Transferul de taxe de la angajator la angajat nu face decât să ia de la salariați o parte ca să acopere găurile bugetului de stat, dar cu toate acestea Guvernul nu dorește să vină cu o soluție și insistă asupra acestui transfer, a declarat, vineri, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la ieșirea de la discuțiile avute cu oficialii din Guvern.

“România va deveni o ladă de gunoi din punct de vedere al condițiilor și implicit se va crea un dumping. În loc ca angajatorul să plătească pentru condiții deosebite sau speciale, grupa I sau II de muncă, practic va fi salariatul care va scoate din buzunar ca să își plătească prostia aceea de loc de muncă, care nu corespunde condițiilor și standardelor normale. Niciunde nu mai există chestiunea asta cu transferul integral. A rămas că Guvernul nu dorește să vină cu o soluție și insistă asupra transferului de taxe. Transferul nu face decât să ia de la salariați o parte ca să acopere găurile bugetului de stat. În același timp a rămas că va fi o nouă discuție, după ce Guvernul va discuta cu angajatorii, întrucât premierul crede că va putea lua angajamentul ca toți angajatorii din România, reprezentați de confederațiile patronale, vor face majorarea cu 23% ca să nu existe un efect negativ pe salariile respective”, a spus Hossu.

“Blocul Național Sindical este împotriva deciziei de a transfera contribuțiile angajatorului și de a modifica, a crește artificial salariul brut al angajatului. De asemenea BNS a propus în aceste condiții ca salariul minim să crească, de la 1.450 de lei la 1.550 de lei, de la 1 ianuarie. Am propus de asemenea indexarea deducerilor din codul fiscal, prin care se aplică salariile din România, întrucât dacă nu s-ar face această indexare de deducere, vom rămâne în continuare cu cea mai mare fiscalitate pe salariile mici. Am propus, de asemenea, întrucât în opinia noastră legea nr. 153 în formatul în care este publicată în Monitorul Oficial nu se poate aplica, ca Fondul de salarii disponibil pentru anul următor să fie orientat diferențiat, după cum urmează: anul viitor, corecțiile să fie propuse în sistemul public de sănătate, educație, apărare și ordine publică. Nu în ultimul rând, ultima propunere pe care am făcut-o Guvernului a fost aceea de a reintroduce, ori în legea pentru combaterea evaziunii fiscale, ori în Codul fiscal, o prevedere prin care reținerile la sursă făcute de angajator, care nu sunt virate către bugete, să redevină infracțiune, considerând că este un gest extrem de grav, care nu trebuie lăsat așa în voia sorții”, a punctat Costin.

Întrebat ce vor face sindicatele de acum încolo, Costin a spus că joi, 12 octombrie, va fi o întâlnire în cadrul Biroului Executiv al BNS, în cadrul căruia se vor decide acțiunile de protest, precum și “demersuri de natură juridică”.

O delegație formată din reprezentanții principalelor confederații sindicale a intrat, vineri dimineață, la discuții cu premierul Mihai Tudose, la sediul Guvernului. Tema discuțiilor este reprezentată, în principal, de revendicarea privind anularea măsurii de transfer al contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Confederația Cartel Alfa a organizat, miercuri, un miting la care au participat câteva mii de sindicaliști. Cartel Alfa a solicitat modificarea Legii 62 a dialogului social și renunțarea la propunerea de transfer al contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu a renunțat la transferul plății contribuțiilor de la angajator la angajat și că în această privință se caută o soluție alături de sindicate, astfel încât toată lumea să fie de acord. Acesta a adăugat că măsura transferului de taxe sociale la angajat face parte dintr-un pachet legislativ, alături de Legea salarizării și scăderea nivelului de impozitare, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. Stie toata lumea ca SRI are acoperiti in presa, in justitie, in partide, in guverne, in ONG-uri etc, etc, etc
  Or avea si la virful sindicatelor? Intreb si eu asa, fara legatura cu bogdan hossu…

  • La care acoperiti de referi ?

   Ghita a fost la PSD, Ponta acuzat ca fiind acoperit la PSD, Maior sef la SRI de la PSD, Dancu cica strateg tot de la PSD, Dragnea care juca tenis cu astia si facea cadou sticle de vin tot de la PSD, Oprea “omul sistemului” tot fost PSD, Grindeanu acuzat ca si Ponta de proprul partid tot de la PSD, Georgian Pop tot de la PSD, la Dambovita in locul lui Tutuianu de la PSD la CJ a venit unul de la SRI tot PSD, ala Rizea care facea vacante cu “Anaconda” era tot de la PSD, Tudose premierul care a facut doctorat plagiat, cursuri si devenit profesor la SRI tot de la PSD.

   Intreb si eu asa, fara legatura cu PSD.

   Nu ar fi mai bine mai usor cu pianul pe scari cu propaganda asta cu “binomul”/”sistemul” ? Pt ca nu se bate nimeni cu sistemul, e doar o bataie intre niste gasti de “baieti”.

   • Azi sint binedispus si binevoitor, de aceea o sa-ti spun doar ca esti foarte naiv.
    1) PSD, fiind de 5 ori cit PNL, e firesc sa fie de 10 mai “intesat” de acoperiti. Fiind cel mai mare partid din Romania, e si cel mai “naravas”, de aceea e nevoie de foarte multi infiltrati. SI SINT DESTUI!
    PNL-ul, care a ajuns doar o cirpa de praf, in ultima vreme, poate fi tinut sub control cu doar citeva “leviere”. Uita-te ca de la Crin incoace, PNL n-a mai avut decit presedinti decisi IN ALTA PARTE! Si, btw, daca ai incerca sa fii obiectiv (ma indoiesc ca poti) ai gasi extrem de lejer numeroase exemple in TOATE PARTIDELE, ca si oameni fara de partid (vreun premier, ceva?)
    Ca sistemul decide presedintele Romaniei o spune, in clar, Aurel Rogojan; citeste, si apoi mai vorbim.
    Lucrurile s-au complicat mult, in ultima vreme, prin aparitia unor “defectori” (unei factiuni?!) care au inteles ca Romania se indreapta spre prapastie si incearca sa faca ceva. Si, din pacate, cred ca alta sansa nu mai avem.
    Ca sa intelegi toate astea (si multe altele), prima conditie este sa nu mai judeci in sabloane cretinoide de genul “PSD = PCR”, “ciuma rosie”
    Sigur, TOT

   • … adevarul nu-l stie nimeni, dar daca vrei macar sa te apropii de el, incearca sa nu mai gindesti visceral! Incearca metoda “avocatul diavolului” si o sa fii surprins. Asta daca esti de buna credinta…

 2. Hossu se refera la dumping-ul social si nu vom deveni, suntem deja !

  Foarte putini oameni au salariul la nivelul UE si aia sunt in special politicieni si pilele lor.

 3. PORCII astia gen Hosu,Dumitru Costin,Coarna,papleaca ala(Marica) cu socruso popa, care vine prin emisiuni si ne da noua lectii despre munca in famile…..toti astia au trait si traiesc pe spinrea sclavilor inculti si analfabeti,le platesc salarii de milioane .Ce au facut liderii sindicali gen Ciorbea,Mitrea etc?…….au furat si au distrus toata baza materiala (statiuni balneo,statiuni ,montane,baze sportive, etc)care au apartinut tutor (poporului roman).SICTIR JAVRELOR!

Leave a Reply