Potrivit unor surse medicale, statul roman a platit peste 10 milioane de euro pentru tratamentele in tara si strainatate a ranitilor din Clubul Colectiv.

Multi dintre ei nu aveau asigurare de sanatate si totusi statul (injurat si criticat mereu) a platit aceste sume grele.

Antena 3 si Antena 1 au strans 1 milion de euro care au mers direct la familiile afectate.

E foarte bine ca au fost platiti acesti bani si ca oamenii au fost salvati.

Restul e rumegus pe net…


Guvernul prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv care se tratează în străinătate, în prezent 27 de pacienţi aflându-se încă în spitale din ţară şi străinătate. Initial au fost peste 200.

“Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienţii din Colectiv care au fost trataţi în străinătate sau care urmează să fie trataţi în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toţi pacienţii din Colectiv”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a precizat că suma alocată va fi inclusă în bugetul Ministerului Sănătăţii pe următorii doi ani, afirmând, totodată, că în acest an bugetul destinat tratării în străinătate a pacienţilor de la Colectiv a fost “într-o mică măsură folosit”, din cauza “greutăţilor birocratice”, care au fost eliminate prin noua Ordonanţă de urgenţă.

”Pot să vă spun că bugetul alocat în 2016 pentru decontarea de tratament în străinătate pentru pacienţii din Colectiv a fost într-o foarte mică măsură folosit. Pot să vă spun şi una dintre explicaţii: sunt greutăţile birocratice, câteva bariere birocrate pe care acum le-am eliminiat prin noua Ordonanţă de urgenţă”, a arătat Voiculescu.

Întrebat cum vede faptul că părinţii şi rudele victimelor din Colectiv vor să dea în judecată ISU şi Ministerul Sănătăţii, pe care îi consideră vinovaţi pentru tragedia în care 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, Voiculescu a afirmat: ”Nu aş vrea să mă pronunţ eu asupra acestui lucru. Sigur că oricine poate acţiona în justiţie pe orice”.

”Ştiu despre această intenţie a lor. Am discutat atât cu o bună parte din victime, cât şi cu parte din părinţii celor decedaţi în Colectiv, respectiv rudele. Am avut şi ieri o întâlnire la Ministerul Sănătăţii, în care i-am invitat şi am discutat despre ce am putut să facem până acum şi ce am mai putea face pentru victime, respectiv problemele cu care se confruntă victimele sau aparţinătorii lor”, a declarat Vlad Voiculescu.

Actul normativ adoptat miercuri aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragediei din urmă cu un an care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate.

Sunt exceptate de la plată cheltuielile care se decontează din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum şi cele din donaţii sau sponsorizări.

Guvernul precizează că sunt simplificate procedurile care trebuie îndeplinite pentru primirea acestui ajutor, atât pentru pacienţi, cât şi pentru autorităţi.

Totodată, având în vedere faptul că în cazul unor tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale plata cheltuielilor este solicitată în avans de către unele spitale din străinătate, s-a introdus şi posibilitatea de plată în avans pentru tratament.

Lista care stabilea spitalele din străinătate unde se puteau face tratamente a fost abrogată, aceasta fiind valabilă doar în faza iniţială a tratamentului, atunci când victimele au fost transferate în afara graniţelor României.

În prezent, un număr de 27 de pacienţi se află în tratament în unităţi sanitare din ţară şi străinătate, însă numărul acestora se modifică permanent, în funcţie de nevoile concrete şi de evoluţiile care apar în procesul de recuperare a victimelor, mai precizează Guvernul.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

viewscnt

8 COMMENTS

 1. Daaa…si pentru reteaua de autostrazi guvernele au cheltuit miliarde de euro …Unde-s autostrazile ? Asa si cu aceste 10 mil….Au murit cu zile spitalele noastre colcaie de bacterii singura sectie de arsi de standarde europene era inchisa,Banicioiu mintea ca n-are nevoie de ajutor extern ca se descurca si au mai murit niste oameni cu zile…Asta a facut P[onta,a RAPORTAT cifre,actiuni,masuri in realitate au incercat sa-si acopere coruptii din sistem si lipsa de competenta.Nu mai veniti si dvs sa-i spalati sa-i cosmetizati e pacat de oamenii aia care-au murit cu zile.

 2. 🙂 🙂 campania electorală e secretul acestui tip de manipulare tehno! Se observă că psihologia inversă prin impunere(a se citi băgat în creier forţat fără discernământ) este folosită din plin doar pentru a-i urâ pe cei de la PSD dar nu vede în jurui sau în celelalte partide!
  🙂 🙂 trebuie să nu ai creierul funcţional ca să crezi manipularea ăstuia!
  Cine a mai mişcat ceva pentru popor în ultimii 12 ani?
  Cumva Iohanis(casă cu acte pe baza conţinutului fals)?
  Cioloş care nu a câştigat niciodată alegeri dar a fost plantat în funcţie şi nu vrea să facă nimic în favoarea poporului?
  Băsescu + PDL/PMP+Anastase+Udrea+momâia de la bulău + destui, tocmai pe ei care au tăiat neconstituţional salariile şi multe pensii, a închis spitale încât au murit bolnavii cu zile, cu madam Udrea care din bugetul statului a achiziţionat Băile Boghiş pentru a se îmbogăţi şi actualizaţi sub sigla PNL şi aceştia care au dezamăgit în cascadă şi nu se abţin la tv cu schimonosirea feţei când nu le convine ceva cu care s-au lăudat şi s-a dovedit minciuni? Aş scrie destule dar refuz să-mi amintesc trecutul mizerabil atribuit cetăţenilor nevinovaţi! Era să uit de PSD-işti! Wow! Ei+UNPR, cei care au dat ce s-a putut, dar nu au uitat prin izmănarul şef să-şi mărească veniturile şi pomenile! Mi-amintesc şi de blatul 7.5-8 milioane la referendum, oribil, înjositor, dar totală dezamăgire! Nu mai spun de mizeriile şi hoţiile în provincie făcute de PSD-işti dar acum sunt pe liste cu nemernicii care şi-au bătut jc de popor şi ţară! Parte din ei au fost scuipaţi de electorat şi s-au convins de mizeriile intenţionat făcute, nu ştiu pentru cât timp!
  Şi Iohanis cere fără infractori, dar umbra casei cu acte false îl însoţeşte la fiecare secundă!
  🙂 🙂 parcă casa şi actele sunt imprimate pe figură!
  🙂 🙂 Wow! ce pute!

 3. Stiti nu am sa uit cum unii si altii, probabil generic numiti “tinerii frumosi…” bine manipulati insa de cine avea interes, condamnau pe cei ce aveau nevoie de ajutoare sociale, sau chiar si pe pensionari, care insa si-au platit contributiile la stat corect o viata intrega – asadar avand dreptul legal la pensie (si aia amarata!). Insa acestia, si altii NU comenteau nimic cu privire la CHELTUIALA de 10 mil. euro DE LA STAT, adica statul unde tot NOI cei multi am contribuit la banii din buget, ca sa beneficieze ei de tratament, transport, etc.. etc…
  Ar trebuie sa le fie rusine celor care vorbeau cu ura impotriva diverselor categorii sociale, banii pentru arsi nu au picat din cer, ci de la NOI, contributorii la buget, de asemenea, trebuiau sa va multumeasca si voua Antena 3, pentru suma stransa, insa nu am auzit macar un multumesc de la prietenii, rudele acestora. Rusine a 2-a oara.
  Ei traiesc cu senzatia ca li se cuvine, ei bine nu, nu li se cuvine nimic de pomana.
  Insa nu ma mira nimic- exista mentalitatea multor tineri care doar zic : “sa mi se dea”. Nu, draga tinere! sa munceasca, sa-si plateasca darile, asigurarile la fel cum am facut toti o viata intreaga si apoi sa ridice pretentii sau sa critice. Din pacate educatia de baza lipseste total in randul lor si cel mai grav lipseste bunul simt!.
  Sunt totusi voci care sustin ca focul a fost provocat, de ce nu vedem jurnalisti care sa investigheze asa cum trebuie? Pentru ca nu avem jurnalisti adevarati, probabil de aia!

 4. adica vezi duamne guvernul CIOLOS a platit 10 milioane de eur…
  a inceput campania 🙂
  pai eu nu inteleg. pe de o parte Guvernul Ciolos se lauda ca a dat bani si cui nu avea asigurare, acum in prag de alegeri, dar presedintele spune ca nu e buna reducerea celor 100 de taxe, tot pt ca suntem in prag de alegeri? sunt confuz…;p 😀

Leave a Reply