Ziarul Financiar face bilantul pe 2016 pentru una din cele mai profitabile afaceri : lanturile de farmacie.

Chiar si pentru Romania, cifrele sunt absolut fabuloase, cu nivel de impact major pentru o economiei ca a tarii noastre.

Asadar, sa vedem :

Primii trei distribuitori de medicamente din România au realizat în 2016 afaceri de 2 miliarde de euro în total, iar clasamentul nu s-a schimbat faţă de anul precedent, Medi­plus, parte a grupului A&D Pharma, care include şi far­maciile Sensiblu, fiind în continuare liderul pieţei, potrivit rezultatelor anunţate de companii.

Mediplus, condus de Robert Popescu, a încheiat anul tre­cut cu o cifră de afaceri de 888 de milioane de euro, în creş­tere cu 18% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF.

Locul al doilea este ocupat de Farmexpert, condus de Iulian Trandafir, care a avut afaceri de 690 de milioane de euro anul trecut, în creştere cu 10% faţă de 2015.

Clasamentul este completat de Farmexim, controlat de Ovidiu Buluc, care a avut afaceri de 400 de milioane de euro anul trecut, un nivel similar cu cel din anul anterior.

În 2015, primii trei jucători din distribuţia de medi­camente au avut peste 2.500 de angajaţi în total, potrivit datelor oficiale, iar sectorul de distribuţie de medicamente a ajuns la o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro.

 

4 COMMENTS

 1. Dacă tratamentul era eficient 90% ca înainte de 1989 🙂 🙂 nu mai aveau atâta profit!
  Asta e afacerea ”compensate şi listele de medicamente impuse” care… cică…se mai şi compensează de la 0.002 bani la5%(cardio)! E imaginea consumului industrial de medicamente în românica…şi încă se toarnă masiv pe reţete!

 2. Un popor de bolnavi ….fiindca aici ne-au adus “marii” conducatori, hienele Romaniei! – carora nu le-a pasat de viata noastra niciodata! – cand ai saracie atat de raspandita la nivel de tara -ai multi bolnavi, cand ai multi oameni fara un job -ai bolnavi, cand ai batrani carora nu le ajung banii de pensie ca sa se hraneasca bine-vitaminizat si sa isi permita minimum de tratamente (balneo) -ai bolnavi, cand ai salarii de mizerie ale majoritatii populatiei -ai bolnavi, cand ai mame care nu isi permit o hrana completa si corecta ptr. copil -ai bolnavi.

  O NATIE DE BOLNAVI -multumita vietii de mizerie ani la rand :stress, lipsa bani, lipsa hrana sanatoasa, lipsa caldura….pe care ne-au oferit-o politicienii astia mizerabili!!!!!, pe post de beneficii ale democratiei.

  Intereseaza pe cineva asta? sa spuna adevarul de ce Romania e un consumator mare de medicamente? In halul asta! Nu, nimeni, nu vorbeste -sa spuna CAUZELE reale! Lasa ca e mai bine sa ai un popor bolnav si sa consume medicamente cu sacii, nu cu pungile : prospera BIG FARMA! excelent, nu?.
  Politicienii fericiti, asa mai crapa multi romani, sa nu mai dea ei atatea pensii. Deci toata lumea fericita!.
  Numai ca asta e crima! cu buna stiinta! Ce frumoasa ar fi Romania doar cu vreo 6-7 milioane locuitori nu-i asa? restul da-i in …… atunci ar fi bani si de salarii si pensii etc…

  Nu e destul Romania o tara saraca e si bolnava cu ffff. multi dependenti de medicamente -asta s-a vrut? Bravo au reusit. Dar nu-i nimic si eu sper ca cei ce ne-au adus in halul asta sa crape in chinuri -unora le va veni randul, dupa fapta si rasplata!

  Marea afacere BIG FARMA! in Romania e paradisul lor. Cu ajutorul politicienilor, aplicand cu brio distrugerea vietii romanilor, le-a servit pe tava un popor BOLNAV -mana cereasca pentru astia, profit maxim!.

  Cine sunt vinovatii de situatia asta?, ohhhh, sigur politicienii nu raspund. Cum sa fie vinovati? ei ne-au oferit tot in anii astia -conditii ptr. viata prospera, buna, …etc….. de aia suntem asa de sanatosi!. De aia nu sunt pline ochi spitalele, iar farmaciile nu fac profituri mari…nuuuuuu! au super profituri! -da, la fiecare colt de strada sunt farmacii una langa alta, de aia!.

 3. Nu vad unde dezvoltati subiectul profiturilor lanturilor de farmaciii. Eu am citit doar despre de bine le-a mers distribuitorilor……

 4. Pentru că mi-am amintit de ”reforma morţii” practicată de perindaţii şi numiţii politic, cretinii au redus paturile din spitale dar şi nivelul de trai e sub orice critică! Cum ”paştele măsii” să nu aibă profit uriaş dacă pensionarii sunt îmbolnăviţi rapid după ce primesc pensia deoarece rămân fără bani pentru restul lunii după ce achită utilităţile(datoriile la stat şi furnizori)? Bine că au fonduri pentru orice şi nu pentru nivelul de trai al celor care au muncit o viaţă! Ce mama măsii fac APADOR-CH şi Societatea Civilă de nu scot capul să ceară impetuos mărirea drepturilor acestor oameni? Bine că se afişează la vedere cu anumite cazuri şi nu pentru toţi oamenii menţinuţi în sărăcie! Zilele trecute am înţeles că mulţi se internează în spital pentru a putea face ”economii” la consum şi a rezista o lună de zile cu mizeria de pensie 450-1000 lei, care-i omoară încet dar sigur! În spital ţi se dă tratamentul recomandat din listele de medicamente şi poate ineficient dar se mulţumesc cu un pat, un prânz, compania celor din saloane şi cu ideea că mai rămân cu ceva în mână din pensii!
  ”’cocalarii”’ din politică nu se gândesc că aceşti oameni au muncit anii tinereţii din greu şi merită mult mai mult decât ‘respectul verbal’ şi ceea ce li se distribuie de ”mamuţii” lacomi din politică, inclusiv numiţii politic!
  Cum mama naibii să trăieşti o lună/30-31 zile cu 450-1000 lei?
  Moartea lentă dar sigură e în orice clipă!

Leave a Reply