Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că agenţiile de rating Fitch si Moody’s au menţinut ratingul de ţară al României, ceea ce reprezintă ”o victorie” a Guvernului pe care-l conduce. ”Această menţinere a ratingului garantează faptul că România este pe un drum bun”, a apreciat premierul.

”Vreau să punctez faptul că două agenţii de rating extrem de importante – Fitch si Moody’s – au anunţat menţinerea ratingului de ţară al României. Este o mare victorie a Guvernului pe care îl conduc”,  declarat, luni, Ludovic Orban.

Acesta a aprecizat că menţinerea ratingului de ţară arată că România este pe un drum bun.

”Această menţinere a ratingului garantează faptul că România este pe un drum bun, iar în punctele de vedere prezentate public de agenţiile de rating se arată foarte clar că menţinerea ratingului de ţară are la bază politicile Guvernului, responsabilitatea în alcătuirea şi execuţia bugetului, politicile de dezvoltare economică. Faptul că cele două agenţii au menţinut ratingul de ţară al României asigură menţinerea unei politici corecte asupra României la nivelul sistemului financiar-bancar, la nivelul investitorilor”, a mai declarat Orban.

Potrivit acestuia, de asemenea, menţinerea ratingului ”garantează capacitatea României de a se împrumuta la dobânzi mici, garantează pentru fiecare companie din România un acces mai favorabil la tot ceea ce înseamnă procesul de creditare şi menţine România ca o ţară de destinaţie pentru investiţii, în care investitorii pot să învestească cu încredere”.

Şi ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat recent menţinerea ratingului de ţară de către cele două angenţii.

În perioada următoare urmează să se pronunţe şi cea de-a treia agenţie de rating Standard&Poor’s, scrie news.ro

Leave a Reply