Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus marți seară, în Parlament, liderilor județeni reuniți în ședința CEX, că nu va pune partidului „pe tavă” la alegerile prezidențiale pentru liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, vicepreședintele PSD Marian Oprișan a ridicat în CEX problema alegerilor prezidențiale.

„Oprișan a zis că ‘Hai să discutăm cu ALDE și dacă Tăriceanu e mai bun, să mergem pe Tăriceanu’. Dragnea a reacționat și a zis că ‘Nu știu ce deal-uri ai tu, dar eu discut de fiecare dată și nu am de gând să pun PSD-ul pe tavă’”, au spus surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Un lider PSD ne-a mai spus că Oprișan a lăsat de înțeles în CEX că nu îl vede pe Liviu Dragnea prezidențiabil, fără să spună acest lucru explicit.

„Tăriceanu nu e dorit la prezidențiale, dar e bagat la înaintare pentru că de fapt unii vor să candideze Olguța Vasilescu”, mai spun surse din partid.

Reamintim că Oprișan a mai cerut în ședință un Congres PSD în acest an pentru că mandatul lui Liviu Dragnea expiră. În mod tradițional, candidatul PSD la prezidențiale a fost președintele partidului, astfel că alegerile cerute de Oprișan ar putea să însemne pierderea funcției de către Liviu Dragnea și a rampei sale de candidatură la prezidențiale.

1 COMMENT

 1. daca psd ar avea viziune, imaginatie, onestitate si curaj (banuiesc ca nu e cazul) l-ar propune pe Ioan-Aurel Pop
  (nu stiu daca omul ar accepta… da de ce nu, pina la urma?)

  Ar si dovedi ca sunt in stare sa-si depaseasca ambitiile, orgoliile, maruntul joc de partid si alte mii de astfel de shushe care ii condamna si pe ei, si pe altii ca ei si pe noi toti la stagnarea in fundatura. Sprijinit si de alde (ca cu nimic nu e Tariceanu mai breaz decit Dragnea) eu zic ca 99% iese Presedinte.

  Plus ca i-ar umili pe toti looser-ii din “opozitie”, in frunte cu guvernatoru lor german.
  Ce poti sa zici impotriva lui Ioan-Autel Pop? Ca e prost? Ca si-a plagiat teza? Ca e corupt? Ca e “mitic”? Ca e cu rusii, cu ungurii, ca e populist? Ca nu stie limbi straine? Ca nu e patriot? Ca a furat terenuri, case, ca nu si-a platit impozitele? Ca e antieuropean?

  Remember, Oprisane de judet, Dragneo de balta, Olguto de stadion, Fireo de suburbii, Ponto de Istanbul sau Taricene de restaurant… doar un Constantinescu l-a dovedit pe Ilici, in ’96 – ocazie cu care Romania a iesit din starea post-sovietica de no-man’s land si si-a construit o sansa.

  Faceti si voi cu adevarat ceva pentru tara, daca tot va pretindeti si daca aveti sansa asta!
  Ce va costa? Oricum altfel pierdeti…

Leave a Reply