Pe masura ce se apropie alegerile, oamenii simt ca actuala putere face numai mizerii pentru a ramine oarecum in cartile guvernarii. Internetul explodeaza de glume, poante, aluzii. La fel ca bancurile din vremea lui Ceausescu, acest tip de mesaje reprezinta un indicator esential pentru starea de spirit a populatiei. Este din ce in ce mai clar ca va avea loc o schimbare politica anul acesta. Pe masura ce descopar reactii haioase, poze, caricaturi ne-vulgare si reusite, le voi publica. Merita sa ridem un pic, suficient ne maninca nervii si existenta Basescu si gasca lui.  Deci :

 

si din partea caricaturistului CRIV, viziunea PDL pentru anul 2012 :

 

 

22 COMMENTS

 1. Domnule Radu Tudor,
  In primul rand , La multi ani! – si sa ne dea Anul ce ne dorim!
  Am ramas marcat, de un mare adevar spus, foarte apasat, de curand, de d-l Saftoiu la dvs. pe post – FRICA E-N TOTI SI TOATE(cam asa am receptat eu mesajul). Si urmare semnalului , liniste. Cine te apara, daca vrei sa iesi in strada, sa protestezi pe vreun post, sau sa protestezi in vreun fel, de seful bugetar sau patronul care-ti spune, daca intentionezi sa o faci, ca te da afara si te asigura ca “n-o sa te angajeze nici dracu’ in tot judetul si nici in judetele limitrofe”. Ce persoana, partid, sindicat sau post TV te va apara de asemenea amenintari. Ca legea sau organele statului , nu, fiindca “sant tot Ei”. Pentru ca asta este o amenintare cu MOARTEA . Deci o tema foarte importanta , care trebuie neaparat discutata si analizata in emisiuni cu liderii opozitiei si ai sindicatelor (cei care mai sint cat de cat credibili) si gasite solutii. Cred ca numai imunitatea (parlamentara) , notorietatea unor ziaristi, si cu atat mai mult consideratiile “noastre” mai mult sau mai putin “curajoase” de pe blog, nu sint suficiente pentru a valida o democratie autentica.
  Acestea nu reprezinta, dupa parerea mea, dacat manifestari timide ale dreptului real la libera exprimare. Ati vazut democratia in actiune in “n”cazuri inclusive verdictele din procesele Patriciu-Basescu si Tariceanu – Boc. Ce se intimpla daca se cereau, in primul caz, daune , nu de 1 leu, ci de 1 miliard de lei? Ce facea Radu Tudor sau Victor Ponta? Este, vorba lui Mircea Badea ,minunat. Asta e justitia vremii.
  Daca mai castiga cineva, undeva (vedeti cazurile in care ati castigat procesele cu CNA), este praf in ochi cuiva, o supapa a asa-zisei justitiei. Daca Puterea voia, putea, dar…e nevoie si de o supapa din cind in cand pentru a mima democratia. N-as vrea totusi sa generalizez. Impresia mea este ca se apasa pe niste butoane, undeva, pentru a iesi judecatorii care “trebuie” , functie de caz.’
  Frica este numitorul comun al celor doua “sisteme”

  • @gemil :
   Ai dreptate. Oamenii nu mai au curajul să protesteze, nu mai au apărare, nu mai au instituţii care să-i apere de abuzuri, nu mai au sindicate. Dar s-a ajuns în această situaţie şi din cauza oamenilor: hai s-o spunem p-aia dreaptă – avem multe curve cu două feţe printre noi (scuze ptr. expresie) ! Eu văd în jurul meu, în mediul meu, oameni nemulţumiţi, indignaţi, scârbiţi, de ceea ce a ajuns această ţară, de ceea ce face actuala putere, însă când e vorba de luat atitudine, majoritatea se “cotesc” aşteptând de la altul să ia atitudine. Fiecare îşi găseşte câte un motiv “beton” să stea acasă, aşteptând relaxat cu o cafea şi o ţigare (dacă este şi fumător) în faţă, să cadă Băsescu şi regimul Boc. Pe bune, avem şi noi o problemă de caracter. Vorbesc la modul general. Oameni duplicitari, schimbători, care îşi vând onoarea ptr. tot felul e interese meschine şi mărunte s.a.m.d.

 2. Carucaturi de bun augur.
  Toata lumea spune lucrurile si tot ceea ce fac astia, se indreapta intr-o directie gresita, numai ei & co. ne sugereaza ca lucrurile si toate cele, sunt asa cum trebuie … .
  Chiar daca conjunctura internationala nu este una prielnica, trebuie sa aratam Europei ca se poate, intotdeauna am fost originali.
  Sa aratam ca se poate.

 3. @Marinelu JB: Iti raspund si aici, in caz ca nu o sa citesti postarea trecuta: Spui in permanenta de solutii pe termen scurt , mediu si lung, scurt si la obiect. Daca ai fi vrut (dar eu cred ca nu vrei) ai fi auzit pana acum de reducerea fiscalitatii (asta se pune pe termen scurt). Asta se refera (o spunea Ponta, daca ai fi fost atent si fara idei preconcepute, in emisiunea in care il calificai slabut) la o impozitare in trei trepte (cu ultima la 16%), reducerea TVA la max. 10% pentru produsele alimentare (daca traiesti in Spania cred ca stii ca si acolo e la fel), reducerea CAS pentru angajatori. Acum sa-ti traduc:
  – Impozitarea in trepte va duce, cel putin, la repatrierea firmelor care au emigrat in Bulgaria datorita cotei de 10% de acolo, si la un mediu fiscal mai suportabil pentru investitori.
  – Reducerea TVA la produsele agricole va scadea evaziunea in acest domeniu aflata in prezent la alarmanta cota de 80%.
  – Reducerea CAS la angajator (pana in 2004 era 28¤, acum este 35%) va scoate la lumina o parte insemnata din munca la negru.
  Astea, daca te satisfac (desi eu cred ca nu) sunt o parte din alea pe termen scurt. Acum, chiar cu riscul de a deveni plictisitor, o sa-ti zic si una pe termen mediu. Este vorba de sistemul de irigatii (fereasca bunul dumnezeu de o seceta precum cea din 99-2001). Aici singura problema este costul mare al energiei, care-l face inoperant. Deci, energie hidro in agricultura este o solutie pe termen mediu, pana cand prin investitii, se vor schimba echipamentele(vechi) cu unele cu randament ridicat.
  Si acum una pe termen lung. Romania sa devina o tara guvernata si nu una sub ocupatie , ca acum. Adica sa se fure mai putin, coruptia sa devina una suportabila. Nici un regim pana la cel portocaliu (poate cel fanariot, nu stiu ca nu ma nascusem) nu a jefuit in halul asta.
  In privinta chestiei cu Ardealul si ardelenii, mitul acela cu ardeleanul intelept care intai judeca de nu stiu cate ori si apoi actioneaza, nu prea sta in picioare cand vad ca aceasta provincie continua sa fie portocalie. Iar faptul ca locuiesti in Spania, ma duce cu gandul sa nu-ti fi suflat Branza in ciorba, de nu ratezi nici o ocazie de pune si USL in aceeasi oala cu portocalele. Si totusi, cat se plateste o postare ca basist sub acoperire ?

 4. Si laudatorii lor au inceput sa o dea in bara,imbecilul Craete ciuca batailor pe strazile Londrei il invita pe Bascalescu la relaxare in curtea unui spital de psihiatrie….gura pacatosului adevar graieste. Aceeasi zona de relaxare din cadrul clinicii de psihiatrie folosita de insusi pacientul Craete dupa cum se lauda el si foarte benefica. Efectele inca nu se vad asupra lui Craete.

 5. Stimate domnule Radu Tudor,
  La Multi Ani !Speram ca va referiti la alegerile anticipate nu la cele marsav comasate-ca pana in noiembrie ni s-ar diminua groaznic elanul! Astaseara sa-i spuneti domnului senator Antonescu fara inconjur ca o anumita covarsitoare parte a celor alaturati cu sufletul si inima de USL s-au saturat de scenetele cu motiunea simpla sau motiunea de cenzura care ne amarasc continuu dar care incarca cu energie diabolica pedelismul si acolitii lui !Ne doare sa vedem continuu ca parlamentarii USL stau in banci pentru a se face haz de insuccesele lor pe la tvr-uri, rra,realitati si b1tv !Daca parlamentarilor puterii le este rusine in popor, de ce cei ai USL sa nu vina cu totul in popor?!

  • Nu te supara Anca, dar motiunile simple si motiunile de cenura nu sunt scenete, sunt exercitii democratice, este modul de a protesta al opozitiei in cadrul unui parlament.
   Ce ai vrea, sa vezi si in parlamentul nostru batai precum in alte parlamente?

 6. In Romania exista un dezastru politic de 22 de ani. Romanii nu au cum sa fie normali in aceste conditii ridicole de trai.

 7. Hmmmmmmmm ! “Jale mare” ! Lipsesc din peisaj d.na Turcan, d.na Sulfina şi d.nii Flutur, Falcă, Blaga, Funeriu şi Igaş ! Hai, că merge şi aşa : Flutur cu oile pe la Suceava, Falcă acum mai ocupat să împartă caşcavalul cu socru-su, Blaga bucuros că a revenit la “oala cu sarmale”, Funeriu şi Igaş în permanent conflict cu limba română, nu vor “măcăni” că nu-s şi ei traşi în poză ! Sulfina cu sau fără poză, e ministereasă şi e bucuroasă ptr. asta şi ptr. faptul că măsa aia pensionară, face cu bine faţă crizei, dar ce te faci cu Turcanca ? Asta iar o să iasă pe post să “orăcăie” că vrea remaniere. Şi la guvern şi la poză. Cu ea ministereasă mare, normal. Cred că şi-a şi comandat coroniţa să se tragă-n poză cu coroniţă pe cap ?
  Raluc-o, ia zi tată, dar “ok-ul” de la tanti Nuţi să te faci ministră l-ai obţinut ?

 8. Radu, abia aştept să văd, să aud – în apariţiile publice, la emisiunea de la Antena 3, în scrierile de pe blogu’ personal, oriunde exprimi opinii, păreri, concluzii sau dezvăluiri de maximă importanţă socială, şi nu numai( vezi: furtu’ voturilor, În Parlament, făcut de acea troglodită, Roberta pe nume, şi multe altele) – noi şi actuale informaţii despre mizeria socio-economico-politică pe care o aplică, o patronează, o desfăşoară actuala putere politică – tristă şi nefericită conjunctură, majoritate politică ce ia decizii împotriva noastră, a oamenilor acestei ţări, majoritate ce a reuşit să o obţină Bolnavu’, cel ce a rupt din majoritatea legal constituită în urma alegerilor parlamentare din 2008, unde PNL-PSD au obţinut, împreună, peste 51% din voturile valabil exprimate. Cel ce a încălcat grav Constituţia, în urma unei moţiuni de cenzură, ce a trecut în Parlament votattă de o majoritate ce avea 66% din voturi, dar care a fost ignorată de Bolnav, fiindu-i frică de izolarea unui partid ce deţinea, în urma aceloraşi alegeri, doar vreo 33% din voturi, dar care nu concepea/e să nu guverneze. Apropos: Bolnavu’ zice că nici nu gândeşte să desemneze un premier de la o alianţă care câştigă 51% din voturi, dar el atunci, la acea moţiune de cenzură, tot plângea public de grija PDL-ului, de faptu’ că ei au câştigat alegerile( şi alea de fapt, la nr. de voturi, au fost pierdute, da’, tot prin grija acoperiţilor din străinătate, prin ilegalităţile şi furturile pe care le-au comis, le-au luat faţa, celor de la PSD, cu vreo două, trei mandate parlamentare) şi că nici nu gândeşte să nu respecte voinţa poporului etc., etc. Radu, este clar, aproape pt. toţi oamenii, despre ceea ce fac javrele, aşa că vocea ta, curaju’ tău jurnalistic, părerile şi opiniile tale, concluziile şi dorinţa de dreptate de care dai dovadă, impulsionează oamenii, le dă curaj, îi face să dorească nevoia de demnitate, de răzbunare, de îndreptare a lucrurilor ş.a. Te respect foarte mult şi te admir pt. cariera jurnalistică, priceperea şi verbu’ iscusit în ale gazetăriei, argumentaţia şi motivarea imbatabile şi aproape fără de cusur, şi multe altele. Eşti preferatu’ meu pt. subiectele de presă pe care le dezbaţi, alături de prea priceputa şi combativa, agera, inteligenta şi curajoasa jurnalistă, Dana Grecu. Felicitări amândorura! Dacă îmi permiţi, şi cu mulţumirile de rigoare pt. găzduirea de pe blogu’ personal, voi reveni cu opinii şi comentarii. Întreaga consideraţie,

 9. Asta ne mai ramane din pacate,sa radem de ei si o sa tot radem de ei pana o sa scapam de ei.Sunt reusite caricaturile si la mai mare!!!

 10. @Marinelu JB. Plec in continuare de la premiza de bunacredinta (si nu de basism sub o acoperire de branza) care doreste sa fie informat despre “solutii, scurt si la obiect, si nu filozofii” dar care nu face nimic pentru a se informa, ci il asteapta pe Ponta la el la usa sa-i spuna cum sta cu programele. Hai sa ne inchipuim ca eu sunt Ponta, si vin la tine cu o solutie pe termen lung, care de altfel se regaseste in programul USL. Se stie ca Romania este pe locul 2 in Europa (dupa Franta) in ceea ce priveste suprafata agricola. In consecinta nu-ti trebuie studii academice, ca sa tragi concluzia ca agricultura este sansa de dezvoltare a Romaniei si nu turismul (tema asta o pot dezvolta, si pot demonstra ca tot ce se face acum este o golaneala si o sursa pentru posetele Udrei) sau industria unde putem sa ne dam peste cap si n-o sa putem concura cu Europa de vest. Asadar discutam despre agricultura din Romania, care acum este la voia lui Dumnezeu, care in ultimii ani a dat ploaie (uneori cam multa), dar care a dat si seceta in anii 1999-2001. Atunci, “odiosul si coruptul regim Nastase” nu a inventat apa fiarta, ci inspirandu-se din alte tari(Mexic, SUA, Franta, Portugalia sau Spania unde spui ca esti rezident si deci ar trebui sa stii ca asa este), a aderat la un program international finantat de Banca Mondiala, AUAI-uri pe numele lui, care inseamna Asociatia Utilizatorilor de apa prin Irigatii. Programul prevede trecerea gratuita in folosinta asociatilor de fermieri a statiilor de irigatii care-i deservesc, facilitati in punerea lor in functiune, in intretinerea lor si subventionarea energiei electrice. Organizatia Internationala a AUAI-urilor (finantata asa cum am spus de Banca Mondiala) a inceput deja in 2004 lucrari de crestere a randamentului prin impermeabilizarea canalelor si innoirea echipamentelor (motoare cu randament ridicat). Tot acest proiect a fost stopat in 2005 de catre Flutur prin oprirea subventiei energetice. Ei bine, din punct de vedere juridic treaba este deja organizata, numai ca pretul ridicat al energiei face ca intreaga constructie sa fie inoperanta, asa ca progaramul USL pentru agricultura prevede taierea din cota de energie hidro a “baietilor destepti” si trecerea ei catre agricultura.
  In alta ordine de idei, si tot ca un program pe termen lung in programul USL, este cresterea ponderii energiei hidro in balanta energetica a Romaniei. Tara noastra are un bun potential hidrografic fiind din acest punct de vedere printre primele din Europa. Nu incerc sa dezvolt aici o teorie, dar oricine priveste harta poate sa vada râuri si râulete grupate in bazine hidrografice, Mures, Cris, Somes, Târnave in Ardeal, marele bazin al Dunarii dar si Jiu, Olt, Arges, Ialomita in Muntenia sau Siret si Prut in Moldova. Spre comparatie cu noi, o tara saraca hidrografic, Portugalaia, are regularizat si valorificat energetic fiecare firicel de apa ce coboara spre Atlantic. Tot in timpul “odiosului regim Nastase”, s-au trecut (spre a fi ferite de privatizare) in administratie locala, a tuturor microhidrocentralelor construite de regimul comunist (una de ex. este pe raul Deznatui din Oltenia) si care nu erau racordate la sistemul energetic national. Regimul Basescu le-a trecut inapoi si au avut soarta fierului vechi. Deci, ca sa conchid, un program pe termen lung, ar fi regularizarea acestor rauri, benefic si din punctul de vedere al protectiei la inundatii si investitia in microhidrocentrale (si nu in telegondole, parcuri sau partii de schii) care sa creasca ponderea energiei hidro. Acest proiect se regaseste in programul USL. In speranta ca m-am substituit onorabil lui Ponta, nu pot sa ma abtin sa te intreb inca odata: Cu cat se plateste o postare basista sub acoperire cu branza?

 11. prezenta unui personaj ca dumneavoastra pe televiziune cu emisiuni zilnice in care poate vorbi liber si postari pe internet in care poate face misto de putere contrazice insusi fondul discursului dumneavoastra bazat pe “Basescu-dictator”. am 27 de ani si am invatat vazandu-va pe dumneavoastra ce inseamna cu adevarat propaganda de care doar auzeam ca a existat pana in ’89. stiu ca veti cenzura acest mesaj la fel cum ati facut si cu altele pentru ca trebuie sa-mi mai dati o lectie ceausista. va multumesc ca mi aratati zilnic de ce sa ma feresc.

  • Postarile de pe acest blog, presupun un grad cel putin mediu de inteligenta. Imi pare rau dar nu te califici! Incearca pe la B1 sau TVR, iar ca bloguri Udrea, Turcan, Mircea Marean, Ioana Lupea sau Turcescu caci acolo vei gasi lucruri pe intelesul tau si vei putea linge si basi in voie. Succes!

  • @MickeyD :
   Ai 27 de ani şi ai învăţat de ce să te fereşti. Ai învăţat pe naiba !
   Ia zi-ne tu aici pe guriţă, de la cine-ai învăţat ? De la Igaş, de la Funeriu ? Sau de la doamna Udrea, cea cu judeţul Timşoara ? Sau de la doamna Plăcintă cea cu fiul formator de pişu pe troiţe ? Sau de la “bă găozarule” ? Adevărul este că ai de la cine să “înveţi” ! Dăi bătaie, nu te lăsa deloc !

 12. Sondajele sunt principala arma de manipulare.O mica manipulare fac si fosti liberali nemultumiti,si probabil ceva fosti psd-isti.Astia sunt mai nou membri de vaza ppdd.Eu nu ii pot intelege,doar pentru a reveni in partide in forta dupa aia,isi submineaza propriul partid din spate.In 2009 s-au facut demersuri sa zbor din avocatura,la nivel de Bucuresti.N-au reusit.Vom vedea ce vor face in continuare.E adevarat ca in teritoriu opozitia deja comunica des cu oamenii,au infiintat un fel de comisii care sondeaza populatia in legatura cu diverse teme de interes natuional.

 13. Scrisoare deschisa
  Povestea unui ,,ciuruit”

  Da, sunt un ciuruit , care nu si-a facut-o cu mana lui (aflasem cu ceva timp ca o sa umbli la salariu asta in preajma alegerilor din 2009 ) dar ,cu doi copii frumosi si destepti , care nu citesc un discurs cuprinsi de panica ca or sa mutileze iar limba romana. Copii mei au inteles , ca atunci cand aveam un salariu net de 1700 ron era ceva normal sa grevez 50% din el cu imprumururi la banci pentru investitii in cadrul gospodariei .Salariul fiind un drept castigat in ani de munca nimeni nu concepea ca acesta pate fi taiat , redus , recalculat, nici macar bancile care acum vor sa se scoata doar pe spinarea noastra cum bine zicea prof . Acum salariul meu trebuie sa-l dau la banci , si copii mei vor mostenii carduri de cumparaturi care vor trebuii aduse la zi . Totusi ei vor fi niste copii curati, nu vor purta povara ijuraturilor si suferintei a milioane de romani. Razi ,,ochisule , frumosule, smecherule dar o sa fie rasul de tine ,o sa faca ceva poporul roman pe fata ta , nu o sa fi compatimit ca domnul Presedinte Constantinescu care a avut demnitatea sa recunoasca ca a fost infrant de structuri. Tu esti altfel ,esti jucator, i-ti joaca alcolul in cap si creda-ma ca stiu ce spun tata a fost alcoolist si le recunosc privirea.
  Poate ti se pare ca sunt prea dur , vrei respect? Nu meriti respectul meu deoarece:
  -inainte de a taia salarii , pensii, ajutoare trebuia sa opresti furaciunea ( nu te scuza , se pot modifica legile prin asumarea raspuderii), daca nu poti recunoaste si pleaca, se pot face alegeri si in fiecare an;
  – minti cum respiri , voturile alea care le-ai luat sunt rezultatul unor minciuni ;
  -chiar daca i-ti plac vapoarele romanii circula pe autostrazi , de cand conduci ( parca din 95) daca faceai un sistem de autostrazi ramaneai in istorie, si eu am gresit in viata , necazul este ca nu o poti lua de la inceput;
  O sa-mi spui ca un roman ,,se descurca” si aici sa sti ca ti-as da dreptate , nu as scrie ca sa nu o iau razna , as pleca cum au plecat multi , as munci si te-as lasa in plata ta cum te lasa toti cu gadul ca pana la urma o sa-ti rupi singur gatul , dar am ciroza ( virus B si C nu alcool) si diabet insulino depentent. M-am resemnat in privinta boli doarece, desi sistemul m-a infectat cu acesti virusi, asta se intimpla in anii 80-90 , asa a vrut divinitatea dar o a doua lovitura imi este greu sa o suport si ar fi de inteles in caz de razboi, catastrofe si alte nenorociri dar in cazul de fata este stigator la cer. Cati romani trebuie sa-ti mai spuna ca se fura ca-n codru , cum poti sa defilezi cu oprea ,cu igas , cu diva , cu ala care nu stie daca are sau nu bacalaoreat? De ce nu ai iesit pe post cand ti-au demonstrat astia ca ai incurcat socotelile ale cu terenuri si case si ai spalat ceva bani?

  ATENTIE DOMNUL RADU TUDOR – ACUM SCRIU ACEASTA POSTARE NU ESTE CORECTATA

  – MOD DE A PROTESTA .

  TOTI FUNCTIONARII CARE AU CREDITE LA BANCI NU MAI PLATESC RATELE , O SA DISCUTAM PE TEMA ASTA , SUNTEM MULTI SI O SA INCERC SA DEMAREZ O ACTIUNE DE GENUL ASTA . SIMPLU ACASA FARA IESIT IN STRADA SA VEDETI EFECTUL.
  NU MA DECONSPIRATI . MULTUMESC

 14. Strasnic de bun si clarificator “Punctul de intalnire” de azi 8 ianuarie !Este imbucurator ca liderii USL au sesizat la timp capcana :parlamentarii pedelismului si satelitilor lui s-au refugiat de rusinea lumii in parlamentul robot al puterii si in mass media publica aservita iar parlamentarii USL primordial au ramas cantonati in parlament si mass media centrala, producand in teritoriu senzatia de lupta sterila cu puterea.Aceasta este miscarea, umplerea golului din teritoriu-un adevarat “iluminism USL”-apropierea de oamenii separati de putere cu o mare prapastie, parte din ei tinuti pana acum in bezna portocalie.

 15. Raspunde-mi te rog la o intrebare : de ce nu termina Antonescu cu prosteala asta de MOTIUNI DE CENZURA peste care PDL-ul nici macar nu se uita ??????????
  ASTA E TOT CE POATE FACE OPOZITIA ????
  Asa zisul USL cu 3 presedinti ( unde in lume mai e tampenia asta cu 3 presedinti de partid ) chiar nu are si alte solutii sau e foarte confortabil sa stai in fotoliiile alea pufoase si sa te uiti cum isi asuma Boc raspunderea la infinit pe toate crimele ??????????
  Intre-o zi o sa ne alinieze , cu tot cu Antena 3 , si o se execute in piata publica , dupa care O SA-SI ASUME RASPUNDEREA !!!

Leave a Reply