Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în Europa, dar și în România, unde acestea sunt diagnosticate de obicei în stadii avansate, complicate. Adoptarea unui stil de viață sănătos și respectarea recomandărilor medicilor poate preîntâmpina însă apariția unor afecțiuni cardiovasculare și apoi agravarea acestora, spre beneficiul maxim al pacienților.

Medicina preventivă începe cu sugestiile medicului de familie și continuă cu recomandările specifice date de medicul cardiolog. Niciodată nu este prea târziu sau prea devreme pentru a începe prevenția bolilor cardiovasculare. Ideal este ca măsurile preventive să fie adoptate încă din tinerețe. Vorbim de prevenție primară atunci când este vizată reducerea riscului de a dezvolta o boală cardiovasculară gravă de tipul infarctului miocardic acut, despre prevenție secundară atunci când pacienții deja suferă de o boală și se încearcă stoparea progresiei proceselor patologice și creșterea speranței de viață, iar prevenția terțiară are ca scop reducerea gradului de dizabilitate și a suferinței, atunci când sunt deja prezente complicații grave ale bolii.

Modificarea obiceiurilor nesănătoase și a factorilor de risc este un proces de dificil, de lungă durată și, de aceea, stabilirea unor obiective clare împreună cu medicul și dezvoltarea unei relații pozitive medic-pacient pot aduce rezultate excelente.

Cele mai importante 4 măsuri active de schimbare a stilului de viață recomandate de medicii cardiologi sunt: stoparea fumatului, diversificarea și adoptarea unei alimentații sănătoase, activitatea fizică regulată și scăderea în greutate (pentru persoanele supraponderale sau obeze). Tratamentul medicamentos nu poate avea eficiență maximă în lipsa unui comportament activ de schimbare a stilului de viață. P

Interacțiunea medic–pacient și susținerea socială sunt elementele cheie pentru ca pacientul să își păstreze obiceiurile sănătoase. La SANADOR, medici profesioniști, cu experiență în domeniul sanitar se implică, informează și consiliază pacientul cu privire la cele mai bune strategii de prevenție a bolilor cardiovasculare și nu numai.

Când vine vorba despre sănătatea ta și a celor dragi ție, îți dorești acces cât mai rapid la cei mai pricepuți medici și la cele mai avansate echipamente de diagnostic și tratament. Pentru aceasta, una dintre cele mai la îndemână soluții este un abonament medical prin care să fii monitorizat și tratat cu grijă, empatie, respect și profesionalism. Abonamentele medicale SANADOR vin în ajutorul celor interesați să prevină întrucât pun accentul pe prevenirea îmbolnăvirilor, pe calitatea ridicată a serviciilor și pe tratamentul prompt al afecțiunilor. Abonamentele sunt destinate atât persoanelor fizice, adulți și copii, cât și companiilor, ca beneficii pentru angajați, și pot fi personalizate în funcție de buget și de necesități.

Leave a Reply