Dupa tragediile din Franta si Belgia, cu impact asupra acestor doua importante societati occidentale, SRI incearca sa stabileasca un dialog pe tema culturii de securitate in mediul educational.
Potrivit unui comunicat al institutiei, miercuri, 25 noiembrie 2015, Serviciul Român de Informaţii a lansat campania „50 de minute cu şi despre SRI”. Pentru al treilea an consecutiv ajungem în 230 de licee din Bucureşti şi din ţară.

Campania are ca obiectiv promovarea culturii de securitate şi modalităţi de a accesa o carieră în instituţie, cu această ocazie reprezentanţii SRI împărtăşind lucruri fascinante din universul serviciilor de informații.

Pe parcursul a 50 de minute, o echipă de ofițeri SRI va prezenta, în sesiuni interactive, activitățile din domeniul securităţii în care instituția noastră are un rol important, amenințările cu care țara noastră, alături de alte state ale lumii, se confruntă, valorile în care credem și, nu în ultimul rând, cum pot tinerii să urmeze o carieră în SRI.

Oferta educațională a Serviciului, prin studii universitare de licență la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, dar și la Academia Tehnică Militară sau Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – pe locurile SRI, va fi explicată pentru cei interesați, alături de modalitățile și condițiile de înscriere, perioadele de admitere și probele de concurs.

10 COMMENTS

 1. Şocant! În loc să promoveze sănătatea, bunul simţ, educaţia fizică, cititul sau scrisul, se promovează cu totul altceva ”urmărire şi şantaj” totul fiind vulnerabilitate personală=boală psihică! În loc ca după şcoala primară, elevii să dea un examen pe profil la şcoala cu specific pentru a continua liceul şi facultatea, ei o bagă direct la ”cei cu ţîţa-n gură”!
  – De fapt: carte multă nu se cere, prost să fii să ai putere! :)))))

 2. Ajutor! Daca-si muta campul tactic in scoli ne-am procopsit. Nu mai lipsea decat o generatie de James Bond care sa inlocuiasca pionierii plantatori de pomi in asfalt, din timpul comunismului, pentru ca circul democratic sa stranga cortul de pe maidanul national.

 3. ATENTIE INCEPE MAREA RECRUTARE A VIITORILOR INFORMATORI , vor sa aduca alti participanti in strtada mai usor de manipulat la strigat lozinci. Cultura patriotica isi are radacinile in familie .

 4. Asadar se procedeaza la o noua racolare de tineri frumosi, destepti si informati spre a crea o noua generatie de securisti. Or fi iesit la pensie multi din vechie garda ? Traiasca si infloreasca delatorii mai pe romaneste “turnatorii”. Avem oricum inca in circulatie pe multi din vechea generatie, vecini de anumita virsta ce infomeaza voluntar, cu placere chiar cu voluptate.
  A te urmari, a te supraveghea e unul din modurile de a trai, de a petrece timpul. Stiu din proprie experienta: cind in fata blocului, si acum inca, te informeaza ca …erai la un pahar de vin fiert in centrul Brasovului sau ai cumparat o caserola de mici de la Selgros.
  Orasul e mare si mai mare intrebarea: cum naiba dai de ei, curiosii si informatii , unde mai putin te astepti sa-i intilnesti.
  Buna initiativa, mai lipseste un articol gen 299 ca in Turcia mai recent ce spune ca daca nu iti place Guvernul, si il critici, te poti duce frumusel la pirnaie.
  Viitor frumos ne asteapta!

 5. intr-o democratie reala nu cred ca sri sau alt serviciu are nevoie de o promovare desantata prin scoli si pe facebook…si mai ales catre tineri …exista o moda in randul liceenilor din anii terminali sa se avante spre servicii ca si cum e suprema realizare …o tara ca a noastra ,cu un trecut marcat de politia politica ,in care sri este in continuare asimilat partial (si uneori pe buna dreptate ) cu o politie politica are nevoie oare de reclama pentru astfel de cazuri ? sa va spun ceva : sri joaca teatru in ce priveste transparenta admiterii …subiectele probelor scrise (acolo unde se poate si unde permite legea ) -istorie ,psihologie limba romana – nu sunt publice ,nu se regasesc pe site -ul academiei ,dupa cum nu exista modele de teste …si atunci de ce jucam rolul transparentei cand nu exista ? de ce se da o aureola de democratie acolo unde nu este ?

 6. Asadar, Alba ca Zapada merge in scoli sa le spuna copiilor ce e bine si ce e rau, ce e moral si ce este imoral, ce e patriotic si ce nu! Iata o veste buna!
  Oare nu ar fi necesara aprobarea parintilor?

 7. E bine sa se promoveze si cultura de securitate, dar la saiba nimeni ?
  Peste tot in lumea civilizata se promoveaza aceasta cultura de securitate.
  Sunt destule servicii prin Romania, cu fabricile si uzinele stam mai prost.

Leave a Reply