Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat azi la Palatul Cotroceni intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis ca “Alianta este ferm angajata sa apere teritoriile tuturor membrilor sai, inclusiv Romania. Spatiul aerian si apele teritoriale fac parte integranta din teritoriul fiecarei tari, asa ca Romania se poate considera aparata in integralitatea ei in cazul unor amenintari”.

 

5 COMMENTS

 1. eu sunt mai pesimist. poate eventual ne răzbună, că de apărat dacă nu o faci singur, nici poliţia, nici justiţia nici nato nu o fac.poate dumnezeu dacă meriţi în rest eşti singur singurel!

 2. Sa fie primit ! Poate aud si parlamentarii imbracati in Mickey Mouse de ce unii ii mai consulta si pe americani din cand in cand in probleme de securitate nationala sau de Justitie … Nimeni nu se baga cu logistica militara si finante intr-o tara extrem de corupta si de ostila cand e vorba sa-si apere coruptii…De ce-ar face asa ceva ?

 3. Domnule Tudor observ de la un timp ca articolele d-voastra sint de genul Stoltenberg declara, Presedintele Romaniei spune, Andreea Paul Vass: “Corabiei PNL îi bate în pânze vântul guvernării” etc. Sa nu va suparati eu cred ca åsta nu este jurnalism. Sau daca åsta este jurnalism atunci pot sa fac si eu. Adica ma gindesc ca d-voastra ar trebui sa aveti si o opinie despre declaratiile celor pe care le puneti ca articole de presa. Poate sint eu in eroare. Atunci imi cer scuzele de rigoare. Iar la comentarii vin unii precum hunii ca Doamna Paris sau Domnul Carmen si isi scuipå mizeriile lor de gândaci in diferite comentarii. Iar la sfirsit tu ca cititor nu te vei alege cu niste informatii despre viitorul tarii la care sa te gindesti si sa le treci prin tartacuta ta. Sau sa deslusesti cit de cit prezentul tarii. Poate ar fi fost bine dupa parerea mea, sa ne fi recomandat articolul lui Bogdan Tiberiu Iacob intitulat “Razboi nevazut SUA – Germania/UE pe teritoriul Romaniei?”. Articol care incepe cu niste intrebari grele care ma framinta si pe mine ca vechi cititor de presa.
  Cu asentimentul d-voastra am sa le trec si eu aici intre ghilimele sa nu fiu criticat ca am plagiat fara sa fac trimitere de unde le-am luat. „ Întrebări ”grele”: de ce e Băsescu martelat atît de dur în ultima perioadă de structurile de forță? De ce Iohannis nu a numit șef la SIE aproape un an? Ce a căutat șeful MI6 la București? De ce a ajuns același MRU la cîrma serviciului? Ce e cu dezertarea lui Oprea și slaba rezistență a PSD? Ce a vrut să spună MRU în discursul de după numire? Care sunt ”serviciile care par să nu mai dea socoteală nimănui”? De ce acoperiții presei ocolesc cu grijă anumite teme? De ce vin masiv trupe americane la noi? De ce s-a văzut Iohannis cu șeful Stratfor? De ce îl atacă Alina Mungiu pe Friedman, imediat după? De ce a fost expediat Maior ambasador la Washington?” La unele intrebari se gaseste raspunsul in articolul citat.
  Sau de ce nu faceti trimitere la articolul lui Constantin Gheorghe “O tragedie geopolitică” Publicat pe blogul sau Conştiinţa Unui Liberal de Stânga: O tragedie geopolitică .
  Numai in aceste doua articole date de exemplu, poti gasi unele raspunsuri la câteva intrebari care cred ca framânta pe multa lume. Si asa gândesc eu ca un blog isi atinge menirea sa, adica sa poti sa gasesti niste raspunsuri la problemele tarii. Altfel fara sa va suparati, participati si d-voastra poate fara sa vreti la mentinerea noastra intr-o mlastinå a disperarii. Totusi va vad prea entuziasmat pe sticla despre actiunile americanilor in tara noastra. Este mare pacat ca nu incercati sa vedeti lucrurile din spatele declaratiilor. Veti avea o mare dezamagire in viitor.
  Despre justitie am sa incerc sa fac un comentariu la un alt articol al d-voastra.
  Cu mult respect.

 4. Să fim serioşi, zarurile sunt aruncate. Cu ce preţ asemenea vorbe atîta timp cît înţelegerile sunt perfectate pe ascuns?

Leave a Reply