Observ şi analizez cu interes tot ce ţine de evoluţia (sau involuţia uneori…) vieţii politice din România. Am evoluat în 25 de ani de la comunism şi dictatură la capitalism şi democraţie. Ceea ce frapează în actualul moment e inconştienţa şi improvizaţia masivă în privinţa deciziilor politice şi manageriale. Să mă explic.

În acest moment avem creştere economică, suntem pe un trend pozitiv, pare că berzei chioare i-a făcut Dumnezeu cuib. Poate e şi meritul unor oameni aflaţi la putere, nu spun. Dar cred că prea puţin. În fiecare zi avem scandaluri, tensiuni, replici opărite, oameni supăraţi, dialoguri nervoase. Este şi consecinţa celor zece ani de azil cu boli de specialitate pe care i-am traversat avându-l pe Turburel Băutorul la comandă.

Constat însă că accentele excesiv de emoţionale persistă, dialogul între oameni şi instituţii se poartă pe facebook în postări acrite de sictir la adresa „celuilalt”, oricare ar fi el. În admi¬nistraţia centrală şi locală, cu mici excepţii, predomină lipsa de viziune, indiferenţa ucigătoare faţă de tot ce ne înconjoară, ignoranţa în raport cu domenii strategice care ne-ar putea ridica în clasamentul Europei. Exemplul infrastructurii rutiere şi feroviare e mai mult decât suficient. Şi încă ceva: sunt mii de oameni în ţara asta cu zeci sau sute de milioane de euro pe mână. Şi care lasă în urma unui mandat de patru ani nişte borduri, câteva panseluţe şi multe vile prin paradisurile Europei.

Ca mâine e 2018 şi împlinim o sută de ani de la apariţia României Mari. Nici nu vreau să-mi imaginez un dialog între conducătorii de atunci şi cei de acum. Se rupe foaia de ruşine!

Nu încetez să mă mir cum ne mai suportă azi ţara după felul în care o tratăm!

8 COMMENTS

 1. dacă o să apucăm 2018 aşa cum suntem chiar că ne-a făcut dumnezeu cuib. în rest nu ar trebui să ne văietăm că doar noi ne-am croit drumul ăsta, şi ne place că se pare că nu vrem să-l schimbăm!

 2. O analiza extrem de “rece”, reala si tot atat de neimportanta pentru cei pe care ii vizeaza.
  Ultimii ani au lasat urme adanci in mentalul colectiv. Haosul se manifesta deoarece in marea majoritate a institutiilor au fost cocotati oameni dupa chipul si asemanarea lui TB. Acestia vor fi foarte greu de indepartat, sunt ca o secta, animati de apucaturi mafiote si avizi dupa bani, multi bani restul nu conteaza.
  Este de asteptat ca asemenea oameni sa nu aiba o viziune a ceea ce au de facut, stiu doar sa incurce lucrurile si sa se afunde in birocratie. Nu ma mira ca in fiecare an se pun si se repun borduri, se schimba lunar florile-panselutele si se fac santuri an de an si se asfalteaza si se reasfalteaza aceleasi strazi, de aici tragandu-se sume imense greu de controlat si contorizat.
  Saraca Romanie tradata, devalizata de tot si toate, saracita de bogatii a suportat si va suporta multe din partea celor care populeaza teritoriile ei, insa intotdeauna se va naste un om inteligent, drept si integru harazit sa fie conducator si sa readuca stralucirea de altadata a acesteia totul este sa fim lasati in pace.

 3. PENTRU DUMNEZEU !
  Nu mai folosiţi exprimarea’’şeful statului sau fostul şef al statului’’ ! Nu a fost şi nu este şeful statului niciun individ ales sau nu, votat sau nu, numit sau nu, susţinut sau nu ! A fost şi este şeful propriului buzunar, a propriilor şosete, a propriilor papuci, a propriei genţi purtate sau nu ! Nu poate fi numit ŞEF AL STATULUI UN INDIVID chiar dacă faci mişto de el ! În democraţia constituţională liberă nu cred că poate fi cineva ŞEF AL STATULUI fie şi în băşcălie ! NU MERITĂ SĂ I SE SPUNĂ ŞEF AL STATULUI NICIUNUI INDIVID CARE A PIERDUT SAU LĂSAT INTENŢIONAT LA POARTA STATUTULUI NOŢIUNEA DE DEMNITATE, ONOARE ŞI RESPECT !
  Niciun cetăţean nu cred că se consideră: buzunarul, geanta, şoseta, maioul, chilotul sau ce poartă permanent un individ prin cumpărare cu proprii bani ! CRED CĂ E DESTUL DE CLAR!

 4. S-au format doua tabere care vin alternativ la putere fara sa faca nimic deosebit decat sa astepte eventual sa-si planifice si sa-si pregateasca din timp legi pt ei si clientela lor politica. Fiecare are presa lui,televiziunile lui,oameni importanti in institutii.Totul in plan central dar si local.Astfel puterea este detinuta de cel mult 2000 de oameni,restul de 20 milione sunt sclavi pe plantatie.Pleaca unii vin ceilalti.Au grija ca procurorii sa nu exagereze cu “inamicul” pt a primi acelasi tratament la reciprocitate.Daca apare o figura noua care vrea sa-i mai potoleasca e luat cu fulgi cu tot.Pe scurt aceasta e radiografia in viziunea mea.Ce e de facut ? Poate boicotarea totala a alegerilor sau o mare iesire in strada,coruptia a depasit deja orice inchipuire care a sufocat totul.

 5. CORECT.Nimic de adaugat.Poate si ghinionul nostru a fost sa avem numai conducatori de tara execrabili(si aici vine ne apartine fiindca nu am ales/votat cu mintea ci am mers alaturi de …gloata).

 6. Si mai nou au aparut pe facebook si unii cu un curent..comunistoid-legionar, numiti meritocrati..Parca am innebunit de tot in Romania, parca nu suntem sanatosi.

Leave a Reply