Ultimele dezvăluiri care îl acuză pe Vladimir Putin au fost făcute de liderii opoziţiei. Aceștia au scos la lumină povestea bucătărului lui Vladimir Putin, un fost hoţ devenit bogătaş peste noapte.

Activistul Aleksei Navalnîi şi o echipă de la Fondul de luptă împotriva corupţiei au scos la lumină istoria miliardarului Evgheni Prigojin, care este, în același timp, bucătarul liderului de la Kremlin. Prigoin a fost condamnat pentru furt în 1979 şi pentru o infracţiune mai gravă doi ani mai târziu, iar în total a stat nouă ani la închisoare.

După destrămarea Uniunii Sovietice însă, Prigojin a început să se implice în afaceri în domeniul alimentaţiei, iar în 2001, după ce Putin i-a vizitat restaurantul, liderul de la Kremlin a fost foarte impresionat de Evgheni şi-a l-a rugat să ocupe de organizarea mai multor petreceri, inclusiv la ziua de naştere a preşedintelui în 2003. Nu a fost uşor pentru Prigojin să ajungă la acest statut, el fiind mai întâi bun prieten cu şoferul lui Putin, apoi cu garda de corp a acestuia. Fondul de luptă împotriva corupţiei susţine că societatea lui Prigojin a onorat în ultimii cinci ani comenzi plătite cu aproximativ 2,86 de miliarde de euro de statul rus, scrie stiripesurse.ro.

 

1 COMMENT

  1. bucatar miliardar? tare. pai la cat il fac aia din mass media in special cea occidentala dictator pe putin mai exista opozitie? ce sa mai spun de filmul facut tot de liderii opozitiei despre modul in care a ajuns putin presedinte, film ce se distribuie pe retelele de socializare. acum se pune intrebarea ce deosebire exista intre un bucatar ajuns miliardar conform “Fondul de luptă împotriva corupţiei ” si un individ ajuns presedintele unui stat ue si membru nato care si-a insusit niste case prin fals si uz de fals basca, spun eu, abuz in functie prin aprobarea din functia de primar a insusirii caselor pe baza falsului facut de sotie si soacra. sau asta nu se pune pentru ca e de dreapta si basisto-penelist?

Leave a Reply