Citez din Jurnalul national :

“Cine sunt persoanele care sunt implicate în tranzacţia dintre Băsescu Ioana (cumpărător) şi firma BERFIGE SRL (vânzător)? Firma Berfige, care are în obiectul de activitate cumpărarea de bunuri imobiliare în nume propriu, a consemnat o pierdere de 93.736 lei în anul 2010. În scriptele comunei Nana apare cu o cifră de afaceri de circa 300.000 lei.
La momentul achiziţiei terenurilor, firma avea sediul în Str. Soldat Tina Petre, nr. 4, Bl. 30, sc. A, et. 3, ap. 21, Sector 3 şi avea un capital de 200 de lei. Are ca unic asociat pe Mara Bertola, cetăţean italian, rezident în Monaco, la adresa Avenuee Crovetto, nr. 9.
O coincidenţă imobiliară: la aceeaşi adresă din Monaco era domiciliat canadianul Boszormeny Zoltan. În 2002, acesta devenise acţionar la Luxten Lighting Company SRL, o firmă apropiată a liderilor PD-L. La Luxten Lighting Elena Băsescu a fost consilier înainte de a deveni europarlamentar.”

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/ferma-presedintelui-scandal-politico-financiar-in-tranzactia-cu-capete-de-pod-in-monaco-pantelimon-si-rahova-apar-coincidente-penale-655601.html

220px-Boszormenyi_zoltan_0_0

Marturisesc, este prima oara cind aud despre Zoltan Boszormenyi. Stiu doar ca la faimoasa companie Luxten lucreaza generalul Victor Marcu, cel care inainte de 1989 raspundea de coordonarea agentilor Securitatii pe spatiul Belgia…

Stiti ceva despre fondatorul Luxten Lightining, Zoltan Boszormenyi? 

27 COMMENTS

  • inca un adevar pe care nu-l recunosc politicienii este acela ca se baga mii de euro pentru locuri prin parlament si acei euro sunt recuperati din buget.

   Acum de curand de ce s-au mai imprumutat la FMI? Ca sa le creasca veniturile pilelor numite politic de USL sau ca sa se dea transe de imprumut?

   Luam bani de la FMI sa se plateasca smecherii numiti politic pe la Stat.

 1. Dupa revolutie ion iliescu a desfiintat si scos din drepturi securitatea romana, marea parte a fostilor ofiteri si generali in rezerva au gasit sprijin politic prin drept de vot la prm!

 2. Deci firma SC Berfige SRL a fost infiintata special tocmai ca sa-i stranga cele 300 de ha de teren arabil foarte bun ce a apartinut initial fermei Fundulea pentru Traian Basinescu. La aceasta afacere DNA, BNR prin CEC si alte institutii de forta ale statului muncind cu sarg si abnegatie 4 ani de zile pana au putut sa-i ofere pamantul pe tava escrocului national no.1.

 3. Cu greselile de rigoare de traducere automata google, ce am gasit pe wiki in limba maghiara. “Zoltan Boszormenyi
  [bevezető szerkesztése]
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Mergi direct la: navigare , căutare Zoltan Boszormenyi

  Zoltan Boszormenyi
  Viața sa
  Născut In 1951 . 18 decembrie (62 de ani)
  Arad , România
  Naționalitate Maghiar
  Carieră
  Primul său Aripa Whirlpool, Poeme (1979)
  Zoltan Boszormenyi site-ul

  Zoltan Boszormenyi ( Arad , 1951 . 18 decembrie -) scriitor maghiar din Transilvania, poet, editor, om de afaceri.
  Cuprins [elrejtés]
  1 Biografie
  2 cărți
  3 Premii
  4 Note
  5 Surse
  6 Mai

  Biografie [ Editare | Editare sursă Text ]

  Kilin Academia de Arad a fost o școală elementară. [1] învățământul secundar în Cluj a început liceu coregrafic, al treilea în Arad Nu a absolvit liceul. El a lucrat pe șantierele de construcții, pentru o perioadă scurtă de timp de predare în Cluj, Arad 1975, Red Flag corector. poezii , reportaje , articole au apărut în lucrătorii tineri , dar , timpul nostru , călătoria noastră , culturale coloane.

  Prima carte de poezie, aripile Vortex in 1979, cea de a doua, de asemenea, Címjavaslatok 1981 in Bucuresti . “Care este rezultatul interogării în subsolul unui ofițer de securitate tăiat țeava întrebat dacă am văzut accident de mașină fatal. Poate că acesta este motivul pentru am devenit instantaneu amoc. Am intrat în fosta Iugoslavie limita. ” Canada emigrat.

  Toronto și New York University filozofie absolvent și o carieră de afaceri de succes a început. Luxton Lighting Co Ltd. fondator (1993) și până în 2003 principalul actionar. Deținute de paisprezece ani, și-a stabilit si implementat România cea mai mare sursă “e de fabrici de lumină. București și în alte orașe din România de iluminat public se reconstruit compania sa. Prezent Vest patroni și literatură Acest editor jurnal. Proprietar de editor de carte literară a acestei cărți. Monaco live.
  Cărți [ Editare | Editare sursă Text ]
  Aripi Whirlpool, poezii, Editura Litera București, 1979th
  Címjavaslatok, poeme, Litera Editura București, 1981st
  Aur electric, poezii, Contemporan, Pécs, 1999th
  Aur Electric, a doua etapă, poezii, Contemporan, 2001-lea
  Aur Electric, a treia fază, poezii, Kalligram, Bratislava, 2004th
  Parfum de dragoste, poezii, Kalligram, 2005th
  Vanda este etern, În timp ce eu cred că există, roman, Ulpius Casa, 2005th
  O Suma de Sonett, versuri, poezii, Editura Brumar, 2006th
  Departe de nimic (Vanda veșnică), roman, Editions exil, Toronto, 2006th
  La Peau de rien, Poezie, poezii L’Harmattan, Paris, 2007th
  Patrimoniu Vanda, rusă, Impeto chirie la Moscova din 2008.
  Noapte este trupul moale, roman, Ulpius House, Budapesta, 2008, 2009.
  Fara piele, poezii, Kalligram, Bratislava, 2008, 2009.
  Păcat de moarte, povestiri scurte, Ulpius House, Budapesta, 2010.
  Noapte este moale, corpul română – Trüpel molatic al noptii, roman, Brumar, Timișoara, 2010.
  Caz Majorana este poezii fericire perfectă, Ulpius House, Budapesta, 2010.
  Regal roman, Ulpius House, Budapesta, 2011.
  FUM-Lenard, povestiri scurte, Ulpius House, Budapesta, 2012.
  Regal rus Vodolej Publisher, Moscova, 2012.
  REGAL, română, Brumar, Timișoara, 2013th
  Premii [ Editare | Editare sursă Text ]
  2002 – Asociația scriitorilor români din Timisoara organizare poezie premiu anual
  2008 – Asociația scriitorilor români din Timisoara organizare taxa anuală de proză
  2009 – Gundel arta premiu (în noaptea trupul ei a fost roman moale)
  2012 – “Premiul patronii Cultura” (22 Ianuarie 2012 -. Ministerul Resurselor Naționale, ministru al Ungariei)
  2012 – Premiul József Attila”

 4. “Scandalul generat de nebuloasa achiziţionării unei suprafeţe de 290 ha de către Ioana Băsescu, sunt o serie de elemente care la prima vedere par a fi simple coincidenţe. „Grupul de la Monaco” este şi el prezent.

  Un nume care apare în istoricul terenurilor Ioanei Băsescu

  Luni 18 noiembrie, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă primul termen în mega-afacerea, cunoscută sub numele de „Dosarul Bancherilor”, în care mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru fraude bancare de cca 85 de milioane de
  euro.
  Printre cele peste 50 de persoane care fac obiectul dosarului 6632/2/2013 aflat pe rolul secţiei I penale găsim un nume foarte des pronunţat în aceste zile: cel al notarului public, Liliana Liuba Alexnadrescu.
  Cine este persoana?. Nimeni alta decât notarul public care în zilele de 6 august 2009, 22 septembrie 2009, 29 ianuarie 2010, 4 martie 2010 şi 2 august 2010 a legalizat TOATE cele 26 de contracte de vânzare/cumpărare de terenuri agricole prin care SC Berfige SRL a reuşit performanţa de a strânge într-o suprafaţă compactă aproape 300 de hectare de teren agricol în zona comunei Nana judeţul Călăraşi. Adică exact terenul pe care S.C. Berfige SRL l-a vândut pe 9 septembrie 2013, Ioanei Băsescu.
  Simple coincidenţe? Nu facem niciun proces de intenţie.

  1. Dosarul „Bancherilor” are ramificaţii care duc la „celebrul” deja „grup de la Monaco”
  2. Patroana SC Berfige SRL este Mara Bertola, iar reprezentantul firmei este Fiovarante Bertola, amândoi cetăţeni italieni cu domiciliul la Monaco
  3. Într-unul dintre primele rechizitorii ale procurorilor din dosarul „Bancherii” se arată (conform Mediafax) că „notarii (…) Liuba Alexandrescu au încheiat şi autentificat contracte de vînzare-cumpărare ce aveau ca obiect terenuri arabile cu un anumit preţ şi în aceeaşi zi, respectiv la un interval de câteva zile, au încheiat contracte de ipotecă în favoarea BRD-ului ce priveau aceleaşi terenuri, dar la valori cu mult mai mari decât cele pentru care încheiase contractele de vânzare-cumpărare, situaţie în care cumpărătorul şi garantul ipotecar au fost aceeaşi persoană”.
  4. După cum se poate vedea, avem „triunghiul”: Liuba Alexandrescu – contracte de vânzare/cumpărare terenuri arabile – BRD; Ioana Băsescu a achiziţionat 290 de hectare de teren care la vânzarea anterioară a trecut prin biroul notarial Liuba
  Alexandrescu; Ioana Băsescu are o relaţie specială cu BRD, fiind aleasă de respectiva bancă să legalizeze contractele privind programul Prima Casă, derulat de bancă.
  5. Şi o ultimă ? coincidenţă, descoperită de Jurnalul Naţional: la aceeaşi adresă (unde domiciliază Marta şi Fiovarante Bertola) din Monaco era domiciliat canadianul Boszormeny Zoltan. În 2002, acesta devenise acţionar la Luxten Lighting Company SRL,
  o firmă apropiată a liderilor PD-L. La Luxten Lighting Elena Băsescu a fost consilier înainte de a deveni europarlamentar.”

 5. Dle Tudor, eu zic sa opriti toate dezvaluirile legate de mafiotii pdlaci, in frunte cu base; faceti un deserviciu actualei puteri de 70%, fiindca, pe mine ma apuca amocul cand aud ca aceste nazdravanii sunt probate si cei pe care i-am ales sa eradicheze mafia se zbat in neputinta sau coabitare. Eu am votat usl pentru “dreptate pana la capat”.
  Unde e dreptatea? Eu traiesc mai prost decat in guvernarea lui boc, iar cei ce furau atunci, fura si acum mai abitir si prospera, sunt langa mine, ii vad cum dospesc…si vorbesc de oameni mici, dar cu state la stat; cum o fi la high level? Cum sa te mai duci sa-i votezi pe acesti lasi? De ce mafiotii sunt in libertate?

  • @Dana1, in loc sa-i aresteze pe escrocii din gasca lui Basinescu, autoritatile statului conduse de USL amendeaza protestatarii si cer DNA-lui sa-i ancheteze pentru tulburarea ordinii publice vrand sa-i bage astfel si la inchisoare.

   • @gelu: aceiasi anchetatori … iti mai amintesti ancheta referendumului? Trebuie sa juram pe Biblie. Ca doar kovesi n-a fost numita de ponta acolo ca sa nu-si faca treaba in continuare…Ea face ce stie cel mai bine – ordinea statului de drept!

 6. Off TOPIC La cat este de slab acum statul roman (evaziunea si economia la negru/gri a ajuns la cote alarmante,lideri USL se plang de institutii inca obediente fostului regim, se plang de multe fapte reprobabile existente si recunosc/se vaita/se justifica chiar ei,nesiliti de nimeni, ca desi au o majoritate de 70% , ca: INCA NU POT FACE NIMIC,parlamentul nu poate face nimic ..pana cand nu se schimba constitutia,pana cand nu se schimba o anumita lege(parlamentul doarme),pana nu se schimba X,Y,Z)… Ne trebuia acum,colac peste pupaza, descentralizarea politiei(de abia” asteptau” unii ca probabil politia “tinutului secuiesc” sa nu mai apartina statului roman,etc,etc).Deasemeni de abia asteptau baronii judetelor/”regiunilor”ca sa aiba CAT MAI PUTIN control de la centru incat organisme nationale sa mai poata “vedea/constata” matrapazlacurile lor si am fi fost …terminati.Bine ca mai sunt unii liberali, ca dnul STROE, mai patrioti ,mai cu scaun la cap(vorba academicianului GIURESCU) si ca acestia mai tin inca sus “steagul statului Roman”(asa cum a facut dealtfel si ANTENA 3).Unii saracuti cu ..duhul, vor sari din nou ,ca atac din nou USL,PSD dar ii rog sa stea linistiti si le spun INCA O DATA ca am fost/sunt alaturi de USL,PSD( normal ca intotdeauna ca il certi pentru greseli doar pe cel la care tii, fiindca unul, care iti este strain,iti poate fii indiferent ce …face ) insa nu pot sa nu remarc unele lucruri pozitive promovate de PNL in ultimul timp.Eu cred/constat cu placere, ca PNL ,nu este doar un partid istoric NATIONAL ,doar ca si titulatura, ci este in fapt NATIONAL prin actiunile sale.Si vorba unor comentatori politici, in ROMANIA conteaza mai putin IDEOLOGIA anumitor partide politice(ideologia este asa de slab conturata incat unii au trecut de la STANGA la DREAPTA in timp de …o noapte) si CONTEAZA MAI MULT ce fac aceste partide spre binele tarii si al romanilor.

 7. Fac doar o paralela intre flota si ferma !!! Oare cate nu stim,cand noi ne chinuim si altii prospera ???

 8. Ne enerva că politrucii pe vremea lui Ceauşescu aveau magazine proprii de unde se aprovizionau, aveau cafea naturală,noi stăteam în frig şi foame şi mizerie. Câţi bătrâni stau azi în frig, n-au bani de medicamente şi hrană?Câţi copii se sinucid de dorul părinţilor plecaţi pt că nu are ”ţara”nevoie de ei. Care sunt capetele de acuzare pt care au fost executaţi Ceauşeştii? Câţi neruşinaţi de acum au averi în Monaco şi, în ţară, afişează toţi mucoşii lor, care n-au avut o zi carte de muncă, deci n-au plătit impozite, maşini de un lux şi un preţ cu care o familie nevoiaşă ar trăi o viaţă? Ce se întâmplă acum e crimă, dar şi sfârşitul crimei e aproape!!!!Foarte curând, un Alexandru Macedon va tăia cu sabia cozile lor îmbârligate!
  ,

  • Stai linistita Liliana, nu exista nimeni care sa se poata opune cu aceeasi forta Sistemului politic actual ! Singura sansa pentru acest popor ar fi reprezentata de insasi “forta populara” a natiei, dar este atat de mica(sansa) incat o poti compara cu un castig obtinut la jocul Loto ! Nu mai avem nicio speranta, nicio sansa, ne ducem cum totii, cu mare viteza drept in cap ! Nu mai spera aiurea, deceptia pe care o vei avea astfel, va fi mult mai dureroasa !

 9. dle Radu Tudor, nu stiu daca imi amintesc corect..parca fratele si sotia basescului au avut un credit de la banca Agricola pe care nu l-au achitat pentruca la preluarea bancii de catre Raiffeizen acesta( creditul) a fost sters…poate acum vrea la fel….

 10. Cum face omul asta si familia lui,ca e vesnic inconjurat de fosti securisti?Daca cineva i-a imprastiat vreodata,asta i-a adunat pe toti aproape si le-a dat functii la varf.De aceea conduce azi Romania cum vrea,face abuzuri,jongleaza cu institutiile in interes propriu.Oamenii astia il sustin pentru ca si ei s-au imbogatit la randul lor cu ajutorul lui.Statul roman ramane pagubit,cetatenii la fel,platind servicii extrem de scumpe,de proasta calitate.

  • Stai sa vezi Anda ce “patanii” vom avea cu USL-ul ! Poate vom ajunge intr-un final sa intelegem ca toate partidele existente astazi, au o singura mama, FDSN-ul anilor ’90 !

 11. Iata datele despre SC BERFIGE SRL luate de pe site-ul Ministerului de Finante si datele din bilant incepand cu 2009:
  Adresa – Str. EROU GEORGE STANCIU C, 3, Bucureşti
  Reg Comertului – J40/8208/2009
  Stare Societate: TRANSFER(SOSIRE) din data 18 December 2012 (incepand cu 18.12.2012 are sediul pe str. EROU GEORGE STANCIU C, 3)
  Impozit pe profit (data luarii in evidenta): 27-IULIE-09
  Taxa pe valoarea adaugata (data luarii in evidenta): NU (e neplatitor de TVA)

  Bilant sfarsitul anului 2009:
  Cifra de afaceri: 0
  Pierdere: 93.736 lei (dle Radu Tudor, modificati si dvs anul)
  Capital social subscris varsat: 200 lei
  Active totale: 2.712.034 lei
  Datorii totale: 2.805.570 lei
  Capitaluri proprii: -93.536 (negative, datorii minus active)
  Salariati: 0

  Capitalurile proprii reprezinta sursele de finantare.

  Bilant sfarsitul anului 2010:
  Cifra de afaceri: 55.426 lei
  Pierdere: 2.055 lei
  Capital social subscris varsat: 200 lei
  Active totale: 3.546.619 lei
  Datorii totale: 3.642.209 lei
  Capitaluri proprii: -95.590
  Salariati: 0

  Bilant sfarsitul anului 2011:
  Cifra de afaceri: 24.799 lei
  Pierdere: 34.418 lei
  Capital social subscris varsat: 200 lei
  Active totale: 3.633.829 lei
  Datorii totale: 3.717.546 lei
  Capitaluri proprii: -83.717
  Salariati: 0

  Bilant sfarsitul anului 2012:
  Cifra de afaceri: 295.532 lei
  Profit: 145.493 lei
  Capital social subscris varsat: 200 lei
  Active totale: 3.676.772 lei
  Datorii totale: 3.614.996 lei
  Capitaluri proprii: 61.776 (pozitive)
  Salariati: 0

  Deci, abia 2012 l-a incheiat pe profit, in conditiile in care nu are nici un salariat. E totusi interesant cum brusc in 2012 are o cifra de afaceri de aproape 12 ori mai mare decat in 2011 si de 5 ori mai mare decat in 2010. Cifra de afaceri reprezinta vanzarile pe factura sau prin casa de marcat, valoarea fara TVA, dar in cazul de fata nu avem treaba cu TVA-ul. Poate omul a gasit brusc niste clienti noi si astfel a reusit sa-si mareasca cifra de afaceri si sa intre pe profit. Va fi interesant cum va arata bilantul pe 2013.

 12. Pe site la Anaf in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati BERFIGE S.R.L 25810827 apare inactiva din 24 08 2012 si nepatitoare tva tot de atunci.

  Nu cred ca avea voie sa vanda terenul. Nu depune declaratii si deci nu plateste impozite si tva de un an .

  • Da, e corect. La rubrica Observatii inactivare mai scrie “Inactiv conform deciziei nr.292086 / 12-JUN-12”. Inseamna ca, teoretic, toate operatiunile aferente anului 2012 s-au efectuat pana in 12.06.2012.
   Hmm, fara sa vreau, gandul ma duce la referendumul de demitere. Dar, desigur, nu spun ca este vreo legatura.

 13. Totusi, cat de marsav poti sa fii tu, mai basecule, sa-ti bagi fiica la inaintare si s-o tarasti prin toata mocirla asta doar pentru faptul ca, teoretic, tu ai un salariu prea mic pentru creditul asta ? Pe propriul tau copil ? Si mai spui de Ponta sa lupte ca un barbat. Ipocritule, care i-ai mirosit fusta lui reding si pantalonii lui merkel, stand ascuns dupa ele la refendumul de demitere. Iar acum te ascunzi dupa fiica ta si te folosesti de ea.

Leave a Reply