În PSD a apărut un curent de opinie care vede posibilă o guvernare cu liberalii, în ciuda faptului că la ora actuală o asemenea înțelegere pare lipsită de orice șanse de reușită. Social-democrații susțin că vor încerca să aibă discuții cu liberalii pe această temă.

Surse din conducerea formațiunii social-democrate au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că „este posibilă o alianță PSD-PNL” la guvernare în funcție de rezultatul alegerilor parlamentare.

„După ce se termină campania ne calmăm toți. Iohannis o să vrea sigur o majoritate solidă care să poată să și construiască ceva, nu doar să facă scandal. Vin 4 ani fără alegeri în care se poate construi. Cu USR nu s-au înțeles în 11 localități importante. USR știe ca dacă intră la guvernare dispar și nu prea le convine. În loc să fie Guvern cu 4-5 partide și scandal zi de zi, asigurăm noi o majoritate liniștită”, spun sursele citate.

„O să fie foarte complicat pentru PNL dacă nu ia peste 30%, pentru că nu vor să fie la mâna USR, îi consideră nebuni.

Noi vrem să trăim la guvernare și cedăm din start propunerea de premier. Iohannis îl pune vicepremier pe Dîncu, mai merge Grindeanu în Guvern, Ciolacu ia Camera Deputaților, Senatul merge la PNL, mai trimitem 4-5 miniștri să nu fie controversați și am închis-o. Cel puțin doi ani de zile nu o să mai fie mari scandaluri.

Cred că Orban are mai multe șanse cu noi sa fie premier”, au mai declarat surse din PSD.

Potrivit surselor citate, există încă în PNL și PSD politicieni importanți legați de „prietenii transpartinice”, prietenii care de multe ori sunt mai puternice și mai trainice decât cele din interiorul partidelor.

1 COMMENT

Leave a Reply