PNL este ca un butoi cu pulbere, după ziua de ieri. În grupul PNL de la Senat a avut loc o ședință cu cuțitele pe masă, iar oamenii care nu sunt agreați de Ludovic Orban au fost executați sumar. Surse din PNL ne-au precizat că s-a lăsat cu amenințări și cuvinte grele în această ședință, totul fiind pus pe seama jocurilor interne pe care le face președintele PNL, Ludovic Orban, cel care încearcă să-și impună favoriții în funcțiile care revin parlamentarilor PNL.

Pe lângă decapitarea lui Daniel Zamfir, în PNL s-a ordonat tragerea pe linie moartă a doi senatori importanți, Alina Gorghiu (fost lider PNL) și Ion Popa (fost lider de grup). Aceștia au fost schimbați din funcțiile deținute în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acolo unde Gorghiu era membru titular în Comisia care îi audiază pe judecătorii care merg la CEDO. Aceasta este una dintre cele mai importante comisii din cadrul APCE, dată fiind importanța audierilor.

Senatorul Ion Popa a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că problema nu este faptul că au fost schimbați din funcții el și Gorghiu, ci modul în care s-au desfășurat lucrurile în ședință, avertizând că există pericolul unei fracturi în grupul PNL din Senat.

Nu știu, asta trebuie să-i întrebați pe cei care au operat aceste modificări. Nu e asta problema, că și eu când am fost ales am beneficiat de o majoritate, așa s-a întâmplat și acum. Problema este modul în care s-au făcut aceste schimbări.

După părerea mea s-a făcut ostentantiv, nu sunt deranjat de faptul că am pierdut o funcție, nu asta este problema, ci modul în care s-a făcut lucrul acesta. Am fost lider de grup al PNL șase sesiuni și am avut în coordonare un grup de peste 70 de senatori, cu PNL-ul vechi și PDL-ul vechi și nu se întâmpla așa ceva. Atmosfera care a fost acolo, a fost una ostilă, cu tensiuni.

Această situație s-a creat în urma unei atitudini revanșarde a unor colegi de-ai noștri. Din păcate, este vorba despre o atitudine care va duce la o fractură în interiorul grupului PNL de la Senat. Nu am reușit să înțeleg până acum ce îi mână pe colegii mei în luptă.

Înlocuirea membrilor din APCE se face la începutul sesiunii parlamentare. Eu și doamna Gorghiu am fost membri și în legislatura trecută, doamna Gorghiu este în comisia care alege judecătorii la CEDO, eu sunt membru într-o subcomisie.

Deși sunt multe delegații parlamentare, în această ședință de început de sesiune s-a discutat doar despre această delegație în care eram eu și Alina Gorghiu. La nivel de comisii s-a discutat doar despre comisia domnului Zamfir. Totul s-a făcut în mod ostentativ. S-au întâlnit unii seara și au decis care va fi împărțirea, nu s-a ținut cont de cutumele interne.”, a declarat Ion Popa.

La un moment dat, spiritele s-au încins în ședința PNL și unul dintre senatori i-a amenințat pe Gorghiu, Ion Popa și Daniel Zamfir că ”vă urcăm pe pereți”. Popa a refuzat să spună public cine este senatorul care a proferat amenințările, dar surse din PNL ne-au precizat că ar fi vorba despre Răducu Filipescu.

Mie nu-mi place să dau în primire, ca să fiu în tonul celui care a spus asta, dar în același timp și elegant, vă voi spune că n-am fost foarte atent”, ne-a mai precizat senatorul PNL.

Întrebat dacă președintele PNL, Ludovic Orban, a fost implicat în tot acest scandal, Ion Popa a evitat un răspuns tranșant.

Nu știu, habar nu am. S-a mers atât de departe încât îmi e greu să cred că domnul Orban a dat o comandă”, a mai spus Popa.

8 COMMENTS

 1. De Popa asta nu a auzit nimeni, si-auzi la el e lider pe functie de 6 sesiuni ! Bine ca a fost schimbat.

  Pe mine ma intereseaza ce spune Alina Gorghiu ?! E suparata si ea ? Accepta decizia ca si Ecaterina Andronescu si “se supune partidului” ?

 2. Nicolae Popa,fostul şef al Pol. Comunitare Caransebeş,spune ca Marcel Vela că ar fi folosit agenţi de pază aflaţi în subordinea sa pentru a spiona şi supraveghea mai mulţi funcţionari din primărie sau politicieni locali care i-ar fi pus în pericol „afacerile”. Popa susţine că Velea ar fi achiziţionat, din bani publici, aparatură de interceptare audio-video şi telecomunicaţie, pentru a-i dota pe angajaţii Poliţiei Locale pe care îi trimitea, în interes personal, în misiuni de filaj.
  „Matrapazlâcurile domnului Ion Marcel Vela pot fi comparate cu acţiunile primarului municipiului Iaşi, dl Gh. Nichita, dar la o scară mult mai amplă. Astfel, câţiva angajaţi ai Poliţiei Comunitare (Locală), subordonaţi direct mie ca agenţi de ordine şi pază, erau folosiţi fără ordinul meu de către primarul Ion Marcel Vela, în interes personal, cu scopul de a spiona, supraveghea diferite persoane din Primăria Municipiului Caransebeş, politicieni locali care ar fi putut să fie un pericol pentru scaunul şi afacerile personale ale domnului Ion Marcel Vela”
  Primarul crease un serviciu paralel cu angajaţi din poliţie care se ocupau cu „treburile murdare ale domnului primar, cum ar fi: plasarea persoanelor de sex feminin pentru petreceri; deplasarea cu maşina primăriei în diverse misiuni de interes personal”. „Menţionez că mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale dispuneau de aparatură de interceptare foto şi telecomunicaţie, cumpărată din bani publici la ordinul primarului. Pentru a nu fi sanctionaţi de instituţii abilitate ale statului, aceşti angajaţi au fost numiţi pe anumite posturi în cadrul Poliţiei Locale”.
  ION MARCEL VELA, PRIMAR IN CARANSEBES, A VANDUT UN MUNTE UNUI CETATEAN ITALIAN PENTRU SUMA DE 1 MILION DE LEI
  Vela a fost primarul municipiului Caransebeş de trei mandate, începând cu 2004, după ce a avut şi un mandat de viceprimar, dar şi unul de prefect al judeţului Caraş-Severin. Vela este şi preşedintele PNL Caraş-Severin.
  Cine să îl cheme pe Pahontu la audieri….

  Adriana Săftoiu a afirmat că ”mulți ar trebui să se abțină ”să îl mai atace pe Dragnea cu argumentul că își pune în funcții doar supușii”, adăugând că ”nu-i nici o diferență”.

  ”Sper ca mulți să se abțina să îl mai atace pe Dragnea cu argumentul că își pune în funcții doar supușii. Nici o diferență! Conform unui coleg, <> ce vrea conducerea. Nu e tristețe, e jale mare! Iar cea mai mare dezamăgire a mea a fost lipsa de demnitate. Să vina 22 să îți spună că te au votat, când la numaratoare au fost 12? Da, aveți dreptate când nu vedeți diferența!”, a spus Săftoiu.

 3. Cu sinceritate,astia de la actualul pnl nu sunt pregatiti decat pentru scandaluri! Nici inainte cand se adunase cu psd,nu erau pregatiti! Ei asteapta cedarea locului prin orice imprejurare,precum cersetorul la coltul gardului,banul! Si chiar daca ar castiga alegerile,prin absurd,vor continua candalurile intre ei, ca sunt un amestec de lacomie cu aroganta,garnisite cu spuma de pnl+pdl+pmp+unpr=pnl nou,cat si bataia de joc la adresa conationalilor! Doar gura proasta ii scoate in evidenta! Cum sa ai incredere in ei ca sa ii votezi?!

 4. Ne-au dat lacrimile cand am fost informati cat de mult are grija UE de pensionarii din Romania, care — prin grija iluminatilor parinti de la UE cu salarii de 12000 Euro pe luna (7000 pe statul de plata si 5000 discretionari) — nu vor mai plati 30 de bani la Comisionul de Interogare si nici 0.18%x suma la Comisionul de retragere — adica in total vreo 4RON, la pensiile din Romania care sunt puse pe card la banci !!!

  Cata grija au d-nul Juncker, d-na Macovei, d-na parlamentar prietena a migrantiei ilegale, prezenta studio, precum si d-na Tz(e)apardel, si restul parlamentarilor UE….. de populatia Romaniei!
  Plangem de emotie.

  • Lacrimile ar trebui sa va dea de emotie si pentru toti conducatorii din pesede-alde care va poarta tot timpul de grija si va da pensii cu inflatie tot timpul, iar ei saracii se chinuiesc pe niste salarii asa de mizere, la care adauga venituri atat de mici incat cei 12.000 de euro (daca or fi) ai celor din UE sunt intr-adevar un mizilic. Cata ipocrizie imputita la unii pesedei-aldei.

 5. Înlăturarea oamenilor capabili, onesti și onorabili, din posturi- cheie e o măsura normala și previzibila in contextul in care șeful partidului, in acest caz, PNL, e o nulitate—ca, de altfel, și președintele adus la putere de același partid. Dl Zamfir, onest și onorabil pana la capăt, include in categoria “victimelor” și oameni care, sa ma ierte domnia-sa, nu poseda aceleași calități morale și a căror capacitate profesională se reduce la abilitatea de a se plasa de partea șefului/șefilor in exercitiu. Ma refer, desigur, la cuconita Gorghiu, a carei susținere pentru legea dării in plata, invocata de colegul Zamfir in favoarea fostei președinte interimar a PNL, trebuie sa fi fost rezultatul unui calcul obscur și oportunist, ca multe altele care au motivat actele “neașteptate” ale cuconitei-șef de partid, Iara nu vreo izbucnire de logica sau “caracter”din partea acesteia. De fapt, toată lumea din vechiul PNL, cu răposatul senior Quintus in frunte, ar fi trebuit sa-și dea seama ce va urma după ce Johannis l-a “înlocuit” pe Crin Antonescu in toate posturile și pozițiile deținute-succesul nulității duce, întotdeauna, la inlaturarea oamenilor capabili din jurul zero-ului absolut care-i conduce. Asta nu înseamnă, totuși, ca trebuie amestecați oportuniștii și personajele “abile” in ciorba “căderii”—bravo pentru cavalerism! dlui Zamfir dar mai mult de-atât nu merita atenția publicului, Gorghiu, Busoiu, Ardelean și alte “capacitați” ale PNL periclitate, ca pozitie, sau nu încă, de nulitatea numita Orbán va sa-și găsească alt campion. Dacă vor sa-și convingă electoratul sa mai voteze PNL vreodată și dacă nu mizează pe faptul ca, oricum, nulitatea Johannis va lua și al doilea mandat punându-i la adăpost de anihilarea “fizica” ce-i paste acum.

Leave a Reply