Un eveniment ce necesita o atentie sporita din partea riveranelor membre NATO la Marea Neagra.

Submarine militare ale Flotei ruse din Marea Neagră au efectuat, vineri, teste cu rachete Kalibr, în cadrul unor manevre navale programate, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

“În conformitate cu programul de antrenamente, submarinele Rostov-pe-Don şi Novorosiisk, aparţinând Flotei militare din Marea Neagră, au lansat rachete Kalibr spre ţinte terestre şi aeriene, într-o zonă de manevre”, a declarat Viaceslav Truhaciov, purtătorul de cuvânt al Flotei ruse.

“Ambele submarine au lansat rachetele din poziţii situate sub suprafaţa apei. Au fost folosite două rachete de tip Kalibr-PL”, a adăugat Truhaciov, precizând că a fost un eveniment programat.

“Peste 20 de nave militare din Marea Neagră, precum şi avioane ale Flotei ruse din Marea Baltică au izolat zona unde au avut loc exerciţiile, din raţiuni de securitate”, a explicat oficialul rus.

Joi, alte două submarine ale Flotei militare ruse din Marea Neagră – Veliki Novgorod şi Kolpino -, aflate în misiune în Mediterană, au lansat zece rachete de croazieră Kalibr spre poziţii din estul Siriei ale reţelei teroriste Stat Islamic, scrie Mediafax.

 

3 COMMENTS

  1. Cel putin cu astia nu avem nicio alianta si niciun tratat de falsa prietenie.

    Si nicio asteptare de bine mai ales daca ii injuram aiurea doar ca sa ne aratam noi loialitatea si slugarnicia fata de un occident are in aceste zile nu-i decat o a doua Uniune Sovietica un occident care a impus un regim stalinist de procurori abuzivi sub mascarada infecta a “anticoruptiei ” pentru retardati. Ca-i Putin ca-i Merkel tot un fuhrer anti-romanesc este.

    Intre timp Germania isi mai trage o conducta direct de la rusi.

Leave a Reply