Între Guvern și Klaus Iohannis relațiile politice sunt glaciale, dar, mai nou, se pare că nu se comunică nici la nivel oficial, pe teme de interes național. În timp ce Guvernul arată că România va fi pregătită să treacă la moneda euro la finalul acestui ciclu de guvernare, președintele Klaus Iohannis susține că această trecere nu se va realiza prea curând, scrie www.stiripesurse.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că România intenționează să treacă la moneda euro imediat după finalizarea acestui ciclu de guvernare.

„După ce vom finaliza acest ciclu de guvernare, vom intra pe moneda euro. Am pornit în decembrie 2016 cu un salariu minim de 205 euro și am ajuns la 251”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la reuniunea Consiliului European, că aderarea României la zona euro nu va avea loc prea curând, deoarece pe plan intern “lucrurile se mișcă încet”.

“Trebuie să facem diferența între rezultatele concrete pe care le avem acum și care se lasă așteptate. Nu suntem într-o perioadă în care intrarea în zona euro e eminentă. Nu se va realiza foarte curând pentru că lucrurile se mișcă încet la noi”, a declarat Klaus Iohannis, înainte să participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Șeful statului a mai spus că la întâlnirea de lucru de joi cu membrii Euro Summit le va spune oficialilor europeni că România dorește să intre în zona euro.

7 COMMENTS

 1. Glacial sau nu, eu văd dezvaluire uriașă pe care nu o confirmă sau infirmă nimeni! Vedem cu toții ca scandalurile si neînțelegerile se tin lanț, vedem cu totii ca se cere “imixtiunea” strainataturilor in treburile interne la cota alarmanta, vedem cu totii cum masa de manevra sponsorizata, cum se impune sa forteze imixtiunea in treburile interne! Pana si scaunarul principal al tarii arata si demonstreaza prin turismul in cel mai inalt scaun al tarii dezinteresul personal si interesele strainataturilor fata de romanica! Chiar nu se observa din tara?!
  Se pun cateva intrebari decente:
  – De ce se accepta asemenea bataie de joc?
  – Oare cumva e o demonstratie reala ca romanica nu mai e stat de drept,ea fiind o anexa a manevrelor strane?
  – Nu cumva romanica trebuie sa fie ingenuncheata de strainataturi prin eternii scaunari sustinuti?
  Asa se vede, asa se intelege!

 2. Pana sa trecem la moneda Euro mai avem multe de infaptuit. Pana la urma nu stiu ce atata graba.
  Sa fim seriosi, salariul de 251 de Euro nu este unul incurajant.

 3. Domnule Tudor, sintem cumva la “camera ascunsa”? Cine a declarat ca “Nu suntem într-o perioadă în care intrarea în zona euro e eminentă”?? Ne tavalim de ris, sau ce?

 4. ” Șeful Statului ” nu există ( ca și doamna primă),ci ”Președintele României” ( vezi sigla de la pupitrul de la care vorbește)

 5. Romania putea sa intre in ERM de cand a castigat PSD alegerile. Acum insa momentan nu mai poate din cauza ca PSD a distrus echilibrele macroeconomice, inidicatorii sunt praf. Abia dupa ce repara porcariile astea putem intra in ERM unde trebuie sa stam minim 2 ani pana sa avem euro. Deci nu, nu se poate la finalul guvernarii, e o minciuna.

 6. E destul de clar faptul ca presedintele si guvernul acționează, fiecare, de capul lui cu precizarea ca Johannis si tabara acestuia si-au dat pe față “culorile”—Johannis a ajuns sa plagieze fara rusine discursul oficial al lui Timmermans cum bine a remarcat Alex Coita—in timp ce tabara adversă isi tine cărțile ascunse, încă, semănând mare confuzie atat printre adversari cat si printre susținători. Desigur, mercenarii abundă, cum ar fi USR-ul, care se agită mult sa intre in rândul lumii, adică in PE, dislocând ALDE-Tariceanu, daca se poate, după ce au încercat fara succes sa paraziteze Verzii, ca sa nu mai vorbim despre formațiuni obscure ca cea a lui Ciolos, Ponta, Dragomir, etc. al căror joc nu e încă de înțeles pentru “galerie”. Personal, tind sa cred ca va câștiga acela, si aceia care știu sa aștepte si care înaintează, cu prudenta, prin fumul incaierarilor, cum ar fi ministrul Toader, de pilda, a cărui remaniere o clameaza mai toate taberele; deocamdată, omul a reușit sa arate “defazarea” taberei Johannis-PPE precum si lipsa de coerentă a PSD in problema asanării sistemului judiciar împiedicând astfel formarea de alianțe subterane. Adică: ma Trimiteți la Veneția de unde tocmai am venit cu directive? Ma duc si vin cu alte directive. Nu va place ce iese? Ma duc din nou. Intre timp, mai curat un grajd (din cele ale lui Augias), concediez servitorii de rang inferior/detașații, provoc CSM sa-si arate inutilitatea, pe presedinte sa-si etaleze “defazarea” si pe toti sa dea buzna cu bocancii prin Constituție. Ca-n Bancul vechi cu Asasinul lui Ceaușescu care-si ratează ținta din cauza entuziastilor care-l scutura de umăr sa tragă mai repede glonțul salvator. Dar cine mai tine minte bancurile de-odinioară?

 7. In 2015-2016 eram mai aproape ca niciodata.

  Acum ca a crescut inflatia, dobanzile, rata de indatorare, deficitul bugetar, a scazut competitivitatea si rata de credite performante ETC in ultimii doi ani, n-avem nici o sansa pana in 2020!

Leave a Reply