Un cetăţean iordanian a fost declarat indezirabil în România, pentru o perioadă de 15 ani, la cererea parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit SRI, acesta susţinea necondiţionat gruparea Stat Islamic (ISIS), pentru care făcea propagandă online, încercând chiar să legitimeze atentatele de la Paris, şi era dispus să se implice în acţiuni ale acesteia împotriva României.Serviciul Român de Informaţii (SRI) precizează într-un comunicat că Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat în România din anul 1991, a fost monitorizat începând cu anul 2014, context în care s-a stabilit că desfăşura activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.

“Astfel, începând cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto)radicalizare ca urmare a accesării sistematice a propagandei online a unor entităţi teroriste jihadiste prezente în arealul de conflict siriano-irakian şi, în special, Daesh (ISIS, n.r.). Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a derulat în mediul virtual şi relaţional o susţinută propagandă jihadistă, de radicalizare şi recrutare ideologică în favoarea Daesh, încercând chiar să legitimeze modul de operare al organizaţiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, susţinerea necondiţionată pe care acesta o manifestă faţă de acţiunile Daesh include şi disponibilitatea de a se implica în acţiuni împotriva României”, arată SRI.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat, luni, Curtea de Apel Bucureşti, în urma propunerii formulate de SRI, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a cetăţeanului iordanian Jaml Abdel Jabbar Khalil, pe o perioadă de 15 ani, pentru considerente de securitate naţională, potrivit unui comunicat al parchetului.

Marţi, CAB a admis cererea şi l-a declarat indezirabil pe cetăţeanul iordanian, suspectat de propagandă jihadistă. Decizia CAB nu este definitivă, dar este executorie, astfel că bărbatul urmează să fie expulzat. Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că se doreşte expulzarea acestuia în maxim 48 de ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, cetăţeanul iordanian este om de afaceri şi are o familie la Constanţa.

4 COMMENTS

 1. Cu scuzele fe rigoare dar tot ce scriu în comentariile destul de dure, se poate schimba măcar la noi în ţară totul spre binele acestei ţări şi naţiuni! Pe toate site-urile online româneşti găsesc doar informaţii rele despre România: că străinii au inerese ascunse! Dar cine le-a permis intrarea în forţă acestor violanţi? Nu cumva tot politicienii perindaţi de 26 ani la funcţii şi scaune pline cu saci de bani chesh şi venituri la plic”mită”, sînt cei care au fost complice la toată mizeria ce se simte actualmente în România? E ceva timp de cînd scriu destule despre cele întîmplate dar nu se vrea finalitatea reală prin confiscare şi vînzare/donare ori golirea conturilor! Dacă nu se vrea, pentru ce ar ieşi poporul în stradă? Politicienii, numiţii în funcţii şi funcţionarii politici tot ce vor ei fac, e din obişnuinţă! Cum de s-a trezit PSD-istul care are hectare de teren să introducă în lege tăierea pădurilor în scop turistic? Dar nu sînt atîtea zone despădurite şi încă sînt destule locaţii pentru vacanţe-schii şi orice! De ce să nu se trezească PSD-istul să defrişeze tot ceea ce înseamnă păduri pentru a nu mai avea oxigen, pentru a nu mai avea un loc pe care să stai la umbră fără să plăteşti? V-am scris despre domeniile ”al româniei prinţ-infractor” unde erai obligat să întinzi pătura pe marginea şoselei să te relaxezi, e incredibil ce creier şi ce gîndire au ”cocalarii” din parlament şi guvern !(scuze pt. vocabularul dur)
  Se vede clar că marii capi ai lumii deja au început cu înfometarea popoarelor prin anumite impuneri(şi-au adunat capitalul din plin încît nu mai au nicio idee de viitor pozitivă). Vezi cuptoarele pentru pizza că se închid. Zilele trecute am scris despre modelul ce se vrea implementat deîndată! Şi încă nu am scris tot planul ce se vrea introdus în forţă, asta dacă nu ţine manipularea prin minciună cu nuclearele sau orice! NU FIŢI NAIVI !
  Apropo: al cui ”trimis” e şi iordanianul luat la ţintă? Credeţi că e singurul”trimis”? Nu credeţi că e debutul unor acţiuni identice cu ceea ce se întîmplă în multe ţări? Întîi se aruncă la înaintare cîţiva ”trimişi” pentru înfricoşare şi apoi e motiv de a intra în forţă!
  – VĂ ROG: NU FIŢI NAIVI !

 2. Citii un articol scris pe un blog de un politician dreptaci în care menţionează, citez un pasaj din scrierea lui: ”două feluri de terorism: cel maghiar şi cel islamic. Diaconu atrage atenţia că „gruparea care nu recunoaşte graniţele României şi care e dispusă să recurgă la violenţă pentru a instaura stăpânirea maghiară asupra Transilvaniei nu se reduce la doi dintre capii ei”.
  ___După 26 ani de democraţie în bătaie de joc, prima categorie care este real teroristă la modul concret sînt ”politicienii perindaţi la funcţii” ceilalţi nu-i pot considera terorişti deocamdată! În orice ţară care se laudă cu nonvalori, nu se mişcă nimic fără cel puţin un mic grup de susţinere politică sau legislativă! Faceţi un exerciţiu de memorie privind cei 26 ani din viaţă pierduţi, mai luaţi în calcul distrugerile clădirilor unde se mai găseau locuri de muncă sigure şi viitorul multor generaţii de tineri ratat intenţionat prin reforme politice, plus analfabetismul şi vînzarea de medicamente prin card de sănătate, impuse pe liste dar necercetate de cercetători români în România, succesul reformei privind prăpastia între categorii pe nivelul de trai ca retribuire demnă şi veţi avea un răspuns genial! Puteţi să faceţi sondaj pe această temă şi veţi găsi cel mai corect răspuns.

 3. Acum fara gluma, stau linistit SRI sta de veghe si ne vegheaza.
  Toate miscarile fundamentaliste (teroriste) de orice fel sunt extrem de nocive pentru bunul mers a unei natiuni/societati induc nesiguranta, haos si fragmentarea si mai adanc a mentalitatilor si asa derutate de jocurile politico-economice.

 4. S-o fi trezit oare ? sau mimeaza , ca deobicei se ocupa de politicieni adversi pedeului si pe ici pe colo cate o coruptie ,. UNDE AU FOST CAND S_A FURAT TARA. impreuna la luat ???????.

Leave a Reply