrugerea dosarelor colaboratorilor in momentul cand aceștia deveneau ofițeri activi. Koveși poate sa minta in continuare, dar Directorul civil al SRI trebuie sa mimeze sinceritatea măcar odata pe an, măcar in numele secretului necesar protejării spionilor de cariera, altfel i se ridica ofițerii adevărați, nu tinichelele de colaboratori ai lui Koveși, in cap. Acu, poate ca n-am dreptate si omul o fi chiar sincer angrenat in curățenia de Primavara prin cotloanele serviciului–dar, din ce autorizează, ca publicitate, pe site-ul instituției, se vad, strict, 2 posibilități: ori e la fel de puțin la minte ca Johannis, si-si bat joc de el niste corporatisti de tip USR, ori e la fel de cinic precum înaintașul sau, George Maior. Tertium NON datur; un director SRI care se gudura pe langa Johannis la lansarea capodoperei acestuia “Pas cu pas”, ținând si el, sfios, ca Ghiocelul (ăla de pe posterul de recrutare de anul trecut, Doamne ferește de-asa publicitate la un serviciu secret!) broșurica plină de istorioare despre istoria instituției, lansata in umbra sus pomenitei capodopere, un director ca dl Hellvig, in speță, nu-i bun sa conducă nici măcar un cinema deocheat. Se vede de la o posta ca e servil si altceva nimic. Nu pot decat sa ma încred in dl Tudor, care pare sa-l crediteze cel puțin cu buna credința, daca nu si cu viziune, si sa ma închin la toti Sfinții sa n-am dreptate in ce privește pe directorul SRI.

 7. Ieri, 23 februarie 2017, le-au fost perchezitionate domiciliile si au fost adusi la interogatoriu ultrasii care au participat la luptele cu jandarmii la mitingul ilegal din P-ta Victoriei care a avut loc in data de 2 februarie 2017.

  De notat ca pe vremea mitingurilor anti-Basescu din P-ta Universitatii din 2012 cand mitingurile erau sparte in fiecare seara fix dupa aceeasi procedura, atunci nu a mai anchetat nimeni nimic, Jandarmeria Romana brava si neprihanita rupandu-i cu bataia pe manifestanti, pe multi dintre acestia urmarindu-i chiar si prin Centrul Vechi al capitalei, pe altii schilodindu-i dea dreptul tragand in ei cu rachete de semnalizare.

  La vremea respectiva mitingurile fiind anti-Basescu si deci impotriva “dreptei” sustinuta atat de frenetic de marii Bruxellezi din PPE si nu numai, atunci nu mai era o problema sa ancheteze cineva pe cei care fusesera tocmiti sa sparga mitingurile incomode si nu era problema nici daca Jandarmeria intervenea in forta nenorocindu-i pe manifestanti, daca acestia erau “de stanga” (pro-Rusia, comunistii, sustinatori ai lui Mao Ze Dung si Fidel Castro etc.).

  Tot pe vremea mitingurilor anti-Basescu din 2012 in P-ta Universitatii se mai practica inca o golanie ordinara menita tot sa deturneze sensul si directia mitingurilor anti-Basescu de la acea vreme si anume, mitingurile anti-Basescu se desfasurau de manifestantii care erau pe partea dinspre Intercontinental a P-tei Universitatii si care stateau pe treptele acelea de pe trotuarul dinspre Teatrul National. In schimb, pe partea cealalta a strazii, la fantana din fata Facultatii de Arhitectura erau unii tocmiti bineinteles de PDL-istii ordinari care ei manifestau impotriva exploatarii de la Rosia Montana cica, adica va dati seama acei vagabonzi inversori ce probleme aveau ei de fapt, in timp ce pe partea cealalta a strazii conationalii lor erau rupti cu bataia de eroica Jandarmerie Romana dreac! Romania sau ce?! Golanie ordinara, ce dreac…

  P.S. Acum de ce credeti ca i-au perchezitionat acasa si i-au adus cu jeapca la interogatoriu pe ultrasii care s-au batut cu Jandarmeria spargand mitingul ilegal din P-ta Victoriei din data de 2 februarie 2017? Pai, in acelasi sens in care DNA ancheteaza si membrii guvernului Romaniei pentru povestea cu Ordonanta 13 dreac, adica e ordin de zi pe unitate sa fie anchetati la sange astia “de stanga”, doar, doar si poate, poate le-or gasi ceva cu care sa-i agate si sa ii poata compromite golanii astia “de dreapta” care au invatat meserie de la jupanul lor Basescu Sticle, atunci cand ala a ordonat si coordonat slugile de la DNA si de la alte parchete sa ancheteze batranii de prin comune la referendumul de demitere din 2012 punandu-i sa voteze pe biblia de pe capota masinilor pe strada ca n-au fraudat de cele 2 milioane de voturi invocate de securista ordinara Macovei la Parlamentul Europei din Bruxelles unde rapandula aia a mancat borhot cu basculanta la vremea respectiva. Romania, ca un fel de tiganie ordinara de tara, fara perspective, fara nicio directie si care mai exista doar din inertie sau doar pentru ca nu s-a gandit nimeni inca sa stinga lumina si sa puna lacatul pe ea! Restul e cancan. Pa pa

 8. Bechtel a dat o gaura de 526 milioane de euro, reprezentand dublul sumei de 226 milioane de euro care urmeaza sa fie obtinute de statulul roman din recuperarea prejudiciilor ca urmare a cauzelor instrumentate de DNA pe anul 2016.

  DNA-ul nu a avut si n-are nicio treaba cu compania Bechtel desi prejudiciul este imens, aproape de jumatate de miliard de euro!! In Romania nu ancheteaza nimeni asa ceva daca firma este o companie straina, ce dreac! Daca asa e ordin de la stapanirea din Bruxelles, nu se poate baga nimeni la companiile straine, la Bechtel, Schwarzkopf etc.

  De aceea DNA-ul si Kovesi sunt sustinuti frenetic de cei de la Bruxelles ori de cate ori este cazul, pentru ca DNA-ul si Kovesi au ca obiectiv eliminarea concurentei oamenilor de afaceri straini de la noi din tara prin arestarea tuturor oamenilor de afaceri romani sau a factorilor decizionali.

  P.S. Cica “lupta anticoruptie”, vrajeli, gargara! Normal!

 9. Dacă aceşti ”nemernici” interpretează legislaţia şi Constituţia României în favoarea vestului sau estului(dovezi clare spuse de un fost angajat dar citite de pe site-ul sri), se pun câteva întrebări decente:
  1.De ce mai ocupă funcţiile în statul Român?
  2.De ce sunt plătiţi din bugetul statului Român?
  Dacă sfânta icoană este stimulată din străinătate:
  1. De ce mai este şef al unei instituţii în statul Român?
  2. De ce mai este plătită din bugetul statului Român?
  Cam toţi de dau de gol în privinţa adevăratului nume al acestui teritoriu! Parcă mai toţi au definitivat numele: SISTEMUL şi nu Republica România-stat unitar şi….
  AVEM DESUI NĂTÂNGI CARE GÂNDESC ÎN PERSPECTIVĂ şi e posibil ca să se ceară referendum pentru schimbarea denumirii ţinutului românesc ca viitor certificat de naştere sau ”nu-mi convine numele de botez”: Republica SISTEMUL în loc de Republica ROMÂNIA!

 10. Pentru functii si grade, in narcisismul lor, atat Coldea cat si Kovesi au compromis doua institutii foarte importante ale statului, mai ales SRI. Nu trebuie sa fii neaparat avizat ca sa realizezi ca un serviciu secret, atunci cand obtine informatii care fac obiectul competentelor unei structuri de parchet, este obligat sa le transmita operativ pentru valorificare.
  La munca fratilor, nu dosare penale aproape exclusiv pe interceptari si denunturi ordinare.

Leave a Reply