“De la preluarea mandatului (aprilie 2013), am restructurat mecanismele de combatere a evaziunii fiscale, iar astăzi, Antifrauda şi Inspecţia Fiscală scot din piaţă firmele fantomă şi destructurează lanţuri de firme evazioniste zi de zi. Mentalitatea privind obligativitatea emiterii bonului fiscal s-a schimbat radical. Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm şi mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalităţi ale vieţii publice, manelişti, cămătari etc, cu toţii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligaţii declarative. Cu toţii vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care şi-au construit averile”, a declarat într-un comunicat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

ANAF a lansat “Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal” ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Direcţia Verificări Fiscale asupra persoanelor fizice, în cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari, pe baza datelor disponibile privind veniturile declarate şi alocările de fonduri (creşteri patrimoniale, achiziţii, creanţe, cheltuieli etc.), în urma cărora au fost identificate şi alte persoane fizice decât cele din acest grup care prezintă risc fiscal ridicat – risc de nedeclarare a unor venituri semnificative şi sustragere de la plata impozitelor aferente.

10 COMMENTS

 1. Nu au credibilitate! Nu cred! De cîte ori au spus au demonstrat doar forma de vocaliză pe care o folosesc ca să nu le amorţească oasele şi cartilagiile maxilarului! Le este necesar pentru mestecarea hranei şi e păcat să nu facă exerciţii de închidere- deschidere a gurii sau vocaliză. Mai ales că acum e ocazia!
  După modul de a face ceva, întîi trec apa apoi ridică fustele ude.

 2. nu mai cred nimic până nu văd. cică romii au fost robi, dar se pare că înaintaşii lor au strâns prin muncă cinstită averi nu glumă. un bulibaşă se lăuda că a avut moştenire 48 kg de aur. probabil noi românii suntem tare proşti de nu reuşim şi noi asemenea performanţe! de atâta toleranţă(prostie) o să ne ştergem singuri din istorie.

 3. Incerc sa fiu putin mai optimist si cred ca incet incet cu totii se vor supune Legii asa cum ne supunem marea majoritate a cetatenilor tarii. Cel mai important este ca legile sa fie clare fara modificari si adaugiri din luna-n luna iar, atunci fiecare muritor ar trebui sa plateasca darile, banii sa fie la vedere, sa stim cu totii ce se fac cu ei.

 4. Cum s-ar spune ”vanatoare de vant”! De 25 de ani interlopii au blat perfect cu Puterea! Unde sunt Base, Udrea, Videanu, Berceanu, Blaga, Blejnar si multii altii? Sa mai faca o celula de criza, ca se pricep la spalare da bani!

 5. Întrebare: Pe cine şi ce să crezi în ţara asta?
  Pornesc de la convingerea că toţi mint şi o să punctez:
  1.infractori înscrişi pe liste la vot-nimeni nu-i controlează la cazier,
  2.fotografiile nu coincid cu fizionomia feţei actualizată a individului pus pe liste, înfrumuseţare ca la video-chat să fie atractivi/e, dacă nu sunt daţi cu boia la ochi/pe moacă să vadă totul în culori, nu se poate! ca şi la sex- nu-ţi vine/ se scoală dacă nu este…=le e ruşine cu moaca lor!!!
  3.declaraţiile de interese şi de avere sunt aproape false sau eludează-mulţi nu-şi declară averile,
  4.promit ceea ce nu se poate face, sau urlă în gura mare orice ca să iasă în evidenţă cît de aiuriţi sunt-minciuni crase
  5.nu respectă legea, doar se interpretează după bunul plac,
  6.toate neamurile şi le plasează în funcţii-clan de familie,
  7.cînd ai nevoie de acte şi semnături trebuie să treci prin hăţişurile clanurilor-precum căţeaua la destui cîini,
  8.anunţurile pt.arest şi ANAF sunt ca căldura zilnică, finalitatea e nulă sau pe alese, dar tot zero!
  Sunt doar cîteva exemple ”demne” de toată onoarea dezonorantă şi neîncrederea care se măreşte pe zi ce trece! e valabil pentru orice politician nu contează partidul.

 6. Is la concurenta cu DNA-ul, e chestie de imagine, ceva de genul: “hai sa aratam si noi ceva tarii, ca ne ocupam … etc”, DNA-ul ne ia fata”. Doar ca nu au mijloacele DNA. Va fi un foc de paie.

 7. My God,ce înseamnă asta? ”Un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne prevede că statul poate rechiziționa bunurile oamenilor și în timpul desfășurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare ce presupun trageri, manevre militare şi operaţiuni în ansamblu pentru instrucţia trupelor NATO, informează Ziarul Ring.” la voi pe site! http://www.antena3.ro/actualitate/romanii-ar-putea-fi-obligati-de-lege-sa-si-puna-casele-la-dispozitia-nato-306141.html
  Incredibil! Şi cîte porcăieli aţi aruncat în comentariile mele amănunţite!!!
  Bravo, casa mea proprietate declarată de politicieni prin lege: bun al statului: proprietar doar actelor cumpărate, mă obligaţi să plătesc asigurare de calamităţi, mă obligaţi să izolez pereţii clădirii statului căruia plătim impozite şi taxe obligatoriu, să îmbunătăţim bunul statului că e comun, proprietate fiind strict cînd trebuie să plătim impozite şi taxe şi pînă la urmă: NU ESTE PROPRIETATEA TA CUMPĂRATĂ! E BUNUL STATULUI! TE OBLIGĂ SĂ PUI CASA LA DISPOZIŢIA STRĂINILOR FĂRĂ SĂ TE OPUI ŞI FĂRĂ SĂ AI NICIUN DREPT!!!
  Chiar sunteţi tîmpiţi? Ce dracu aţi făcut cu ţara asta şi cu poporul vagabonzilor hoţi şi mincinoşi??? Cam lăsaţi şi lansaţi ideea că vă cereţi moartea voit! Acum serios vorbind: v-aţi săturat de binele pe care-l aveţi? aţi ajuns la apogeul realizării personale şi de grup??? vreţi să muriţi şi nu aveţi ucigaşul??? Căutaţi-l în altă ţară că la noi nu-şi murdăreşte nimeni mîinile cu voi mizerabililor! În cecenia găsiţi destui! DE ASTA V-AŢI CUMPĂRAT CASE ÎN AFARA ŢĂRII CA SĂ FUGIŢI, PORCILOR!!! DE ASTA VĂ MĂRIŢI LA URGENŢI SALARIILE, HOŢILOR!!!

 8. Vrajeala Nae ca la prima cobor ,hai sa fim seriosi ,s-or repezi in vreo doi -trei asa de praf in ochii prostilor sa nu zicem ca nu iau masuri in privinta evaziunii dar si ca sa nu mai asteptam sa se ia masuri cu marii pesti sa stam cu ochii pe plevusca .sa nu ne mai miram de tunurile politicienilor si sa ne extaziem ca intorc tigania cu susul in jos ,pentru ca nu e asa si manelistii si camatarii sunt cei care sunt si ale caror actiuni sunt de tip gainarii fata de ,,gainariile ” lui Cocos .Udrea si a gastii PDL a lui Basescu .

 9. … pe cei care-ti canta la petreceri, nunti si botezuri?E o chestiune ca si cea prin care Statul se da in judecata singur!

Leave a Reply